Ik weet het nog als de dag van gisteren: mijn állereerste soloreisje. Naar Parijs. Die ochtend van vertrek krijg ik nauwelijks nog iets te eten naar binnen. Meerdere keren vraag ik mezelf hardop af waarom ik dit dwaze plan heb. Reizen in mijn eentje: doodeng… En toch, toch is er tegelijkertijd ook dat verlangen. Die hunkering naar avontuur, naar even lekker met mezelf op reis zijn. En dus stap ik toch de bus in. Op naar Parijs…

Het is niet mijn eerste keer in Parijs, maar toch krijg ik zo in mijn eentje een totaal andere beleving van de stad. Alles komt wat intenser binnen. Parijs voelt haast overwhelming: de grootsheid, de indrukwekkende gebouwen, de hoeveelheid restaurantjes en terrassen… Hoewel ik inmiddels kan zeggen dat Parijs niet mijn favoriete stad van Frankrijk is, weet ik ook goed hoe ik die dagen intens geniet. Parijs is prachtig. En dus weet ik nu dat ik toch eens terug wil naar de Franse hoofdstad.

Hoe heerlijk is het dan om voorafgaand aan die stedentrip naar Parijs al even in de stad te wanen, met een goed boek dat zich in Parijs afspeelt… Juist, genieten! Dat is wat ik vaak doe als ik heimwee heb naar Frankrijk: erover lezen. Mezelf verliezen in een goed boek, op de plek waar een verhaal zich afspeelt. Vandaag deel ik een paar toffe boeken met je die zich afspelen in Parijs.

Als je het licht niet kunt zien

Van bestsellerauteur en Pulitzerprijs winnaar Anthony Doerr een adembenemende roman over een blind Frans meisje en een Duitse jongen wiens paden zich kruisen in het bezette Frankrijk van WOII. De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als slotenmaker. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

De Dromenweefster

Camilla heeft als kledingontwerper de ambitie om het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De oogverblindende jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond als “de dromenweefster’. Elk kledingstuk dat zij maakte, was een unieke creatie en ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen. Hier begint Camilla’s onvergetelijke ontdekkingsreis door de romantische, kronkelende straatjes van de stad waar dromen uitkomen.

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

De glimlach van Aurelie

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar amour. Ongelukkig dwaalt ze door de stad en stuit in een boekwinkel op een mysterieuze roman. Als ze begint te lezen ontdekt ze dat zijzelf de bruisende hoofdpersoon is in het verhaal. Ze wordt razend nieuwsgierig naar de onbekende schrijver en probeert met hem in contact te komen. Tevergeefs. Maar Aurélie weigert op te geven en op een dag vindt ze eindelijk een aanknopingspunt.

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Een appartement in Parijs

Parijs, een studio die verstopt ligt aan het einde van een begroeid steegje. De Britse politieagente Madeline heeft dit appartement gehuurd om er tot rust te komen. Maar door een misverstand treft ze er Gaspard, een mensenschuwe schrijver, die naar Parijs is gekomen om er te werken. De twee zien zich gedwongen enkele dagen samen door te brengen.

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

Runa

Parijs, 1884. OP de neurologische afdeling van de enorme Salpetrière-kliniek, voert dokter Charcot experimenten uit op hysterische patiënten. Op een dag wordt het jonge meisje Runa bij de kliniek afgeleverd: een meisje dat niet vatbaar lijkt voor alle bekende behandelmethodes. De artsen dompelen haar in ijsbaden, of binden haar dagenlang vast op bed, maar niets lijkt dit diep verwarde meisje te kunnen helpen.

Bekijk en/of bestel dit boek in de Bonjour Frankrijk Shop

A bientôt!

Laat een Reactie achter