Langzaam word ik wakker in een bed dat heerlijk ligt. 6.00 uur, zie ik op mijn wekker. Tijd genoeg om nog even te blijven liggen, maar dat doe ik niet. Ik wil zien wat er achter mijn gordijnen gebeurt, en gelukkig maar. Lange leve mijn eeuwige nieuwsgierigheid.

Het was de laaghangende ochtendnevel voor ons hotel in de Auvergne waar ik zo blij van werd. De Auvergne blinkt uit in natuur, maar evengoed in het aanbieden van prachtige accommodaties die daarop aansluiten. Ik logeerde op drie verschillende plekken. Inderdaad: heel verschillend, maar alle drie o-zo leuk!

Auberge d’Aijean

Bovenstaande tekst ging over deze auberge, gelegen in een prachtig dal van de Auvergne. Auberge d’Aijean is een accommodatie die valt onder het label ‘Nattitude’, wat een combinatie is van nature en attitude. Oftewel: slapen te midden van de natuur in kleinschalige verblijven. Dit hotelletje is het perfecte voorbeeld. De auberge is klein, maar vooral ontzettend goed. De kamer zijn prachtig en met dikke oude muren goed geïsoleerd. De bedden liggen geweldig en het eten… Tja, dient dat nog enige uitleg? Heerlijk.

Bezoek de website van Auberge d’Aijean

overnachten-hotel-auvergne-003

overnachten-hotel-auvergne-004Het zicht uit mijn slaapkamer 

Hotel La Bougnate in Blesle

Anders dan boven genoemde auberge ligt hotel La Bougnate in een dorpje in plaats van in de natuur. Dat geeft niet, het maakt dit hotelletje juist zo gezellig! Blesle is een klein, maar lieflijk dorp dat een genot is voor ieders ogen. Dat geldt ook voor het hotel zelf. De buitenkant is al om te smullen, binnen even goed. Een heerlijk bad in de hotelkamer, een fijn groot bed en een Franse keuken waar je u tegen zegt.

Bezoek de website van hotel La Bougnate

overnachten-hotel-auvergne-002

overnachten-auvergneUitzicht vanuit mijn kamer

Hotel de Russie in Le Mont Dore

Le Mont Dore is zo’n dorpje waar je je echt even in Frankrijk waant. Omgeven door de heuvels van de Auvergne, lieflijke lokale winkeltjes, ’s ochtends een fijn marktje met verse kaas en saucisson… En het leuke hotelletje Le Russie! De schitterende leeszaal belooft al gelijk veel goeds. Dat later ook de kamers mooi zijn en voorzien van goede bedden, maar ook dit hotel tot een heerlijke verblijfsplek in de Auvergne.

Bezoek de website van Hotel de Russie

cohen-hotel-de-russie-20

01

A bientôt!

Laat een Reactie achter