Witte landschappen, bizarre bergtoppen en ondergesneeuwde dorpen. Winters in Frankrijk zijn subliem. Pas drie jaar geleden maakte ik kennis met het winterseizoen in het land waaraan ik jaren geleden al mijn hart verloor. Ik geniet er al een leven lang van hete zomers, het zachte voorjaar en de
kleurrijke herfst. Nu ik erachter ben hoe machtig mooi de winters zijn in de Franse Alpen, Vogezen en Pyreneeën, omarm ik ook dit seizoen. Een van mijn favoriete ontmoetingen was die met een stel huskyhonden op grote hoogte nabij Val Cenis. Het enthousiasme om te mogen rennen voor een slee, deed me vlinders in mijn buik bezorgen. Het geluk van de dieren werkt aanstekelijk. In noodvaart gleed ik over het vredige wit, keek ik naar de mooiste bergtoppen, voelde de frisse berglucht langs mijn oren razen. En ik genoot, intens. Van de dieren, van de sneeuw, van de winter. Van het leven.

Terug naar de homepage