Alles staat nog haarscherp op mijn netvlies. De ontmoeting met Franse ouderen in Quézac, één zijn met de vogels in Blajoux, logeren in het magische kasteel in La Malène…

Slechts een week was ik in de Gorges du Tarn, maar een week kan veel met een mens doen. Een week vol nieuwe vrienden, de mooiste natuur en het fijnste eten. Lang leve Instagram, voor alle gelukkige momenten!

plog-bonjour-frankrijk-01

Frans hotelontbijt, yay! Het is overal weer anders en stiekem hoop ik altijd met heel mijn hart dat er of croissants of pain au chocolats tussen zitten. In dit geval beiden, feest!

Ons vertrekpunt vandaag is het dorpje Sainte-Enimie. Schilderachtig. Het staat niet voor niets op de lijst van mooiste dorpen in Frankrijk. Lief, toch?gorges-du-tarn-frankrijk-004

On y va! Vandaag lopen we van Sainte-Enimie naar La Malène, zo’n 15 kilometer door de bergen. Soms heftig, maar met zulke uitzichten is in principe alles goed te doen.

De route die we vandaag lopen brengt ons van boven naar beneden, en steeds opnieuw. Flink klimmen en dalen dus. Zie je mij op de foto? Oui oui, ik sta er ook op! Het klimmen en dalen geeft me wel met de mogelijkheid even te lunchen aan de Tarn. Heerlijk. En weet je wat ik eet…

plog-bonjour-frankrijk-03

Bien sûr: een baguette avec du fromage. Beaucoup du fromage.

En weer de hoogte in…

plog-bonjour-frankrijk-04

Even later komen we aan in het verloren dorp Hauterives. Rust overheerst hier en ik houd ervan. Even de Tarn voor onszelf. Bijkomen van alle te voet afgelegde kilometers.

Na 15 kilometer komen we dan eindelijk aan in La Malène. AAAH. Het enige wat ik nog wil is met mijn voeten omhoog een koude Orangina drinken. Zo gezegd, zo gedaan.

plog-bonjour-frankrijk-06

Overigens is ook La Malène een geweldig lief dorp. Die heuvels eromheen maken het af. En natuurlijk de Tarn aan je voeten. Genieten dit!

plog-bonjour-frankrijk-07

Vanuit La Malène kun je diverse activiteiten op het water doen. Kanoën, kajakken, een boottocht maken… Wat jij wil. Wij kiezen voor het laatste, en dat kan ik je zeker aanraden. Een boottocht over de Tarn is werkelijk magisch! Je vaart langs enorme kliffen samen met een gids, die je interessante details over dit knappe staaltje natuur vertelt.

gorges-du-tarn-frankrijk-001

Ennnn wandelen maar. Zó heerlijk rustgevend: wandelen in een gebied van groen, vogels en stilte. En af en toe een ezel. En oja, mijn reisgenoot. Genieten met een grote G.

Onwijs toffe lamp in ons hotel! Ideetje voor de toekomst…

gorges-du-tarn-frankrijk-002

Het. Is. Hier. Zo. Mooi. Punt.

Kijk dan! Prachtig. Ik kwam hier naartoe zonder al teveel verwachting – dat doe ik sowieso graag – maar het overtreft al wat ik dacht. De natuur is hier degene met de meeste macht, houd ik wel van.

gorges-du-tarn-frankrijk-003

Eindpunt: Le Rozier. Met haar meesterlijke schattige huisjes!

Het einde van een wandelreis zorg ik altijd voor de nodig ontspanning. Ontspanning van mijn voeten, maar ook van geest. Even alle indrukken van afgelopen dagen laten bezinken. Dat kun je nu eenmaal het beste doen aan het zwembad. Vooruit dan maar.

 

Bon voyage!

 

Laat een Reactie achter

  1. Sandra

    Je hebt me enthousiast gemaakt Rosanne! Het ziet er echt zo prachtig uit daar en de wandeling door de bergen lijkt me ook echt fantastisch!

    1. Rosanne Bedrijfseigenaar

      Aaah, mooi compliment! Merci madame! Absoluut een aanrader, de Gorges du Tarn.