Bonjour, ben ik weer! Vorige week bezocht ik voor het eerst de Vogezen en heel eerlijk? Daar schaam ik mij nu een beetje voor. Ik had geen weet van de pracht van deze regio. En dat terwijl het zo relatief dichtbij is. Slechts 550 kilometer van Nederland verwijderd, in plaats van de 1.100 naar het zuiden.

Gelukkig voor jullie was ik weer gewapend met zowel mijn spiegelreflexcamera als mijn telefoon en kan ik nu de fijnste plaatjes delen. On y va: de Vogezen in Instagram-foto’s.

vogezen-vosges-frankrijk-002Easyjet brengt ons netjes naar de luchthaven van Basel, waar ons tripje begint. Ik hoor je denken: Basel? Frankrijk? Oui, hoewel Basel een plaats in Zwitserland is, ligt de luchthaven over de grens in Frankrijk. Yay, een prima mogelijkheid om naar Frankrijk te gaan dus!

vogezen-vosges-frankrijk-015Premier arrêt: het stadje Thann, aan de voet van de hoogstgelegen wijngaarden van de Elzas. Een lieflijk, rustig stadje waar vooral de kerk de show steelt. Ook leuk: je kunt deze kerk beklimmen, waarna je een fijn uitzicht hebt op de omgeving!

vogezen-vosges-frankrijk-003Mag ik hier wonen?

vogezen-vosges-frankrijk-004In Thann heb je de mogelijkheid te klimmen naar een ruïne, die een nog mooier zicht over de regio biedt dan de kerktoren. De Franse dames waarmee ik op pad ben hebben bedacht dat picknicken hier wel leuk zou zijn. Ik vind vooral de picknick zelf heel leuk. Kaas! Worst!

vogezen-vosges-frankrijk-017Et voila, ineens zijn we hier.

vogezen-vosges-frankrijk-007We eten sowieso érg veel. Ik geloof dat ik nu een half jaar moet detoxen om alles van deze reis eraf te krijgen…

vogezen-vosges-frankrijk-010Een mountainbiketocht brengt ons langs de mooiste meren. En dan die herfstkleuren. Zo. Mooi.

vogezen-vosges-frankrijk-005Pitstop met de perfecte Franse vrijdagmiddagborrel!

vogezen-vosges-frankrijk-006Niet normaal toch? Ik dacht heel even dat ik in Canada beland was.

vogezen-vosges-frankrijk-013O, o, o… Dat ik deze regio niet kende. It’s a shame. Really.

vogezen-vosges-frankrijk-012Santé! In de Elzas drinkt men veel aperitiefjes met crément – een mousserende wijn – gemixt met een siroop. Op de foto een speciaal huisgemaakt drankje van de chef, gemixt met deze wijn. Lekker, wel sterk!

vogezen-vosges-frankrijk-011Bij die borrel krijg ik de liefste burger ooit als amuse. Kijk dan, hoe cute.

vogezen-vosges-frankrijk-014Zo leuk, deze accommodatie! Te vinden op camping Du Mettey.

vogezen-vosges-frankrijk-008Macarons! Deze bakker won de eerste prijs met zijn creaties. En ik kan beamen: dat heeft ‘ie verdiend.

vogezen-vosges-frankrijk-009Oeps. De soesjes zijn ook heel lekker.

vogezen-vosges-frankrijk-016Helaas, helaas… Tijd om naar huis te gaan. Vogezen, wat ben je fijn!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door:

Massief van de Vogezen
Toerisme Vogezen
Toerisme Haute-Alsace 
Toerisme Belfort et Territoire de Belfort
Frans Bureau voor Toerisme 

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Linda

  Perfecte Orangina-foto! Oh, ik vind je ‘… in Instagram-foto’s’-posts zo leuk.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Jaaa, ik zou graag Orangina-ambassadeur worden, haha!

 2. Dina

  Woaah dat huisje op nummer 12.. Prachtig! Als jij gaat wonen, dan kom ik graag op nummer 10 of 14 wonen. PRACHTIG!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   JA, leuk! Bonjour buurvrouw 😉

 3. Marloes ? Budgetproof.nl

  Wat genieten dit Rosanne <3 dankjewel!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Lief, jij dankjewel voor je fijne comment!

 4. Eva

  Laatst een nachtje doorgebracht op Du Mettey; deze keer in eigen tent i.p.v. écologîte.
  Ook dat was heerlijk, wat een mooie plek!