Wie besluit naar Parijs te gaan, kan twee dingen doen: het internet afstruinen naar alle leuke hotspots, of zonder enig plan jezelf laten verrassen. Het internet staat inmiddels vol met wat er allemaal ‘leuk’ en ‘mooi’ zou moeten zijn in Parijs, maar wie al Googlend op zoek gaat ziet op den duur door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk vertrok ik met een waslijst aan hotspots naar de hoofdstad, om vervolgens daar te besluiten: ‘Ach, ik zie wel waar ik beland’. En weet je? Het niet hebben van een plan zorgde voor de grootste verrassingen!

Als je met Parijs nog niet zo bekend bent, is het lastig om vooraf van alles op te zoeken en vast te leggen. Want hoe kom je zo snel mogelijk van punt A naar punt B? Het verplaatsen is heel simpel natuurlijk, maar om nu je hele dag om te gooien omdat je bij punt A wilt lunchen bij punt B wilt dineren… Dat leek me allemaal niet zo praktisch. Ik besloot vooral te kijken naar wat ik van Parijs zelf wilde zien, en die hotspots? Die kwam ik vast ergens onderweg wel tegen.

 

Cafe le Sévigné, le Marais

Het is op een zonnige ochtend dat ik de woning van mijn couchsurfadres verlaat voor een dagje Marais. Met een frisse wind door mijn haren en een zonnebril op mijn hoofd voel ik me een klein beetje een echte Parisienne, op dat reisboekje in mijn handen na. In datzelfde boekje las ik vanmorgen dat deze wijk tegenwoordig dé plek is voor homo’s, vooral wat betreft uitgaansgelegenheden. Zo goed en wel als ik van homo’s houd, zo hou ik ook van Le Marais, blijkt later deze dag. De wijk kenmerkt zich door vele terrasjes, smalle straatjes en bovenal: een bepaalde rust. Wanneer ik per ongeluk langs het terras van Le Sévigné loop, besluit ik hier net als vier Fransen naast me een kop koffie te drinken. Met zicht op een klein parkje (Square Léopold-Achille) en nauwelijks verkeer om je heen komt je hier écht even tot rust.

hotspot1

hotspot3

 

Restaurant Mastino: eet wél pizza

Er is iets wat ik altijd erg leuk vind op reis: een reisboekje bij de hand hebben, informatie lezen, en het er achteraf niet mee eens zijn. ‘Eet geen pizza in Parijs! Slechte kwaliteit!’ staat er in het beste boekje. Maar wat nou als je als pizzaliefhebber écht zin hebt in pizza? Ik laat het betreffende boekje even voor wat het is en doe gewoon mijn ding. In de straat waar ik veblijf, Rue Caulaincourt in Montmartre, zijn al zeker tien pizzeria’s gevestigd. Een kwestie van kiezen dus! Wanneer ik restaurant Mastino passeer weet ik: dit moet hem worden. Een sfeervol interieur en vrolijke obers, zo wordt mij algauw duidelijk. Dat even later ook de pizza heerlijk van smaak is (wat ik natuurlijk niet verwachtte na het dreigende bericht in mijn reisgids), maakt dit tot een tent waarnaar ik zeker zou terugkeren. Chapeau!

hotspot2
Wijnwinkel Lavinia: santé!

Ben je een wijnliefhebber? Neem dan zeker een kijkje bij wijnwinkel Lavinia! Het is de grootste wijnwinkel van Europa en er binnen lopen voelt dan ook best bijzonder. De zaak telt drie verdiepingen en biedt wijnen uit de hele wereld aan. Uiteraard is een groot deel van de winkel gericht op Franse wijnen. Pas wel op dat je niets omstoot, er staan namelijk ook ‘wijntjes’ van 1.400 euro tussen de collectie…

hotspot1

hotspot2

Binnenkort meer…

Laat een Reactie achter

 1. Esther

  Is inderdaad zo lastig om in Parijs net dát ene leuke winkeltje of cafeetje te vinden. Meestal vind je het leukste als je verdwaalt 🙂 Bedankt voor de tips! (Oooh, die wijnwinkel!!)
  Esther.

 2. Chantal

  Hoi Rosanne,

  Met veel plezier heb ik je blog gelezen. Ik ben een collega van je vader en ik ga volgende week voor een paar dagen naar Parijs. Daarom kreeg ik je site doorgestuurd, erg leuk om te zien dat je met zoveel enthousiasme schrijft!

  Blijf genieten!
  Groetjes, Chantal