Alweer even geleden werd ik ‘getagd’ door reisblogster Sandra, ze vroeg me om net als haar een blog met 25 random reisfeitjes over mezelf in te vullen. Ik maak er in mijn geval even Franse reisfeitjes van, omdat dat voor mij en voor jullie wel zo interessant is. Bij deze: 25 random Franse feitjes over mij! Amusez-vous…

rosanne2

[symple_divider style=”dotted” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

1.

Geheimpje: ik stond jarenlang op een camping in Zuid-Frankrijk naast het huis van Herman van Veen. Af en toe verplaatste hij zich naar het dorpje met zijn gitaar waar hij Nederlandse toeristen vermaakte. Om vervolgens weer terug te keren naar zijn privé zwembad. Spetter, pieter, pater… Ha!

2.

Mijn favoriete Franse kaas is – heel saai – camembert. Al is deze soort er natuurlijk in verschillende varianten. Doe mij de meest stinkende maar!

3.

In Frankrijk ontbijt ik het liefst met een croissant of pain au chocolat. Yam!

4.

Wist je dat ik, toen ik nog journalistiek studeerde, stage liep bij het tijdschrift Leven in Frankrijk? En dat dat in eerste instantie door mijn opleiding werd tegengehouden. Maar wie écht iets wil… Uiteindelijk had ik er de tijd van mijn leven en was ook de opleiding blij met een mooie nieuwe stageplek! Had ik dat toch maar even mooi ontdekt.

rosanne-langenberg-03

5.

Ik kan niet kiezen tussen mijn favoriete dorpen van Frankrijk. De teller staat nu op Tourrettes-sur-Loup, Gorbio en Sainte-Agnès. Allemaal in het binnenland van de Côte d’Azur, dat dan weer wel.

6.

Al jaren droom ik van een huisje in Zuid-Frankrijk. Voorkeur? Zo’n fleurig appartementje in Vieux-Nice!

7.

Als kind lustte ik geen pizza. Wat is daar bijzonder aan, hoor ik je denken. Wel: dat het nu mijn lievelingseten is! Ik leerde het uiteindelijk eten in Frankrijk, toen ik met mijn ouders uit eten ging in een dorp waar niets anders was dan één pizzeria… Wat bleek nou, ik had het gewoon nooit eerder geproefd. Stupid me.

8.

Ik ben een echt kampeermeisje. Vind zelfs de camping municipals (gemeentecampings), zonder ook maar enige voorziening, een heerlijke slaaplocatie!

9.

Mijn inmiddels grote broer was toen hij klein was altijd bang om in onze opblaasboot te zitten in de Ardèche. Hij dacht dat hij naar Engeland zou afdrijven…

10.

De eerste keer dat is Pastis dronk, deed ik dat zonder het met water te mixen… Ugh!

11.

Ik vind Franse koffie nooit zo lekker. Op de één of andere manier geloof ik dat dit een zwak punt is van de Fransen… Of ligt het aan mij?

12.

Tijdens een vakantie in Bretagne met mijn vriend, dronken we in ons huisje graag Kronenbourg bier. Dat Franse biermerk, weet je wel. Klein detail: van de lege flesjes maakten we ons eigen Kronenbourg-park.

13.

Bungeejumpen durf ik absoluut niet, maar één van mijn grote dromen is parapenten boven de Franse bergen. Beetje vreemd misschien.

rosanne-langenberg-04

14.

Wist je dat ik van huis uit een dosis liefde voor Franse chansons heb meegekregen? Zo schalt er regelmatig een ‘Pour un flirt, avec toi’ uit de speakers.

15.

Parijs is niet mijn favoriete stad van Frankrijk. Nice is toch echt nog net iets beter voor mij.

16.

Ik heb altijd iets teveel vertrouwen in mezelf. Zo kocht ik tijdens mijn talencursus in Frankrijk het boek de Da Vinci Code in het Frans. ‘Voor thuis!’, riep ik enthousiast. Bleek uiteindelijk toch wel pittig te zijn.

17.

