Even voel ik me een meisje uit de film. Een meisje van de rode loper. Een meisje van goud. En even voelt dat best oké. Ik kijk winkeltjes in waar Gucci-tassen liggen te pronken. En voor ik het goed en wel doorheb staat er een Ferrari naast me.

Had ik al gezegd dat ik zojuist een paar práchtige jachten voor me zag dobberen in zee? Dat dus. En even is dit alles gewoon heel erg leuk. Een bezoek aan Saint-Tropez, daar heb ik het dus over.

 

Het Saint Tropez van Madonna en Jennifer Lopez

 

Saint-Tropez, de naam klinkt inmiddels al alsof er parels aan vast hangen. Iedereen kent het. En hoewel niet iedereen er geweest is, heeft iedereen er wel een beeld bij. Het beeld van dure hoeden, van jachten en van pracht en praal. Iedere keer weer wanneer ik hier was – mijn ouders, broer en ik kampeerden jarenlang in de meivakantie in een dorpje naast St. Tropez – namen mijn broer en ik onze handtekeningenboekjes mee. Je weet immers maar nooit of je hier Madonna of Jennifer Lopez tegen het lijf loopt. Of natuurlijk gewoon onze eigen Rik Felderhof, die jarenlang zijn programma presenteerde vanuit zijn luxueuze villa net buiten Saint-Tropez. Je weet maar nooit. Helaas zagen wij ze geen van allen.

Ik heb bijzondere herinneringen aan dit dorp. Want ja: het is maar een dorp, lieve lezers. Saint-Tropez is vreselijk klein, iets waar mensen zich nogal eens in vergissen. De naam is groot, de omvang van het havenplaatsje daarentegen… Gelukkig is Saint-Tropez meer dan dure hoeden: om het evenwicht te bewaren is dit ook een dorpje van schilders. Van kunstenaars. Ook de niet zulke rijke schilders zetten hier hun ezel (nee, niet het dier) weg. En juist dat maakt Saint-Tropez zo leuk. Buiten de ligging natuurlijk, aan de blauwe mediterrane zee. Saint-Tropez is meer dan dure jachten, al horen die absoluut bij je bezoek aan dit dorp. Een bezoek dat je zeker een keer in je leven moet afleggen. Zonder twijfel. C’est un spectacle.

 

Wat te doen in St. Tropez, naast etalages inkijken?

 • Breng een bezoek aan het strand van Club55, om je even als Madonna te voelen. Op dit strand betaal je voor een kopje thee zelfs de hoofdprijs, maar a la. Voor de ervaring is dit heel leuk. En een drankje kan er wel vanaf, toch?
 • Als je St. Tropez gezien hebt, zo groot is het immers niet, pak dan de boot naar het naastgelegen Port Grimaud, het Venetië van Frankrijk! Een tocht van 20-30 minuten brengt je naar een lieflijke dorp met grachten en heerlijke terrassen. Ook Port Grimaud ligt aan zee, je hebt hier meer strand zelfs dan in St. Tropez. Retour kost de boottrip je 12 euro. Pas chere!

 

Saint Tropez:

st-tropez-frankrijk-002

st-tropez-frankrijk-001

st-tropez-frankrijk-003

st-tropez-frankrijk-005

st-tropez-frankrijk-006

st-tropez-frankrijk-007

st-tropez-frankrijk-008

 

Het naastgelegen strand Club55:

 

st-tropez-frankrijk-004

st-tropez-frankrijk-009

st-tropez-frankrijk-012

 

Het naast St. Tropez gelegen dorpje Port Grimaud:

 

port-grimaud-frankrijk-001

port-grimaud-frankrijk-002

Bon voyage!

Laat een Reactie achter

 1. Sas

  Wauw, prachtige foto’s zeg! Ziet er erg mooi en sfeervol uit

 2. Jessica

  Ik had helemaal niet verwacht dat er kunstenaars in Saint Tropez zaten, wat leuk!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja, heel veel juist! Dat vond ik stiekem nog leuker dan de enorme jachten en Gucci-tassen!

 3. Sheelagh

  Het ziet er helemaal niet uit zoals ik verwachtte! (veel leuker!) Mooie foto’s!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Superleuk om te horen, merci!

 4. Coen

  Die leuke terrassen in Port Grimaud heb ik nog nooit gevonden. Uitgestorven boel.
  Ik persoonlijk zou naar Ste Maxime varen voor een paar euro meer. Veel leuker en van alles tecdoen & zien.