Nietig voel ik me. Landschappen die aan me voorbij razen, lijken na iedere bocht opnieuw te veranderen. Minutenlang staar ik verbijsterd uit mijn autoraampje. Dit is magnifique. Dit is dus de Auvergne.

De Auvergne. Een regio die ik tot voor kort niet kende, maar die al enkele jaren hoog op mijn wensenlijstje stond. In mijn Franse bucketlist schreef ik eerder al over de vulkanen van deze regio, die ik zo dolgraag eens zou beklimmen. De Auvergne is het grootste vulkanische gebied van Europa en zo weinig Nederlanders weten er vanaf. Er zijn overigens geen actieve vulkanen meer, maar dat geeft niet. Ik wilde het met eigen ogen zien, hoe dan ook. Wandelen over vulkanen, in Frankrijk. Klinkt dat niet als ieders droom?

Afgelopen week was het moment eindelijk daar. Ik reisde af naar Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de Auvergne, en trok per auto de regio in. Daar wisselen landschappen elkaar af, van ruige bergtoppen naar glooiend groene heuvels die ietwat vrediger lijken, naar besneeuwde stukjes berg. Zo nu en dan doemen er uit het niets koeien op. We spotten een paar marmotten die in het gras spelen. Vredig. Ik stel me voor hoe mooi hun leven hier is. En dat het ook voor mij als mens geen straf zou zijn hier te wonen.

De Auvergne grijpt me, een paar dagen lang. Ik weet even niet wat ik erover moet zeggen. Het is zo mooi, zo rauw, zo puur. Zo onaangetast. Zo eigen van het boerenleven. Terugkomen zal ik. Hoe dan ook. Maar nu eerst tijd voor de indrukken, herinneringen en warme momenten die ik afgelopen dagen beleefde.

vakantie-auvergne-frankrijk-001

vakantie-auvergne-frankrijk-006

vakantie-auvergne-frankrijk-003

vakantie-auvergne-frankrijk-008

vakantie-auvergne-frankrijk-010

vakantie-auvergne-frankrijk-004

vakantie-auvergne-frankrijk-002

vakantie-auvergne-frankrijk-012

vakantie-auvergne-frankrijk-005

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Jennifer

  Wauw, wat een mooie foto’s! Als je weer terug gaat mag ik dan met je mee? X

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ik ga sowieso terug en jij mag (/moet) mee!

 2. Chateau de Savennes

  Inderdaad een prachtige regio. Wij zijn hier vier jaar geleden neergestreken. Om de streek beter te leren kennen, kun je bij ons een van de verwenarrangementen boeken. Kijk gerust op onze site http://www.savennes.com

 3. Nikè Hermsen

  Bonjour, Erg leuk dat je zo enthousiast bent over de Auvergne! Ik raad je aan ook eens een toer te maken door de Montagne Bourbonnaise. Een middengebergte in de Allier zo’n 25 km van de mooie stad Vichy. Alleen de rit er naar toe is al prachtig. Neem een lunch bij restaurant le 16Arts in Chatel Montagne, het liefst op het terras met uitzicht op de Romaanse kerk. Op zo’n 6 km ligt midden in de bossen onze chambres d’hôtes en kleinschalige natuur camping. Wij noemen de Montagne Bourbonnaise het best bewaarde geheim van Frankrijk, de moeite waard om te ontdekken. Wees welkom!

 4. Bea en Hans Ketting

  Zo’n positief verhaal doet goed!
  En mocht je nog een slaapplaats zoeken midden in dit prachtige stuk Auvergne, dan kan je zeker bij ons terecht. Kijk maar op de website voor meer informatie. En we hopen dat er snel een vervolgverhaal komt!

  Bea en Hans

 5. Gerti van Stijn

  Beste Rosanne,
  Een volgende keer ben je van harte welkom om bij ons in één van onze gîtes te verblijven, dan doen we je graag leuke tips aan de hand. Wij wonen nog net in de Puy-de-Dome, 3 x struikelen en je bent in de Cantal. Op een kwartiertje rijden van de skipistes van Super Besse. Tussen de talloze schitterende meren die de regio rijk is. Alle jaar getijden zijn hier mooi om te verblijven, dus graag tot ziens! http://www.maisonvanstijn.net

 6. Ivana

  Te mooi! Kan me helemaal vinden in je prachtige woorden <3

 7. situs mirror mabosbet

  This post is really a nice one it helps new internet users, who
  are wishing in favor of blogging.

 8. userbola

  This is the right website for everyone who really wants to understand this topic.
  You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really
  would want to…HaHa). You certainly put a
  brand new spin on a topic that has been discussed for a long time.

  Wonderful stuff, just excellent!