.

Stel je eens voor…

 Misschien wel het mooiste uitzicht van Frankrijk…
 Een ontspannen week waarin je je schrijfskills verbetert en misschien wel een begin maakt aan dat ene boek waarvan je al jaren droomt…
 In de middag gaan we ontspannen met smakelijke wijnworkshops door winelover en foodie Manon de Boer…
 En verder gewoon de tijd van je leven hebben onder de Franse zon, op een prachtige plek in een schitterend gastenverblijf!

Zie jij het al een beetje voor je? 

Goed nieuws in dat geval: Bonjour Frankrijk organiseert deze onvergetelijke schrijf- en wijnreis naar de Ardèche! Je logeert in een idyllisch gastenverblijf in Frankrijk, gerund door twee lieve Nederlanders die er alles aan doen jou in de watten te leggen. Je ontbijt staat elke ochtend voor je klaar, evenals je lunch en ‘s avonds het diner. Overdag geeft Rosanne Langenberg, eigenaresse van tekstbureau Het Champagne Atelier en deze blog Bonjour Frankrijk, je haar geheimen prijs voor het schrijven van betere teksten. Voor wie altijd al die stoute droom had om een boek te schrijven: begin hier! In de middag gaan we ontspannen met smakelijke wijnworkshops gegeven door Manon de Boer. En verder is er ruimte genoeg om je eigen ding te doen, pittoreske dorpjes te bezoeken, te wandelen in de heuvels van de Ardèche en al wat je maar wenst!

.

 

.

Hoe ziet de reis eruit?

 6 nachten in een sfeervol gastenverblijf in de Ardèche gerund door Nederlanders
 Elke ochtend een vers ontbijt op je kamer
 Elke middag een heerlijke lunch
 5 avonden een heerlijk diner met alle gasten
 4 ochtenden schrijfworkshops gegeven door Rosanne Langenberg, eigenaresse van Contentbureau Une belle histoire en deze blog Bonjour Frankrijk
 3 middagen wijnproeverijen gegeven door Manon de Boer
 Een bezoek aan een prachtig wijndomein in de omgeving
 1 vrije dag
 De overige tijd geheel naar eigen wens in te vullen
 Veel tips en informatie van locals

Accommodatie

Je logeert zes nachten bij de Nederlanders Dominique en Anneke van het gastenverblijf Gites les Veinards. Hun plekje biedt een weids en fantastisch uitzicht op de heuvels van de Ardèche. Elke dag kijk je je ogen uit hoe wolken en zon er steeds een ander plaatje van maken. Dominique en Anneke zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt in hun prachtig opgeknapte gites.

.


.

Programma

Dag 1: aankomst, installeren bij Gites les Veinards. ‘s Avonds dineren met z’n allen.
Dag 2: ontbijt op de kamer geserveerd. Na het ontbijt beginnen we de dag met een schrijfworkshop van Rosanne onder de Franse zon en maken een begin aan verhalen die we willen schrijven deze reis en in de toekomst. Na de workshop lunch met z’n allen. In de middag staat Manon klaar met heerlijke regionale wijnen. Na de wijnproeverij vrij tijd. ‘s Avonds diner met z’n allen.
Dag 3: ontbijt op de kamer geserveerd. We beginnen de dag met een schrijfworkshop van Rosanne en maken een begin aan verhalen die we willen schrijven deze reis en in de toekomst. Na de workshop lunch met z’n allen. In de middag bezoeken we een wijndomein in de omgeving. ‘s Avonds dineren in een pittoresk Frans restaurantje in Thueyts bij Salomé.
Dag 4: ontbijt op de kamer geserveerd. De rest van de dag vrij in te vullen.
Dag 5: ontbijt op de kamer geserveerd. Na het ontbijt beginnen we de dag met een schrijfworkshop van Rosanne onder de Franse zon en maken een begin aan verhalen die we willen schrijven deze reis en in de toekomst. Na de workshop lunch met z’n allen. In de middag staat Manon klaar met heerlijke regionale wijnen. Na de wijnproeverij vrij tijd. ‘s Avonds diner met z’n allen.
Dag 6: ontbijt op de kamer geserveerd. We beginnen de dag met een schrijfworkshop van Rosanne en maken een begin aan verhalen die we willen schrijven deze reis en in de toekomst. In de middag staat Manon klaar met heerlijke regionale wijnen. Na de wijnproeverij vrij tijd. ‘s Avonds diner met z’n allen.
Dag 7: Ontbijt en afscheid nemen van elkaar.

Datum en prijs

De reis vindt plaats van 21-27 september (vertrekdag 27 sept). De prijs voor de reis bedraagt 695 euro. Wie boekt vóór 14 februari (deze reis is immer het ultieme valentijnscadeau!) betaalt slechts 645 euro.
De heen- en terugreis is NIET inbegrepen. Vanaf Utrecht is het 11 uur rijden naar Gites les Veinards. Je kunt ook met de TGV komen, deze stopt in Valence. Vliegen kan op Lyon of Montpellier.

