Wie me al even volgt, weet nu inmiddels vast dat ik dól ben op Franse quiches. Juist omdat je er zo leuk mee kunt varieren, omdat je er alle kanten mee op kunt. Vandaag heb ik een leuke variant voor jullie in petto, door mij zelf samengesteld: met spinazie, tomaat en blauwaderkaas. Zó lekker.

Ingrediënten:

 • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
 • Spinazie, 600 gram
 • Drie tomaten in plakken gesneden
 • Blauwaderkaas
 • 4 eieren, losgeklopt
 • 150 ml slagroom
 • 150 gram geraspte kaas

Benodigdheden:

 • Quiche- of taartvorm

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Plak de bladerdeeg in je taartvorm tegen de randen en bodem en prik er gaatjes in
 • Leg de taartvorm in de oven en laat het bladerdeeg even voorbruinen
 • Mix de eieren, de slagroom en de geraspte kaas in een kom en mix het tot een egale massa
 • Als de bladerdeeg enigszins voorgebruind is, haal je de taartvorm uit de oven en verdeel over de bodem de spinazie
 • Giet vervolgens de massa van ei, slagroom en kaas over de spinazie
 • Verdeel als laatste de tomaten in een rondje over de massa
 • Strooi tot slot wat blauwaderkaas te midden van de tomaten…

Et voila: een heerlijke quiche! PS: Helaas ontbreekt de foto van de quiche wanneer hij uit de oven komt. Mijn fout, ik wilde nu eenmaal te snel van start gaan, oeps…

quiche-spinazie-002a

quiche-spinazie-001a

quiche-spinazie-003a

quiche-spinazie-004a

quiche-spinazie-005a

quiche-spinazie-006a

Laat een Reactie achter

 1. Anouk

  Ik zag in het recept blauwaderkaas en ik was al verkocht. Het is heerlijk om zo eindeloos te kunnen variëren met quiche. Herkenbaar trouwens dat je soms een uit de oven foto vergeet… dat gebeurt hier wel vaker. Niet alleen door mij! Dan heeft mijn vriend per ongeluk al een hapje genomen ;-)! Ziet er ook VOOR de oven erg lekker uit!

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Oooh quiche is zo’n fantastische uitvinding! Deze week maar weer eens maken, ben er gek op. Zo’n soort als deze heb ik ook wel eens gemaakt maar mijn favoriet blijft een quiche met gekarameliseerde rode ui, tijm en geitenkaas. Jum!

 3. Shifra

  Mmmm, het ziet er heer-lijk uit! Ik houd heel erg van quiches, maar ik laat ze vaak staan vanwege het hoge calorie-gehalte. Niet dat het erg is, maar ik eet dan toch liever een pizza qua calorieën (het vliegt erbij mij snel aan helaas 🙁 ). Maar ik maak nu ze soms wel een met filo-deeg om het wat minder vet te maken, maar bladerdeeg blijft natuurlijk wel het lekkerste.:) Dit lijkt mij een heerlijk recept, vooral door die blauwe adderkaas!

 4. Sandra

  Oeeeh jammie! Ik zou zelf de blauwaderkaas wel vervangen door andere kaas, want dat vind ik dus echt héél vies! Maar verder een heerlijk recept denk ik… Dat ga ik van het weekend eens maken!