Trouwen in Frankrijk: wie droomde er niet stiekem ooit van? In een prachtig chateau, tussen de wijngaarden… Anneke en Tim deden het. Ik sprak met ze over hun liefde en uiteraard over hun mooiste dag in Frankrijk!

Even voorstellen! Wie zijn jullie, wanneer sloeg de vonk tussen jullie over?

Anneke: “Wij zijn Tim (40) & Anneke (31), trotse ouders van onze twee fantastische dochters Charlotte (10) en Pauline (7).
Twaalf jaar geleden kwamen we elkaar tegen in een bar in Mechelen. Tim zat daar aan de bar met een meisjes dat ik kende. Ik wist dat zij net verloofd was, dus ik wist ook dat de kans nog bestond dat hij vrij was. Naarmate de avond vorderde en de wijn wat meer vloeide, werden er enkele blikken uitgewisseld tussen ons. Ik had al eens laten vallen aan mijn vriendinnen dat ik een date wel zou zien zitten, maar deed verder niets. Dat hoefde ook niet, dat deed één van mijn vriendinnen wel voor me: ze nam mijn telefoon uit handen en zei doodleuk tegen Tim: “Anneke wil graag jouw nummer, maar durft het zelf niet te vragen”. Ik zakte door de grond! Tim zette daarop zijn nummer in mijn telefoon en fluisterde: “Laat maar snel iets weten”. Dat heb ik diezelfde nacht dan ook gedaan. De dag erna belden we úren. Het leek alsof we elkaar al jaren kende. De donderdag erop zijn we voor de eerste keer op date geweest en zo geschiedde…”

En toen was daar het verzoek… Hoe ging dat?

Anneke: “Ik wilde al jaren, net als het gros van de vrouwen denk ik, heel erg graag trouwen. Het idee van een prachtige jurk, alles erop en eraan… Tim lachte er steeds om en zei me dat wanneer ik het niet meer over zou praten de vraag zeker zou komen. Jaren gingen voorbij… Een huis, twee kinderen. Ik had me er stilaan bij neergelegd dat het zo goed was, ook zonder bruiloft. Uiteraard bleven de grappen van mijn broers en zussen nog steeds komen, maar zo erg vond ik dat niet meer. Totdat we negen jaar samen waren. Tim zei me “Ik zou graag eens samen naar een exotische bestemming gaan met zijn tweetjes”. Uiteraard hoef je mij dat geen twee keer te zeggen! Enkele weken later was onze reis naar Aruba geboekt. Tien dagen met zijn tweetjes, heerlijk! Het was meteen ook mijn eerste reis buiten Europa, wat me extra enthousiast maakte.”

“De jarenlange mopjes en weddenschappen onder de vrienden en familie elke keer we op vakantie of weekend vertrokken waren inmiddels voorbij. Ook ik stond niet meer bij een mogelijke bruiloft stil en dacht absoluut niet aan een aanzoek. Integendeel, ik was onze reis tot in de details aan het plannen; uitstapjes, restaurants, noem maar op. Wist ik veel dat Tim in de tussentijd ons áánzoek aan het plannen was. Tim wilde mij oorspronkelijk – lekker cliché – op 14 februari ten huwelijk vragen, maar voelde zich zo verliefd dat hij het twee dagen eerder heeft gedaan. We hadden een heerlijk dag achter de rug: strand, jetskiën en tot slot beland in een onwijs gezellige strandbar, Bugaloo. Daar hebben we nog samen gedanst op Me and Mrs. Jones, wat uiteindelijk ook onze openingsdans werd. Terug in ons hotel zei Tim, “Kom schat we gaan nog even een strandwandeling maken”. Ik dacht: ‘huh? nu nog?’ Die avond lopen we aan de branding, heel romantisch met het maanlicht op de Caribische zee. We komen bij een houten pier. Ik loop zonder aarzelen de pier op, helemaal tot het einde en zeg nog: “Wat is het mooi, he?”. Tim antwoord niet waarop ik me omdraai en hij op één knie zit met een prachtige ring. We zijn elkaar in de armen gevlogen en uiteraard heb ik uit volle borst JA gezegd. Dit was, na de geboorte van onze dochters, voor ons allebei één van de emotioneelste momenten uit ons leven.”

Trouwen in Frankrijk… Wiens idee was dat? Waren jullie het meteen met elkaar eens hierover?

