Wie vaker op mijn blog leest weet dat Nice een stad is naar mijn hart, dat ik dol ben op de bergen, graag wandel, croissants verslind als het even kan… Dat ik altijd op zoek ben naar de mooiste plekjes en adressen in Frankrijk, dat ik geniet van heerlijke Franse wijnen. Maar wist je ook dat ik tijdens een reisje naar Frankrijk ook ontzettend graag boeken verslind? Onder de Franse zon kan ik me uren verliezen in een mooi verhaal. Het liefst een verhaal dat zich afspeelt in Frankrijk en zo tot de verbeelding spreekt dat het lijkt alsof ik het zelf beleef. En daarom deel ik vandaag mijn nieuwste favoriete boekenlijst met jou, voor een extra geluksmomentje op reis!

Lannoo – De mooiste dorpen van Frankrijk

Een stadsmens ben ik nooit geweest. Parijs vind ik prachtig, maar tegelijkertijd ook erg groots. Liever zoek ik tijdens mijn reisjes door Frankrijk vooral de lieflijke Franse dorpen op. Dat doe ik zo graag dat ik inmiddels al heel wat mooie plekjes in het hele Franse land heb ontdekt. Ik laat me op reis graag verrassen door wat er opdoemt, maar soms kan het wel handig zijn om een hulpmiddel mee op pad te nemen. Zo ging ik tijdens mijn laatste reisje op pad met dit boek vol mooiste dorpen van Frankrijk, dat zorgde voor een fascinerende reis langs verrassende plekjes! 

Prijs: 25,99
Bestel De mooiste dorpen van Frankrijk hier

Kiki van Dijk – Nice 

In gedachte dwaal ik af naar het heerlijke strand van Nice. Daar lig ik op mijn pastelkleurige stranddoek te genieten. Van de felle zonnestralen. De rumoerigheid van mensen om me heen en van dat boek dat ik speciaal voor deze plek kocht: Nice van Kiki van Dijk. Een roman die tijdens zo’n stranddag heerlijk weg leest. Het verhaal gaat over Jacky die teruggaat naar haar geboorteplaats Nice. Daar begint ze aan een confronterende zoektocht en ontdekt ze dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Een heerlijk boek over een van mijn favoriete steden van Frankrijk! 

Prijs: 15,99
Bestel Nice van Kiki van Dijk hier

Peter Jacobs – Langzaam door Frankrijk

Dit boek neemt je in twaalf etappes mee naar de streek waarover ik al eindeloos veel woorden bracht: de Cote d’Azur. Een route waarbij ik me altijd weer verbaas van de fantastische steden, mooie dorpen, prachtige bergen en azuurblauwe zee. Zelf pak ik tijdens mijn reisjes door de Frankrijk zelden de snelweg. Ik wil ontdekken. Iets nieuws meemaken. En bovenal genieten van al dat moois dat Frankrijk biedt als je die snelweg verlaat. Juist daarom sprak dit boek me zo aan: een route afgelegd langs de mooiste streken van Frankrijk. Met onderweg verleidelijke tussenstops langs smalle wandelpaadjes, ongerepte natuur en nog iets wat mij zo verliefd maakt op dit land: de lekkerste Franse cuisine!

Prijs: 24,99
Bestel Langzaam door Frankrijk van Peter Jacobs hier

Arnaud Goumand – De 3-sterrenplekken van Frankrijk

Tijdens mijn reizen naar Frankrijk ben ik altijd op zoek naar verborgen plekjes. Iets nieuws. Iets waar ik jullie, mijn lezers, mee kan verrassen. Maar ook voor mezelf. Om die reden bezoek ik iedere keer een andere Franse streek, ontdek ik telkens een bijzonder slaapadresje en ga ik vanuit daar op zoek naar een knus restaurantje. Iets wat de schrijver ook deed, wat dit boek staat vol 3-sterrenplekken in Frankrijk die de reis waard zijn. En wat fijn is: door de prachtige foto’s in het boek waan je je al een beetje op deze unieke plekken!

Prijs: 29,99
Bestel De 3-sterrenplekken van Frankrijk hier

Puur Côte d’Azur

Mijn eigen boek: Puur Côte d’Azur! Over de prachtige Zuid-Franse regio waaraan ik mijn hart verloor, maar dan nét even anders dan anders. In dit boek neem ik je mee naar ongerepte stukjes aan de Franse riviera. Naar stille dorpen, prachtige berglandschappen en nog veel meer…

Prijs: 19,95
Bestel Puur Côte d’Azur hier

Peter Giesen – Retour de France 

Niet alleen als Francofiel ontdek ik het land waar ik zo gek op ben, maar ook als journalist. Ik observeer elk plekje en schrijf er het liefst hele verhalen over. Het vloeit letterlijk uit mijn pen. Dat heeft maar één belangrijke reden: Frankrijk heeft mijn hart gestolen. Hetzelfde deed Volkskrant-correspondent Peter Giesen in zijn boek Retour de France. De titel maakte me gelijk nieuwsgierig, wat blijkt… Hij ontdekt mijn favoriete land over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu. Zo’n verhaal dat je in één adem uitleest. 

Prijs: 19,99
Bestel Retour de France van Peter Giesen hier

Olivier Todd – Jacques Brel een leven

Ik zal het maar eerlijk toegeven: Franse chansons, ik ben er dol op. De taal is romantisch, je waant je helemaal in Frankrijk en dat maakt dat ik er onderweg naar bestemming uren van kan genieten. Wat is er dan leuker dan een boek geschreven over Jacques Brel, een icoon in Frankrijk, die bekend staat om zijn prachtige chansons. Het boek ligt op mijn nachtkastje om te beginnen, dus ik kan je nog niks over de inhoud vertellen. Maar ik kan niet wachten om een kijkje te nemen in het leven van Jacques Brel…

Prijs 24,99
Bestel Jacques Brel een leven van Olivier Todd hier

Laat een Reactie achter