Nice is onlosmakelijk verbonden met kleur. De lichtblauwe kleur van de mediterrane zee glinstert in je ogen, de oranje en gele huisjes stralen een soort vrolijkheid uit, en de markt… Een explosie van kleuren! En dan in het bijzonder de markt op de Cours Saleya, in het oude centrum.

Het plein Cours Saleya dient als entree van het oude stadscentrum, dat grenst aan de Promenade des Anglais en daarmee de middellandse zeekust. Wie vanaf deze Promenade het oude stadscentrum in loopt, komt uit op de Cours Saleya. En dat zal niet onopgemerkt blijven, want een leuk plein is dit, wat een entree!

nice-markt-cours-saleya-6De prachtige Cours Saleya van bovenaf, foto Christian Teillas

Dagelijks vinden hier de beroemde bloemenmarkten plaats. Behalve op maandag, dan wordt er plaats gemaakt voor de antiekmarkt. Maar ook de bloemenmarkt kent niet alleen bloemen, je vindt er vis, schilderijen, knoflook, kruiden… Eigenlijk is het een vrij diverse markt, maar door de hoeveelheid bloemkramen wordt het de bloemenmarkt van de Cours Saleya genoemd. En daarmee doet niet alleen de kleur, maar ook de geur zijn werk!

nice-markt-cours-saleya-3

nice-markt-cours-saleya-4

nice-markt-cours-saleya-2

De markten op de Cours Saleya vinden over het algemeen ’s ochtends plaats, tot een uur of één ‘s middags. Zeker in de zomermaanden is het simpelweg te heet om hier overdag onder een kraam te staan. Maar er is nog een reden: ’s middags wordt het plein omgetoverd tot een culinair paleis! Op de Cours Saleya kun je in de avonduren eten en drinken, zoveel je maar wilt.

Door de ligging van Nice, aan zee, is het niet geheel verwonderlijk dat vooral vis populair is bij de restaurants. Bij het lopen langs de restaurants liggen de vissen in grote getale naar je te staren om opgegeten te worden. Voor de visliefhebbers een waar paradijs. Maar ook wie niet van vis houdt: de Italiaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in Nice en dus zijn ook pizza’s en pasta’s populair. Wat je ook kiest: bon appetit!

nice-markt-cours-saleya-5

nice-markt-cours-saleya-1

Laat een Reactie achter

 1. Audrey

  Mooie foto’s! Ziet er heel erg gezellig uit!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dat is het echt! Mocht je nog twijfelen over een stedentripje… Stop ermee 😉

 2. Sandra

  Mmmm, verse vis in een Frans restaurant… Ik krijg er al helemaal trek van. Alleen dat varkenshoofd vind ik zielig, ik vind het er altijd zo sneu uitzien zo’n hele varkenskop… Maar daar kan ik vast niet omheen als ik in Nice ben 😉