In de avonduren kijk ik mijn ogen uit naar de lichtjes die in Belfort de boventoon voeren. De volgende morgen zie ik hele andere dingen: geen lichtjes, maar talloze oude spullen. Brocante.

Belfort: ik had het zelf wellicht nooit gevonden. Een stad van redelijk formaat in de regio Franche-Comté. Ik had het wellicht zelf nooit gevonden, omdat het zo’n bekendheid niet geniet. Extra blij ben ik daarom met het feit dat Liesbeth van Atout France me meenam naar de stad, die achteraf hartstikke leuk blijkt te zijn.

Het is al tegen zessen als we arriveren in Belfort, waar we inchecken in het Grand Hotel du Tonneau d’Or. Even voel ik me een prinsesje, want wauw, wat een ontvangst. De hal van dit hotel kent kroonluchters, trappen zoals je ze in de Titanic zag. En ook mijn kamer is heerlijk. Een zalig bed, middenin de stad. Wanneer ik mijn raam open, hoor ik de auto’s over straat razen. Heerlijk. Na een opfrisbeurt heb ik met Liesbeth weer afgesproken in de lobby van het hotel, om een rondje te maken door de stad.

 

 

Doen in Belfort: van lichtjes tot bergmeer

 

 

En wat voor rondje. Belfort kleurt in de avond paars, rood, geel, groen. Noem een kleur. De stad ligt er rustig bij zo op een zaterdagavond. Rustig, maar prachtig. Loop gewoon eens een paar rondjes over de pleinen van Belfort. Pak een terrasje. En eindig in een heerlijk restaurantje met Franse lekkernijen.

Zoek de leeuw van Belfort. Een meesterwerk gebouwd in de citadel van Belfort, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de onvergetelijke bezetting van 1870-1871. De enorme leeuw is gehouwen in rood zandsteen en heeft een lengte van 22 meter en een hoogte van elf meter. Kan niet missen dus.

Ook leuk: stap op de fiets naar het meer van Malsaucy. Een relatief korte tocht die je binnen een half uur via vrij vlakke fietspaden door het bos brengt naar het prachtige meer van Malsaucy. Hier kun je eindeloos rondwandelen en picknicken. Bon appétit!

belfort

belfort-vogezen-frankrijk-002

belfort-vogezen-frankrijk-003

belfort-vogezen-frankrijk-001

belfort-vogezen-frankrijk-0045

belfort-vogezen-frankrijk-004

belfort-vogezen-frankrijk-006Fiets naar het meer van Malsaucy

 

 

A bientôt!

 

 

Laat een Reactie achter