De Côte d’Azur: de regio van zachte winters en warme zomers. Van die azuurblauwe zee die zo graag fonkelt in mijn ogen. Van de liefste dorpjes, met hun blauwe luiken en gele gevels. De Côte d’Azur: daar waar mijn hart steeds opnieuw sprongetjes van vreugde maakt. Stiekem droom ik er soms wel eens van er te wonen.. Maar op de momenten dat ik thuis in de buurt van vrienden en familie ben, neem ik ook genoegen met een goed boek. Een boek dat zich afspeelt aan de Côte d’Azur. Even heerlijke wegdromen naar daar… Ik tip je een paar van mijn favorieten!

Het meisje en de nacht

De Franse Riviera, winter 1992
In een ijskoude nacht, wanneer de campus van een elitaire kostschool geteisterd wordt door een sneeuwstorm, verdwijnen de negentienjarige modelleerling Vinca Rockwell en de filosofieleraar met wie zij een geheime relatie had. Voor Vinca is de liefde “alles of niets’. Niemand zou haar ooit nog terugzien.

De Franse Riviera, voorjaar 2017
De ooit onafscheidelijke Manon, Thomas en Maxime – Vinca’s beste vrienden – hebben elkaar niet meer gesproken sinds hun afstuderen. Ze zien elkaar voor het eerst weer terug bij de reünie van hun school. Vijfentwintig jaar geleden pleegden de drie onder vreselijke omstandigheden een moord, waarna ze het lichaam verborgen in de muur van hun gymzaal. Dezelfde muur die nu gesloopt gaat worden om plaats te maken voor een ultramodern gebouw.

Prijs: € 17.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Bonjour Tristesse

In ‘Bonjour Tristesse’ brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Riviéra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar. Cécile accepteert dit niet zonder slag of stoot en bedenkt een plan waarbij ze haar naasten als pionnen bespeelt.

Prijs: € 7.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

De kleuren van het leven

Kim verruilt het pittoreske eiland Groix voor de Cote d’Azur, om als gezelschapsdame in dienst te treden van de steenrijke en dementerende Gilonne. Deze excentrieke bejaarde krijgt wekelijks bezoek van haar zoon, die zeer gesteld is op zijn moeder. Kim raakt gecharmeerd van het duo. Maar dan ontdekt ze dat de echte en enige zoon van Gilonne twee jaar eerder is verongelukt. Gilonne lijkt hier niet van op de hoogte te zijn. Wie is deze man die wekelijks op bezoek komt? Kim is vastbesloten dit familiegeheim te ontrafelen. Ondertussen vraagt ze zich af of ze er wel goed aan heeft gedaan haar veilige eiland, waar het leven opgeruimd en overzichtelijk was, te verlaten.

Prijs: € 11.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Een ijskoud gerecht

Thomas Breens had gezworen zich niet meer in te laten met de belachelijke tribulaties van zijn geboorteland. In zijn Normandische chambre d’hotes leidt hij met Ellen een rustig leven, tussen hun gasten en hun boeken. Tot hij op een herfstdag onverwacht bezoek krijgt van Charles Hofsteder, de grootste nog levende Nederlandstalige auteur. Hofsteder nodigt hem uit in zijn villa aan de Côte d’Azur en vraagt hem en passant een manuscript van hem op te sporen, dat jaren geleden in Vlaanderen werd gestolen. Thomas heeft nog maar weinig idolen meer, maar Hofsteder kan hij niets weigeren. Hij vertrekt naar de Côte en komt er terecht in een mistral van dreiging, dood en niet vereffende rekeningen, met op de achtergrond die ene vraag die lezend en schrijvend Vlaanderen al jaren in de ban houdt: zal de Zweedse Academie Charles Hofsteder ook dit jaar negeren als Nobelprijskandidaat?

Prijs: € 9.99 (enkel als ebook)

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Nice

In gedachte dwaal ik af naar het heerlijke strand van Nice. Daar lig ik op mijn pastelkleurige stranddoek te genieten. Van de felle zonnestralen. De rumoerigheid van mensen om me heen en van dat boek dat ik speciaal voor deze plek kocht: Nice van Kiki van Dijk. Een roman die tijdens zo’n stranddag heerlijk weg leest. Het verhaal gaat over Jacky die teruggaat naar haar geboorteplaats Nice. Daar begint ze aan een confronterende zoektocht en ontdekt ze dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Een heerlijk boek over een van mijn favoriete steden van Frankrijk!

Prijs: € 15.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Super de luxe

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan. De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen…

Prijs: € 10.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Een hoogst verleidelijke man

Op de avond dat Thomas Breens in een café zijn drieënvijftigste verjaardag viert, hoort hij hoe de bekende radiopresentatrice Kathy Ongena tijdens een live-uitzending onverwacht in tranen uitbarst. Kathy is de geheime minnares van een bekende Antwerpenaar. Wanneer ze de volgende dag niet opdaagt in de radiostudio, gaan Thomas en zijn vriendin Kristien naar haar op zoek. Hun speurtocht leidt hen van Oostende naar de Côte d’Azur en terug en naar ontmoetingen met excentrieke kunstenaars, ingehuurde moordenaars en gewetenloze politici.

Prijs: € 21.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Retour de France

Niet alleen als Francofiel ontdek ik het land waar ik zo gek op ben, maar ook als journalist. Ik observeer elk plekje en schrijf er het liefst hele verhalen over. Het vloeit letterlijk uit mijn pen. Dat heeft maar één belangrijke reden: Frankrijk heeft mijn hart gestolen. Hetzelfde deed Volkskrant-correspondent Peter Giesen in zijn boek Retour de France. De titel maakte me nieuwsgierig, wat blijkt… Hij ontdekt mijn favoriete land over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu. Zo’n verhaal dat je in één adem uitleest.

Prijs: € 19.99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Reisgids voor levensgenieters

In dit persoonlijke reisverslag van meer dan 300 pagina’s nemen vrienden Rik Felderhof en Hans Melissen je mee op een trip down memory lane van Maastricht tot St-Tropez. Tijdens de reis worden herinneringen opgehaald aan hun lange vriendschap, zwerven ze langs verborgen herbergen, ontmoeten ze kleurrijke personen en is het genieten van de heerlijkheden die worden opgediend en ingeschonken. Naast de verhalen staat de gids boordevol praktische tips over bezienswaardigheden, hotels en restaurants onderweg. De reisgids is geïllustreerd met prachtige beelden van de streken en steden onderweg, persoonlijke kiekjes uit het archief en praktische stadskaartjes.

Prijs: € 19,99

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Puur Côte d’Azur

En dan als laatste wellicht een bekende voor jullie: mijn eigen boek! In Puur Côte d’Azur neem ik je mee naar de ‘andere kant’ van de Côte d’Azur. Niet de glitter en glamour van Monaco, maar juist de stille dorpen, de prachtige bergen, en indrukwekkende achterland… Met een boemeltreintje naar mooie bergdorpen waar de stilte nog hoorbaar is. Een persoonlijke reisgids die jou hopelijk inspireert de prachtige regio  te ontdekken!

Prijs: € 22.50

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Laat een Reactie achter