In het examenjaar van de middelbare school maakte ik bijna ruzie met mijn docente Frans. Omdat niemand zijn best deed de woordenlijsten te leren, moesten we dit in groepjes met elkaar gaan doen. Terwijl ik als gedreven Francofiel wél mijn best deed en op eigen tempo hoge cijfers kon halen en die groepjes dus maar idioot vond. Die vervelende luie medestudenten ook! Of was ik zelf zo’n ongeïnteresseerde scholier tijdens de wiskundelessen? Hmm…

18.

Ik ben fel tegenstander van mensen die zeggen dat Fransen stugge mensen zijn. Ik heb werkelijk waar bijna alleen maar lieve mensen ontmoet. Ik ben ook al regelmatig spontaan geholpen in Frankrijk, zomaar midden op straat. Dus eh, wij Nederlanders dan? Véél erger denk ik zo.

19.

Tijdens het WK-voetbal was ik erg gecharmeerd van een Franse speler. De prijs gaat naar Olivier Giroud. Al is Yohan Cabaye ook wel leuk.

voetballers-frankrijkGiroud en Cabaye, zijn ze niet enig?

20.

In mijn puberjaren was ik groot fan van zangeres Sita, herinnert u zich K-otic en / of Starmaker nog? Van het feit dat ze uiteindelijk vijf Franse nummer opnam ging mijn hartje sneller kloppen!

21.

Ik wil niet insinueren dat ik lui ben, maar wel dat ik goed kan slapen. Zelfs in het vliegtuig van Amsterdam naar Parijs deed ik even een powernap!

22.

Zoals ik al noemde: ik heb nogal veel vertrouwen in mezelf. Drie weken geleden kocht ik mijn eerste wielrenfiets en nu al roep ik dat ik volgend jaar de Mont-Ventoux oprijd. Op zich niet zo’n punt, zij het niet dat ik niet zo’n (of helemaal niet…) klimmer ben maar meer een sprinter (hoe cool ook, om dit over jezelf te zeggen na drie weken).

23.

Mijn eerste keer couchsurfen deed ik in Parijs. Ik logeerde bij een jonge Parsienne, samen liepen we ’s avonds over de Champs Elysées. Zo leuk!

24.

Wist je dat ik mijn Franse trouwliedje al heb uitgekozen? Il nous faut van Tom Dice en Elisa Tovati. Mijn vriend weet het alleen nog niet, oeps…

25.

Au revoir!

Laat een Reactie achter

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Haha, mooi lied he! Ook voor wie niet van Frankrijk houdt 😉

 1. Kristel

  Ontzettend enig, die Giroud <3
  En ik vind Franse koffie ook niet zo lekker. Maar Nederlandse, Italiaanse, Duitse, Spaanse etc ook niet, dus misschien ben ik ook niet de juiste persoon om daar iets over te zeggen..

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   De Italiaanse wint in dit geval enorm, helaas!

 2. Marcella Molenaar

  Leuk, Franse weetjes! Geheel in stijl. Ik moest er stiekem wel om lachen: pizza leren eten in Frankrijk 😉

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja joh, leer mij de Italiaanse keuken kennen… In Frankrijk 😉

 3. tessa

  Goh, ik heb nu al zin in jouw bruiloft. Pastis, pizza, Olivier Giroud, Yohan Cabaye (als getuigen?), camembert, croissants en jullie openingsdans op Il nous faut.

  en… ik verstop me in je koffer als jullie daarna naar dat appartementje in Vieux-Nice gaan!

  ik zeg; plan die datum en rap een beetje! 😉

 4. Isabelle

  Je weet het Rosanne, Isa en Italië.. maar van dit rijtje kan ik echt genieten 🙂
  (Het commentaar van Tessa is overigens ook geweldig!)
  Ennee.. jij een zwak voor Italiaanse koffie en pizza’s, ik voor de Franse kazen en de pasteitjes 😉

 5. Wanda

  Wat een leuk artikel! Frankrijk vind ik ook een erg mooi land, willen we zeker vaker heen. Tot nu toe Parijs een paar keer geweest, de Franse Alpen, de Provence en de Cote d’Azur maar hopelijk kunnen we daar volgend jaar Normandië/Bretagne aan toevoegen…