Als ware kattenliefhebber, wil ik eigenlijk niets liever dan iedere kat die ik tegenkom vastpakken en minutenlang knuffelen. Mijn eigen kat mis ik dan ook behoorlijk wanneer ik op reis ben en de liefde lijkt – gelukkig – steeds weer wederzijds wanneer ik thuiskom. Een aangename omhelzing, voor zover een kat kan omhelzen, als gevolg. Gelukkig kom ik in Frankrijk ook genoeg katten tegen. Een mooi moment om de maandagochtend een mee te beginnen!

 

Maandagochtend: tijd voor een dosis catspam.

 

In Frankrijk lijken katten anders van aard dan in Nederland, hoewel ik weet dat het onzin is. Ook in Frankrijk zijn het luie beesten die het liefst de hele dag slapen, maar het lijkt of ze hier meer buiten leven dan in Nederland. Kijkend naar mijn eigen kat: die ligt toch het liefst ergens op een warm plekje binnenshuis. In Frankrijk lijken de deuren vaak gesloten, ik zie nergens een kattenluik zoals wij dat kennen. Katten wachten braaf voor de deur van hun woning en doen buiten hun schoonheidsslaapje. Dat maakt het voor mij als kattenliefhebber wel erg gezellig.

In Tourrettes-sur-Loup gebeurde het voor de tweede keer dat ik werkelijk óveral in het dorp katten tegenkwam. Eerder was dat al in Sainte-Agnes het geval. Ik stel jullie graag voor aan de inwoners van Tourrettes-sur-Loup:

katten-frankrijk

katten-frankrijk-002

katten-frankrijk-003

katten-frankrijk-004

katten-frankrijk-005

katten-frankrijk-006

katten-frankrijk-007

À bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Sheelagh

  Yeah, ook een kattenfan hier. Prachtige foto’s. Katten zijn te gek! <3

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Yeah, en catspam is nooit teveel!

 2. Debby

  Ohh heerlijk dit. Ik heb dat met honden :’) Prachtfoto’s!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ohhh ja, doggies! Vind ik ook heerlijk hoor 😀

 3. Eva - eighty7

  Awww die grijze met die lichtgroene ogen is te cute!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja he, stiekem ook mijn lievelings! Deze bleef als modelkatje voor mijn lens zitten, de anderen waren stiekem best chagrijnig, hihi.

 4. Linda

  Mijn kattenhart doet een dansje! Kom je mijn monsters ook een keer bezoeken, zolang ze er nog zijn? Of nee, laten we teruggaan naar Sainte-Agnes…

 5. Mirjam Rotenstreich

  Wat heerlijk, al die katten. Ik ga accuut kwijlen als ik ze zie. Ik ben zelf zo’n kattengek dat ik op zeker moment niet eens meer op vakantie wilde omdat ik mijn katten dan teveel zou missen. Het zijn twee Noorse boskatten, Tygo en Tasha, broer en zus. Het was mijn zoon die perse Noorse boskatten wilde hebben na de dood van onze vorige Cyperse kat. We hebben ze samen uitgezocht, net na hun geboorte, negen jaar geleden.

 6. Laura

  Ooooo, poesjes! Ik had dit artikel nog helemaal niet gezien, je m’excuse <3