De bergtoppen die ik in mijn vizier heb, doen me wat. Ze laten me weer een klein meisje voelen. Nietig. Alsof ik weer even terugga naar mijn kleuterjaren. Vol bewondering kijk ik om me heen, alsof de wereld nog iets nieuws voor me is.

Op weg naar Buvette des Mottets, waar ik deze avond slaap, gaat er van alles door me heen. Ik loop vanaf de Montenvers Mer de Glace, de beroemde gletsjer nabij Chamonix, binnen een half uurtje naar mijn accommodatie. Vanavond slaap ik onder de sterrenhemel, is me verteld. Ik voel een gezonde spanning. De weg naar de accommodatie is al  even zo interessant. Niet alleen de imposante bergtoppen, ook de wolken die deze toppen bezoeken en net zo snel weer vertrekken, trekken mijn aandacht. Ik glimlach tevreden. Gezonde spanning geeft me het gevoel dat ik leef. Dat is OK.

Al snel maken deze toppen ruimte voor bos. Voor ik het goed en wel doorheb loop ik langs hoge bomen, over een bospad. Een klein half uur nadat ik het bospad heb gevolgd, doemt een gezellig plekje voor me op. Een houten huisje, wat stoelen en houten tafels. Een vijvertje en een hond. Enkele wandelaars drinken een Orangina aan de houten tafel. Mais oui, dit is het dan: de plek waar ik vannacht slaap. Middenin de natuur, op een half uur lopen van de gletsjer Montenvers en op anderhalf uur lopen van het stadscentrum van Chamonix.

 

Slapen in een doorzichtige accommodatie: de bubbel

 

Een hartelijk ‘Bonjour’ is wat volgt wanneer ik me meld. Mijn ‘bubbel’, zoals mijn doorzichtige accommodatie wordt genoemd, wordt nog gereed gemaakt. Tot die tijd kan ik relaxen in een van de stoelen. Geen straf. Ik pak mijn boek erbij en doezel even weg. Om 16.00 uur komt de dame des huizes me wekken: mijn bubbel is gereed, als ik zin heb mag ik me installeren. Voor zover dat nodig is. Ik gooi mijn tas in de overdekte koepel en leg mijn dekbed recht. That”s it.

Die avond eet ik samen met de twee andere gasten, die in een andere bubbel slapen, aan een van de houten tafels. Een dikke trui aan, want het koelt snel af hier in de bergen. Na een warme kop thee besluit ik op tijd mijn bubbel in te kruipen en nog wat te lezen. Voor zover mogelijk. Al na een kwartier is de schemering zover dat ik nauwelijks meer een letter kan lezen. Ik wacht op de sterren, maar in plaats daarvan trekt zware bewolking over me heen. Regen begint te kletteren op mijn ‘dak’. Een heerlijk geluid!

Die nacht word ik slechts één keer wakker. Zo lekker slaap ik. Dat op dat moment de sterren boven me schitteren maakt me blij. Een paar uur later ontwaak ik tevreden. Met het beeld van vannacht kan ik een nieuwe wandeldag in de Alpen aan. Met gemak. Eerst nog even dat heerlijke ontbijtje naar binnenwerken, en dan op naar de volgende bijzondere plek. De Savoie Mont Blanc is een bezoek waard. Dat moge duidelijk zijn.

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-001

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-004

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-003

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-005

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-006

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-007

bijzonder-overnachten-chamonix-mont-blanc-008

Hoe te bereiken?

Vlieg naar Geneve in Zwitserland, neem hier de trein of shuttle naar Chamonix (een uur rijden vanaf Geneve). Dan ben je vlakbij…

Les Mottets ligt middenin de natuur, dus je kunt er niet met de auto komen. Hoe dan wel? Te voet! Vanaf de Montenvers gletsjer, waar de trein Montenvers Mer de Glace naartoe rijdt vanuit Chamonix, is het slechts een half uurtje lopen. Je kunt ook vanaf Chamonix naar Les Mottets wandelen, maar dat is wel een flinkere wandeling van zo’n 1,5 uur. Aan jou de keuze dus.

Ook slapen in een bubbel? Boek je overnachting bij Les Mottets!

Met dank aan Savoie Mont Blanc tourisme.

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

  1. Jennifer van der Schoot

    Wat ziet er dat leuk uit zeg die bubbel… klinkt heerlijk!

  2. Jessica

    Wat ziet dit er gaaf uit Roos! Ik wil ook in een bubbel in de bergen slapen <3