On ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux.
– De essentiele dingen in het leven zie je niet met je ogen, maar enkel met het hart

 

Terwijl de regendruppels aan de andere kant van het raam naar beneden dwarrelen, trek ik mijn fleecedekentje nog wat dichter om me heen. Met een kop warme thee en een goed boek lig ik op de bank. Van lezen komt echter weinig. Mijn gedachten zijn op een ander pad.

Op een pad waarvan de bochten scherp zijn, waar het stikt van de gaten in de weg. Een paar keer ben ik bijna uit de bocht gevlogen, maar dat liep gelukkig steeds net goed af. Ik heb het over mijn levenspad, dat vol zit met onverwachte wendingen. Dat de laatste jaren weinig stabiel was als het aankomt op werk. Maar tegelijkertijd is het ook het pad dat geleid heeft naar de afslag die ik onlangs heb genomen. Een afslag waar ik ontzettend blij van word. Na vele hobbels, scherpe bochten en prachtige vergezichten op mijn levenspad, ben ik aangekomen waar ik zijn moet: ik ga me vanaf september volledig storten op mijn liefste kindje, Bonjour Frankrijk. Voor mezelf. Voor jullie. Met jullie.

De 4-jarige versus 27-jarige Rosanne

Even terug naar toen…

Bijna 4 jaar geleden kwam ik op het idee mijn onvoorwaardelijke liefde voor Frankrijk en schrijven te bundelen. Voor mezelf, voor degenen die het leuk zouden vinden hierover te lezen. Ik wist simpelweg zeker dat ik er voldoening uit zou halen. Mijn (te gekke) stage bij reismagazine Leven in Frankrijk zat erop en ineens was het schrijven over Frankrijk klaar. Dat mocht niet, vond ik.

Bonjour Frankrijk werd geboren, januari 2014. Uit passie. Uit liefde voor Franse dorpjes, de prachtige bergen, de lieve mensen. Ik schreef simpelweg wat ik wilde, over mijn avonturen in Frankrijk, over de mensen die ik er sprak. En het voelde fijn. Maar ook ietwat onwennig toen ik na een half jaar ineens mee mocht op persreis naar de Vendée. Waar heb ik dat aan verdiend, dacht ik nog. Voor mijn gevoel deed ik maar wat. Maar ik ging, was dolgelukkig en ontmoette een paar fantastische journalisten. Een week later rondde ik zelf mijn studie journalistiek af.

Zielsgelukkig in de Franse bergen

En toen…

Vanaf dat moment begon het pad te kronkelen. Van parttime baan naar fulltime freelancen, naar de allerleukste parttime baan (helaas tijdelijk door zwangerschapsverlof), naar fulltime baan. En toen ineens werd het wel heel veel. 40 uur op kantoor in Rotterdam en in de avonduren en weekenden tijd maken voor mijn kindje. Het voelde als veel te weinig. Het voelde als het verwaarlozen van mijn dierbare baby. Ik trok het niet. En hoewel de baan die ik had (en tot en met eind augustus nog altijd heb) voor velen een droombaan is (tekstschrijver voor een reisorganisatie, joe!) bleek deze combinatie voor mij niet weggelegd. Dus.

Ik heb mijn baan opgezegd, voor mijn grote liefde.

De liefde die Frankrijk heet, en inmiddels Bonjour Frankrijk. Ik ga eindelijk doen wat ik al jaren droom. De plannen in mijn hoofd zijn groots, en of het allemaal gaat lukken? Geen idee. Maar zo groots als ik nu durf te denken, zo groots heb ik het nooit gedurfd. En dat voelt goed. Geloven in mezelf. Eindelijk. Geloven dat ik dit wel kan, in plaats van krampachtig vasthouden aan een stukje zekerheid. Want met de zekerheid die ik bijna altijd had in een baan, kan ik nooit waarmaken wat ik nu ga doen. In september ga ik allereerst drie weken van een welverdiende vakantie op Corsica genieten, samen met vriendlief, om vervolgens in mijn eentje met de auto door Frankrijk te trekken. Op zoek naar mooie verhalen, bijzondere plekjes, interessante mensen. De mooiste bergtoppen, de liefste dorpjes. Ik kan niet wachten. Mijn reis begint in de Elzas, en vervolgens trek ik richting de Jura, Alpen (Ecrins), Vercors, Drôme, Ardeche, Cevennen, Grand Causses en Auvergne. Noord, midden en west wil ik in het voorjaar aandoen.

In ‘mijn’ allermooiste Provence…

Spannend? Ja. Vertrouwen in de toekomst? Nog niet eerder zoveel als nu.

Omdat ik de vele vragen en mailtjes van lezers zó lief vind, kan ik het alleen maar waarderen als jullie me jullie wensen of tips meedelen. Voor nu, voor oktober, voor later. Mocht je nog bepaalde regio’s willen ontdekken op Bonjour Frankrijk of dat ene verscholen bijzondere plekje met me willen delen: voel je vrij. Want je gedachten en gevoelens vrij laten voelt fantastisch, weet ik nu. Mail me, laat een berichtje achter, ik vind het fantastisch leuk.

Bedankt voor jullie support tot dusver!

