‘Verborgen parels en onvergetelijke ervaringen in Frankrijk’. Laat mij zo’n titel lezen en ik móet het hebben. Met het lekkere weer van de afgelopen tijd doe ik niets liever dan in het zonnetje kruipen met een boek waarin ik me even helemaal in het prachtige Frankrijk waan…
Zeker nu. Nu we met z’n allen niet naar het Franse land kunnen reizen. Eigenlijk zou ik vandaag op Corsica zitten, maar helaas. Ik probeer er niet teveel om te treuren, er zijn immers ergere dingen aan de hand en ik ben niet de enige voor wie deze situatie geldt. Maar dat ik inmiddels wel een beetje heimwee heb naar het Franse land, zal ik niet ontkennen. Gelukkig zijn er weer heel wat Franse boeken verschenen de laatste tijd en kan ik me daar lekker in verliezen! Tijd voor wat tips voor jou:
New Map Frankrijk – verborgen parels en onvergetelijke ervaringen
Dit prachtige, dikke boek krijgt een eersterangs plek in mijn Franse boekenkast. Reisfotograaf en globetrotter Herbert Ypma laat in dit boek zien wat Frankrijk toch zo’n bijzonder land maakt. De fraaie vormgeving en fotografie maken het tot een parel die een plek in je woonkamer verdient. Ook leuk om cadeau te doen!
Auteur: Herbert Ypma
Verschijning: maart 2020
Prijs: 34,99
Bestel dit boek hier
Little book of Dior – het meeslepende verhaal van Dior
Lees alles over fashion icon Christian Dior in deze mooie Nederlandstalige uitgave Little Book of Dior.
Little Book of Dior gaat over de spectaculaire opkomst van Christian Dior in de Parijse modewereld, zijn grote carrière en Diors invloed op andere ontwerpers daarna. Nederlandstalig en met vele foto’s van zijn prachtige creaties. De debuutcollectie van Dior in 1947 bracht een revolutie teweeg in de manier waarop vrouwen zich kleedden en zichzelf zagen. Little Book of Dior vertelt over Diors jonge jaren, de ontwikkeling van zijn merk, de triomfen van zijn couturecollecties op de catwalk en de rode loper, maar ook hoe het verderging met het modehuis na het overlijden van de oprichter.
Auteur: Karen Homer
Verschijningsdatum: februari 2020
Prijs: 17,50
Bestel dit boek hier
Socrates op de fiets
Topwielrenner en filosoof Guillaume Martin neemt de lezer mee achter de schermen van de wielersport én zet aan tot denken over het onderscheid tussen fysieke topprestaties en intellect.
Topwielrenner Guillaume Martin werd in 2019 twaalfde in de Tour de France. En hij is filosoof. Die combinatie vinden mensen soms moeilijk te begrijpen. Om af te rekenen met vooroordelen en duidelijk te maken dat er geen enkele reden is om onderscheid te maken tussen het hoofd en de rest van het lichaam, neemt Martin ons in Socrates op de fiets mee achter de schermen van de wereld van het topwielrennen – én zet hij ons aan het denken.
“We moeten doen als een denker en denken als een doener,’ zei Bergson al. Hoe zouden Socrates, Aristoteles, Nietzsche en consorten het aanpakken als ze aan de start stonden van de Tour de France? Zou de intelligentie van deze merkwaardige sporters, deze “wielosofen’, voldoende zijn om de zo felbegeerde gele trui te veroveren? Op de fiets, zo wordt al snel duidelijk, verandert ons besef van tijd en ruimte en neemt contemplatie andere wegen dan we gewend zijn. Zo kan het gebeuren dat Heidegger in een greppel terechtkomt, Socrates de kop van het peloton overneemt en Sartre de Franse ploeg coacht. Een ding is duidelijk: fysieke topprestaties hoeven niet in strijd te zijn met intellectuele activiteiten.
Auteur: Guillaume Martin
Verschijningsdatum: maart 2020
Prijs: 19.99
Bestel dit boek hier
De appelboom
Aangrijpende, deels autobiografische roman over drie generaties van een Duits-Joodse familie, hun levens een testament van de tumultueuze twintigste eeuw.
Berlijn 1932: Sala en Otto zijn tieners als ze verliefd worden. Hij behoort tot de arbeidersklasse, zij komt uit een intellectuele Joodse familie. In 1938 ontvlucht Sala haar geboorteland en kan ze terecht bij haar tante in Parijs – totdat de Duitsers binnenvallen. Terwijl Otto het leger in moet om mee te vechten, mislukt Sala’s poging om Frankrijk te verlaten en wordt ze gevangengezet in Gurs, een kamp in de Pyreneeën. Een kamp waar alleen de sterksten overleven, om in 1943 gedeporteerd te worden naar Auschwitz. Maar deze keer heeft Sala geluk en kan ze onderduiken.
Auteur: Christian Berkel
Verschijningsdatum: maart 2020
Prijs: 19.99
Bestel dit boek hier
Joie de Vivre – Ode aan de Franse keuken
Voor Joie de Vivre vroegen Sacha de Boer (fotograaf), Babs Assink (journalist) en Janine Smits (stylist) tien topchefs om – op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 – ieder twee originele en moderne menu’s te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo ontstonden, en die door Sacha prachtig werden gefotografeerd, zijn ook door thuiskoks goed te maken.
Sacha fotografeert al sinds haar zevende en heeft diverse bijzondere projecten en exposities op haar naam staan, waaronder haar expeditie naar de Noordpool in 2008. Ze is sinds 2011 aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau en agentschap van een aantal gerenommeerde fotografen. Tot voor kort was Sacha presentator bij de NOS. Zij nam daar onlangs afscheid en gaat zich nu fulltime toeleggen op haar fotografiecarrière. Down to Earth is haar eerste grote project.
Auteur: Sacha de Boer
Verschijningsdatum: april 2020
Prijs: 29.99
Bestel dit boek hier
Meer inspiratie?
In de Bonjour Frankrijk Shop heb ik tal van producten verzameld waarmee je je helemaal in het Franse land waant. Van reisboeken tot boeken over de Franse keuken, thrillers die zich afspelen in Frankrijk maar ook leuke reisgadgets. Je vindt de shop hier!
Krijg weer helemaal zin om naar Frankrijk te gaan. Denk dat ik eind zomer toch nog even ga als dit allemaal mogelijk is. Combineer zelf graag het strand met bezoekjes aan omringende dorpjes en wijngaarden. Bij minder goed weer lekker met de kano een rivier op. Kan niet wachten.