Anneke, lachend: “Daar hebben wij niet heel lang moeten over nadenken. Wij hebben al heel wat trouwfeesten meegemaakt en gezien hoe iedereen geleefd werd die dag. Aangezien wij beide hele grote families hebben, zagen we een groot feest waar je geen tijd hebt om met iedereen een praatje te maken niet zitten. Het idee om te trouwen in het buitenland werd al snel simpelweg een gemaakte keuze. Drie dagen feest met al onze dichte familie en vrienden. Iedereen in vakantiestemming op een mooie locatie: meer moest dat niet zijn. Het enige wat ons nog te wachten stond, was onze familie overtuigen.”

Was het lastig een geschikte locatie in Frankrijk te vinden?

Anneke: “Frankrijk was niet meteen ons eerste locatie. We dachten ook aan Spanje en Italië en hebben heel wat locaties en landen bekeken en overwogen. Hoe dan ook: het moest een mooie locatie zijn met liefst zomerse temperaturen, hoewel je die zekerheid natuurlijk nooit hebt. Dan begin je te zoeken… Na vele sites te bezoeken, telefoontjes te plegen en blogs te lezen kom ik bij Chateau Blomac terecht. Na een lange email, vol met vragen kreeg ik diezelfde dag nog telefoon van Sjoerd, de schoonzoon van Jacqueline en Fred (de eigenaars). Het feit ze Nederlands spraken en daar zelf al jaren wonen was meteen een plusplunt aangezien we de streek niet kenden. Tim en ik hebben kort daarna een ticket geboekt en zijn naar Blomac gegaan. We waren onmiddellijk verkocht en hebben onze datum geprikt!”

Ineens is dan de grote dag daar… Vertel! Hoe hebben jullie je bruiloft in Frankrijk ervaren?

Anneke: “Ons plan was om er drie dagen van te maken, je laat tenslotte iedereen naar Zuid-Frankrijk reizen… Op donderdag komen onze gasten aan en starten we met een wijnproeverij gevolgd door een poolparty met barbecue. Heerlijk om met iedereen bij te praten, enkele glaasjes te drinken en uiteraard op tijd gaan slapen. Onze familie slaapt in het kasteel en onze gasten in B&B’s in de buurt. Heel traditioneel – ondanks dat we dat eigenlijk niet zijn – slapen we die nacht apart. Mijn beste vriendin Dominique slaapt samen met mij in de trouwsuite en Tim gaat mee met haar man Michael en nog enkele andere vrienden naar hun B&B. En dan… The big day. Tegen elke verwachting in word ik heel relax wakker. Ik denk dat iedereen van te voren dacht dat ik méga zenuwachtig zou zijn, maar Tim bleek achteraf gezien veel zenuwachtiger dan ik. We ontbijten met de familie en vervolgens gaat iedereen om beurt zijn haar en make-up in orde maken. Buiten in de tuin wordt alles in gereedheid gebracht voor de ceremonie en mij maken ze klaar met de juiste make-up en haar. Tim en de gasten komen en hen staat een lekkere lunch te wachten. De gasten worden naar de tuin gebracht en onze familie staat beneden in de grote hal te wachten. Tim en de kinderen onderaan de trap. En dan start de muziek. Hét trapmoment, het moment dat we elkaar voor het eerst zien in onze mooiste kledij… Een heel emotioneel moment voor zowel ons als de kinderen. Daarna door naar de ceremonie die we helemaal zelf hebben geschreven. Onze mooiste muziek, teksten geschreven en voorgelezen door onze beste vrienden en familie. Het is zo warm en emotioneel. Van onze trouwfoto’s, het eten tot het dansfeest in de vroege uren. Het is genieten van het begin tot het einde. Veruit een van de mooiste dagen uit ons leven.

Als je andere stellen zou mogen adviseren in hun bruiloft, raad je ze dan aan in Frankrijk te trouwen of toch niet?

Anneke: “Zeker en vast! Trouwen in het buitenland is zoveel intenser dan hier in België of Nederland. Iedereen in onze omgeving spreekt nog steeds over ons trouwfeest. Velen van hen zeggen dat als ze het opnieuw zouden mogen doen, ze zeker naar het buitenland zouden gaan. Heel veel mensen denken eraan, maar durven de stap niet te zetten omwille van hun familie, vrienden en de organisatie. Het vraagt logistiek wel wat meer organisatie dan een huwelijk in eigen land, maar het is het dubbel en dik waard. Wij zouden het onmiddellijk opnieuw doen!”

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Cinderella Photographie

Laat een Reactie achter