Even voorstellen…

Rosanne Langenberg (1990) studeerde Journalistiek en besloot in 2014 haar passie voor schrijven te combineren met haar liefde voor Frankrijk. Bonjour Frankrijk werd geboren, waarop ze schrijft over de reizen die ze maakt en de ontmoetingen die ze heeft tijdens deze reizen. Daarnaast runt ze haar eigen contentbureau, Une belle histoire. Rosanne is bevlogen, enthousiast en creatief en krijgt veel energie van het helpen van anderen. Precies dat is wat haar aanspreekt in het geven van schrijfworkshops.

Manon de Boer is tekstschrijver en dol op wijn, eten en reizen. Je kunt haar er allemaal voor wakker maken en het liefst is ze er dag en nacht mee bezig. Al jaren droomde ze van een eigen platform waar ze verhalen en informatie over wijn, gastronomie en horeca kan delen. In 2018 kwam alles in een stroomversnelling en inmiddels is Toost aan Tafel een feit. Manon is van maart tot en met mei bezig met wijnopleiding WSET2 en gaat onder meer wijnproeverijen en andere wijnbelevenissen organiseren.

Dominique en Anneke verhuisden drie jaar geleden naar deze prachtige plek in de zuidelijke Ardeche. “Sinds april 2016 zijn wij de nieuwe gelukkige eigenaren en na 3 jaar zeggen we nog steeds tegen elkaar: ‘je zult hier maar wonen!’ Elke ochtend wakker worden met dit uitzicht, dat wil toch iedereen…”

 

 

Aanmelden

 

 

.

 

.

Veelgestelde vragen over de schrijf- en wijnreis

Krijg ik een aparte kamer of moet ik deze met iemand delen?

De kamerindeling is gebaseerd op twee personen (behalve 1 gite, daar is ruimte voor vijf personen), dus mogelijk deel je je kamer wanneer je in je eentje boekt met iemand anders. Rosanne en Manon hebben hier beiden ervaringen mee dankzij colivings, waarbij ze een week lang woonden en werkten met mensen die ze vooraf niet kenden. Hun ervaring: je hoeft niet te vrezen; over het algemeen komt er eenzelfde soort publiek op de reis af en uiteindelijk zal het alleen maar heel leuk zijn om die andere mensen te ontmoeten! En we beloven je: er is genoeg ruimte om even op jezelf te zijn.

In totaal is er plek voor 11 personen. Er is 1 grote gite voor 5 personen. 

Moet ik al een bepaald schrijfniveau hebben om mee te mogen?

Een veelgestelde vraag waarop ik eenduidig antwoord kan geven: nee. Je niveau maakt helemaal niets uit. Jij komt met een bepaald doel of wens, of gewoon voor je plezier. Ik ga je bij jouw missie handvatten geven.

Wat houden de schrijfworkshops precies in?

Rosanne zal allereerst vertellen over haar eigen schrijfervaringen: van vroeger tot de School voor Journalistiek, de minor Creatief Schrijven die ze volgde en daarna het vak van Journalistiek in de praktijk. Rosanne schreef tal van artikelen voor diverse media en opdrachtgevers. Daarnaast zette Rosanne in 2013 haar eigen blog op en bracht ze in 2015 een boek uit. Hoe ging dat allemaal? Je hoort het in de workshops.

Verder gaan we aan de slag met leuke schrijfoefeningen, waarmee je je creatieve brein traint. En daarna kijken we naar ieders wensen: waarin wil jij groeien? Welke hulp kun jij gebruiken? Dat kan heel breed zijn. Van het schrijven van een boek tot beter en makkelijker kunnen schrijven in je werk of onderneming, of gewoon je schrijfskills willen verbeteren. Het mag allemaal. Ik ga jullie persoonlijk helpen.

Verder krijg je veel praktische tips voor het beter én makkelijker kunnen schrijven van teksten. En mocht daar behoefte voor zijn, kan Rosanne je vertellen hoe je van schrijven mogelijk je werk maakt…

Wat houden de wijnproeverijen in?

Manon de Boer gaat je alles leren over de lokale wijnen van de Ardeche. En dat is leuk, want deze wijnen zijn in Nederland nog vrij onontdekt. Haar vriend is sommelier van beroep, zelf is ze momenteel bezig haar eigen wijnpapieren te halen. Het enthousiasme van Manon werkt aanstekelijk, dus dat de workshops gezellig worden is een gegeven 😉

Daarnaast gaan we op bezoek bij een wijnboer in de omgeving, om te zien hoe het wijn maken er aan toe gaat. En om te proeven, natuurlijk!

.