A bientôt,
Rosanne

 1. Super én inspirerend! Veel succes en geluk Rosanne!

  1. Lief, merci bien Nienke! Ik wens jou hetzelfde geluk!

 2. Wat onzéttend tof voor je en wat heb je het verdiend. Ga genieten! Ik vind het zo mooi om mensen hun passive te zien volgen en dat het je passie is, is me helemaal duidelijk! Heel veel respect voor wat je nú al bereikt hebt en dat wordt nog meer, daar twijfel Ik niet aan 🙂

  1. Wat lief Milou, dank je wel voor je enthousiasme en vertrouwen <3

 3. Wauw, wat tof! En herkenbaar: ik werd verliefd op Boedapest, schrijf erover, en verhuisde een paar maanden geleden. Heel veel plezier en succes tijdens je avontuur! <3

  1. Wat lief, dank je wel Petra! En zo tof, je herkenning, maar dan met Boedapest. Ik ga je stukken lezen!

 4. Je bent een kanjer. Wat ben ik trots op je topper, gewoon je dromen na leven.. wauw!

  Dikke kus

 5. Je bent welkom op onze prachtige plek in de Zuid-Ardeche……voor een verhaal, een wijntje en een gratis overnachting.
  Bonne chance, Anneke

  1. Lief, Anneke! Ik ga je mailen, want ben inderdaad in de buurt in oktober/november. Leuk!

 6. Wauw..een beetje jaloers.. gewoon doen waar je hart ligt?.. Ge-wel-dig!!! Geniet van dat heerlijke Frankrijk. Ooit hoop ik er te gaan wonen..?

  1. Te gekke plannen heb je! Weet je al in welke regio je wil wonen?

 7. Gefeliciteerd! Wat tof dat er steeds meer bloggers voor zichzelf beginnen. Bonjour Frankrijk is echt zo’n site waarbij je in alles leest hoe blij je ervan wordt. Heel veel succes!

  1. Mooi compliment, dank je wel Tikva 🙂

 8. Geweldig wat een mooie stap die je durft te nemen. Heel veel succes en geluk.
  Liefs Erna

 9. Wat stoer! Heel veel succes en geluk 🙂

 10. Wat onzettend gaaf! Geniet van deze nieuwe weg en heel veel succes met alles!

 11. Wat ben ik trots op je.
  Kiezen met je hart is soms moeilijk, maar er komt vaak zoveel moois uit. Ik ben benieuwd naar al je verhalen.
  Liefs, Lieke

  1. Lief, thanks girl! Jij gaat ook rocken met alles wat nog komt 🙂

 12. Geweldig dat je deze stap genomen hebt. Heel inspirerend! Heel veel succes! En ik ben heel benieuwd naar al je verhalen! Ik ben ook dol op Frankrijk.

  1. Lief, dank je wel! En jouw passie voor het land is even zo goed mooi 🙂

 13. Wauw Roos, hoe stoer!! Ik ben benieuwd naar al je grootste plannen en ik ga je zeker in de gaten houden. Heel veel succes! X Marrie

  1. Merci Marrie! Ik ga jou ook in de gaten houden met je te gekke plannen. Topper! X

 14. Wat een dappere maar goede beslissing! Heel belangrijk om je dromen waar te maken en je hert te volgen. Succes!

 15. Wauwww, wat een spannende, maar oh zo toffe stap! Ik wens je alle goeds en moois lieve Rosanne <3!!!

 16. Wat leuk, veel succes! En mocht je een tussenstopje in de mooie Bourgogne willen maken, dan ben je bij ons van harte welkom! Weliswaar wonen wij nog in een bouwproject, maar een lekker maaltje en een comfortabel bed kunnen altijd geregeld worden….

 17. Veel succes Rosanne, dream your dream en laat ons genieten.
  Ferry van der Vliet, weblog Paris FvdV

 18. Heel erg gaaf! En ik snap je helemaal! Beste keuze die je zult maken, vermoed ik.
  Heb nu 6 maanden geleden m’n baan opgezegd en gaan reizen. Mooiste tijd van m’n leven! En nu het langzaam weer kriebelt naar meer vastigheid, kan ik gewoon weer terug naar m’n oude (iets gewijzigde) leven. Die escape is er altijd!

  Veel geluk en ontzettend veel plezier op je droomreis!

 19. Wat super cool dat je dit doet. Ik kom net weer terug van een weekje regio Cahors. Ik zou als het kon daar voorgoed gaan wonen. Veel succes en geluk in de toekomst. Gr AnneMarie

 20. Je bent een echte inspiratiebron! Heel veel plezier in je avonturen en blijf je graag volgen! Groetjes aan de Alpen marmotten en kraaien 😀

 21. WAT ben ik trots op je! Je hebt absoluut de juiste afslag genomen. Kan echt niet wachten op je verhalen, allereerst die over Corsica. Liefs van mij!

 22. Lieve Roos,

  Je bent een kanjer! Een echte lefgozer en ik ben zo trots op je. Lekker je droom achterna en ons vermaken met je verhalen en foto’s!

  Liefs,

 23. Heel veel plezier en succes met je nieuwe uitdaging ik blijf je graag volgen. Voor nu geniet van Corsica
  Groetjes

 24. Lieve Rosanne

  Respect voor je! Er is moed voor nodig om je vaste baan op te geven en je droom waar te maken. Ik ben natuurlijk blij dat we nu meer gaan kunnen lezen over mijn geliefde Frankrijk.
  Een schitterende inspirerende vakantie gewenst?

  Liefs

Leave a Reply