Jarenlang dacht ik dat de Franse Alpen in de winter voor mij een verboden gebied was. Omdat ik geen skiër ben. Wat bleek? Ik zat zo gigantisch fout.

Per ongeluk kwam ik op het internet wat leuke hotelletjes en auberges tegen. Middenin de sneeuw. Niet de skiresorts die ik kende van verhalen van vrienden, maar lieflijke verblijven. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Wat gebeurt er in deze accommodaties? Wie slapen hier, zo middenin de natuur?

Contact met het Franse land was zo gemaakt, net als het ticket naar Grenoble geboekt. Ineens trok ik als niet-skiër mijn stoute bergschoenen aan en vertrok ik. Geheel in onwetendheid van wat ik zou aantreffen; ik had immers nog nooit op de winterse sneeuw in Frankrijk gestaan. De Franse Alpen waren me niet onbekend, deze bezocht ik eerder in verschillende zomers al. Maar ja: zomer en winter zijn in de Franse Alpen als appels en peren.

5 redenen waarom jij als niet-skiër gewoon naar de sneeuw moet gaan:

 

1. De sneeuw is geen eigendom van skiërs

 

Het is van niemand, en dus ook van jou.

 

2. De meest authentieke accommodaties zijn niet de ski-resorts

 

Verblijf in een lieflijke auberge, écht op z’n Frans, in plaats van in de grote hotelketens met apres-ski gelegenheden.

 

3. Eten in de Franse Alpen smaakt het beste in de winter

 

De keuken van de Franse Alpen is zwaar. Veel vlees, aardappelen, kaas… In de zomer eigenlijk net te zwaar voor ons als nuchtere Nederlanders, in de winter perfect!

 

4. Huskytochten wachten op je, net als al het andere

 

Voordeel van niet op ski’s staan: tijd om andere dingen te doen. Zoals een hondensledetocht, bijvoorbeeld. Geweldig toch? Een rit een sneeuwscooter, wandelingen maken op raquettes… In de zomer is bergwandelen leuk, in de winter is het vooral spannend!

 

4. Oordeel zelf

 

Kijk dan…

 

franse-alpen-winter-002

franse-alpen-winterreis-07

franse-alpen-winter-004

franse-alpen-winter-005

 

Bon voyage!

Laat een Reactie achter

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Hmm, je hebt me eerlijk gezegd wel enigszins overtuigd haha 😀 Wij zijn nog nooit op wintersport geweest en roepen altijd heel hard dat we toch geen skiërs zijn, maar dit ziet er toch wel echt prachtig uit!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Haha, wat leuk om te horen dit! Ik kan maar een ding zeggen: dóen! Het is fantastisch en je gaat geen spijt krijgen.

 2. Eva - eighty7

  Jaa mooi! Ik ben wel eens op wintersport geweest; het skiën vond ik geen bal aan maar de winterse plaatjes zijn zo mooi!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ah, echt? Stiekem heel fijn om te horen, want ik dacht lange tijd ook dat het raar was om skiën stom te vinden. Veel vriendinnen van me doen het. Maar ik vind het gewoon echt niet leuk, net als jij. Gelukkig genoeg andere dingen te doen!

 3. Jennifer

  Zo benieuwd, nog een paar weken. Dan ga ik het samen met jou meemaken. Voor mij totaal een nieuwe ervaring. Alhoewel ik vroeger wel eens op vakantie met mijn ouders naar Oostenrijk ging en wij express naar de witte bergtoppen gingen met de liften om te zien hoe mooi het was!

  Super veel zin in! X

 4. Linda

  Leuk stuk en zo mee eens! Ik ben ook niet van het skiën/snowboarden en geniet vooral van het schitterende sneeuwlandschap, het eten en de rust ver weg van de drukke pistes en apres ski bars.

 5. Maarten

  Wat een heerlijk land en een gezellige cultuur heb je daar ook he !
  Ik ben zelf echt gek op la france ! We gaan al een aantal winters achterelkaar, hopen dat het dit jaar toch nog kan… Zelf heb ik wel een tip, voor die lange tocht ernaar toe ,ik laat de kids altijd snacks uitzoeken voor 10 eu (bijv via:https://www.kupino.nl/folders/coop) Werkt prima en houdt ze ook lekker rustig haha