Bonjour Frankrijk is een blog gemaakt door Rosanne Langenberg (’90) en gericht op Frankrijkliefhebbers. Thema’s die aan bod komen zijn reizen, boeken, films, muziek, taal en culinair. Rosanne is in bezit van een bachelor journalistiek en eigenaar van de eenmanszaak Rosanne Langenberg Productions. De blog is onderdeel van dit bedrijf, dat door het leven gaat onder het KvK-nummer 58192638. Doel van de blog is Frankrijk gerelateerde verhalen vertellen en delen met mensen die dit land, net als Rosanne, liefhebben. En dat zijn er nogal wat in Nederland!

Op de website verschijnen iedere week drie blogposts, die variëren van thema. Alle verhalen worden verteld met een persoonlijk tintje, zodat de content van Bonjour Frankrijk uniek blijft ten opzichte van andere media. De kans dat er ooit uitbreiding van het team komt is aanwezig, maar deze personen zullen dan dichtbij Rosanne staan en een zelfde denkwijze hebben over Frankrijk en het verspreiden van content. Momenteel worden er al gastcolumns geschreven door Loes, woonachtig in de Bourgogne, en Linda, die met passie schrijft over Franse literatuur.

Laat een Reactie achter

 1. Suzan van de Rijt

  Bonjour Rosanne,

  Via google kwam ik op je site terecht. Je hebt een leuke blog. Ik heb zelf Franse taal en letterkunde gestudeerd en ook in Frankrijk en Wallonie gewoond. Ik werk nu als docent, taaltrainer en tolk Frans.. Ik heb een website, tolk-frans.com en ik ben momenteel bezig om de website opnieuw in te richten, met ook mijn taaltrainingen en een blog. Ik heb inmiddels al wat stukjes geschreven en begin volgend jaar, komt mijn nieuwe website.

  Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om stukjes te schrijven over mijn beroep Tolk. Er zijn daar veel anekdotes over te vertellen. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven over de Franse taal. Als docent maak ik grappige situaties mee en ook Franse geschiedenis en het Franse nieuws hou ik goed in de gaten. Ik dacht ik stuur je een berichtje om wat ideeën uit te wisselen.

  Groetjes
  Suzan van de Rijt