Landschappen zo ik ze niet eerder zag. Bergen ruiger dan mij bekend was. Gemzen die haast aan mijn tenen snuffelden. Sneeuw witter dan wit, en dat in juni. Het nationale park Mercantour, in de zuidelijke Franse Alpen, is een bijzondere plek in Frankrijk.

Als klein meisje stond ik er al weleens. Terwijl ik met mijn ouders vakantie vierde aan de Côte d’Azur, op enkele kilometers van Nice vandaan, stond het standaard op het programma: een dagje Mercantour. De wekker extra vroeg, om zo een zo lang mogelijke dag in de natuur te ervaren. Amper een uur reden we erover, van onze camping naar de poort van de Mercantour. We liepen, namen uitgebreid de tijd voor een picknick aan een van de bergmeren en togen zo weer terug naar de auto.

De Mercantour stond sindsdien op mijn wensenlijst van bestemmingen waar ik ooit een trektocht wil lopen. Dit jaar was het eindelijk zover. Een langverwachte reis, van hut naar hut door de Mercantour. Dat het zou worden zou het werd, had ik nooit verwacht. Het was mooier dan ik ooit had gedacht. Maar ook ruiger, veel ruiger. Ik heb angsten uitgestaan terwijl ik toppen beklom. Maar vooral heb ik genoten. Van de pracht van dit nationale park. En dat gun ik jullie ook. Geniet meer van de schoonheid van het nationale park Mercantour:

mercantour-frankrijk-001

mercantour-frankrijk-002

mercantour-frankrijk-003

mercantour-frankrijk-004

mercantour-frankrijk-005

mercantour-frankrijk-006

mercantour-frankrijk-007

mercantour-frankrijk-008

mercantour-frankrijk-009

mercantour-frankrijk-010

mercantour-frankrijk-011

mercantour-frankrijk-012

mercantour-frankrijk-013

mercantour-frankrijk-014

mercantour-frankrijk-015

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Tjapke | Tjapke Op Reis

  Prachtig foto’s! Bergregio’s zijn echt zo magisch! 🙂 Dit nationale park krijgt zeker een plaatsje op mijn bucketlist! 😉

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   True, de magie van bergen, geweldig! En mooi om te horen 😀

 2. Sabrina | The Dutch Adventurer

  Wat een prachtige foto’s! 🙂 Liefs,

 3. ivonne

  O wow, wat een geweldig mooi park is dit. Ik had er weleens van gehoord, maar dit had ik niet verwacht! #bucketlist ?

 4. Monique | WritingMonique

  Wauw! Het park ziet er inderdaad prachtig uit, wat een gave foto’s!

 5. Naomi

  Oh wauw. Die foto’s zijn echt waanzinnig mooi! Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord maar ik ben blij dat ik dit heb gezien. Komt op m’n lijstje! Wat een prachtige foto’s, echt.

 6. Aimee

  Indrukwekkende foto’s hoor. Ik woon er ‘in de de buurt’ en ben zeker van plan er een keer naar toe te gaan. Heb je ook tips voor het boeken van de tocht of overnachtingsplaatsen?