Om maar gelijk met de grote houten deur in huis te vallen: Bonjour Frankrijk bestaat vandaag één jaar! Jeetje, wat vliegt de tijd… Een jaar geleden drukte ik op de knop. Alles online. Hup. Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk de website zelf. Zenuwen gierden door mijn lijf, maar wat is het een goede stap geweest!

Schrijven over Frankrijk is namelijk het leukste wat er is. Ik waan me zo nu en dan weer even op een jeu de boules baan of op een bergtop, terwijl ik gewoon achter mijn laptop zit. Thuis. Mijn doel is altijd geweest om jullie ditzelfde reisverlangen mee te geven met mijn verhalen, en volgens mij lukt dat wel aardig. Ik heb het afgelopen jaar mails ontvangen van lezers die hun vakantie boekten naar aanleiding van een artikel van mij. Dat is zo ongeveer het grootste compliment wat ik als schrijver kan krijgen. Maar ook alle reacties op mijn blogposts, op Facebook, Twitter of alle andere sociale kanalen… Wat bijzonder.

 

Mijn eerste boek: Puur Côte d’Azur!

 

Puur Cote d'Azur OS 3D wit-klein

Al enige tijd ben ik bezig met een ontzettend gaaf project, en de eerste verjaardag van Bonjour Frankrijk lijkt me de perfecte dag om dit te onthullen: mijn eerste boek is een feit! Een boek over de Côte d’Azur, maar alle glitter en glamour daargelaten. Wie me al enige tijd volgt, weet dat ik de streek inmiddels bijzonder goed ken. Ik ken de charmante dorpen, de bergtoppen, de plekjes waar niemand anders is… En die deel ik graag met jullie. Samen met uitgever Edicola komt er een nieuwe serie boeken aan over Frankrijk en de titel Puur Côte d’Azur behoort tot de eerste twee titels. Mag ik stiekem een beetje glunderen van trots?

Met het boek leid ik de lezer over wandelpaadjes, langs ongerepte natuur en maak ik contact met de locals. Want nee: Fransen zijn niet stug. Of het ligt aan mij, maar steeds weer wanneer ik in dit gebied ben, voer ik ontzettend leuke gesprekken met de mensen aldaar. Soms spreek ik ze zelf aan, soms word ik spontaan aangesproken. Het geeft me steeds weer zo’n enorme boost om deze mensen hun verhaal te laten vertellen en aandachtig te luisteren. En vervolgens fijne gesprekken te voeren in het Frans.

reis

Over het boek inhoudelijk: ik ga niet alles al verklappen, maar ik kan jullie vertellen dat het is onderverdeeld in verschillende streken van de Côte d’Azur. De Côte d’Azur kent namelijk een heel divers landschap. De bekende kuststrook met haar lichtblauwe zee, de rijke dorpen rondom Vence, maar ook de ietwat grauwe dorpen aan de kant van de Mercantour, waar ik vorige week nog een bezoek aan bracht (zie foto’s). Waarom kiezen de locals ervoor precies in ‘hun’ stukje Frankrijk te gaan wonen? Ik vroeg het ze en jij leest het binnenkort!

En nu? Nu gaan we vooral even proosten op het éénjarig bestaan van Bonjour Frankrijk. Een apéro is hier wel op zijn plaats. Wat schenk jij vanavond in? Een Pastis, een Chartreuse of gewoon een lekkere vin rouge? Santé!

 

Update: sinds mei 2015 ligt Puur Côte d’Azur in de winkels!

Klik op onderstaande afbeelding om hem te bestellen:


Laat een Reactie achter

 1. Lisette | Travellust.nl

  Whaaaaa gefeliciteerd! Wat super dat je een boek hebt uitgebracht zeg! Heel tof!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merci Eleni, leuk van je te horen hier!

 2. Darina

  Dubbel gefeliciteerd! Ontzettend leuk dat je boek uitkomt! Hij staat al op mijn “to-buy” lijstje!

 3. Sandra

  Super trots Rosanne, gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwf naar je boek enne.. Hell yeah dat ik hem ga kopen ;-)!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Lief! Haha, ik ga gouden zaken doen zo.

 4. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Gefeliciteerd en gefeliciteerd! Dik verdiend, super gaaf dat je een boek gaat schrijven! Ik ben heel benieuwd :)!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dankjewel Stéphanie! Mooi compliment.

 5. Linda

  Van harte, Bonjour Frankrijk! En JAAAA ik ga ‘m zeker kopen, supergaaf!

 6. Jenny - ikreis.net

  Dubbel gefeliciteerd! Spannend om straks je eigen boek in de winkel te zien liggen!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dubbel merci Jenny! Zo leuk!

 7. Marloes ? Budgetproof.nl

  Gewoon een boek: wat stoer! Heel gaaf en gefeliciteerd met beide heugelijke feiten!

 8. Audrey

  Een jaar alweer gefeliciteerd! En wat een ontzettend gaaf nieuws! Wat moet het bijzonder zijn om straks je eigen boek vast te kunnen houden… Ik ben heel blij voor je 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja, bizar he! De tijd gaat zó snel! Het leuke is dat het bloggen alleen maar leuker en leuker wordt. Verslaving, hallo!

 9. Kirsten | Travelaar.nl

  Wat super, super gaaf zeg! Mag je ontzettend trots op zijn! Onwijs gefeliciteerd! Zowel met je boek als met de verjaardag van je blog! 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dubbel bedankt Kirsten! 🙂

 10. Esther

  Gefeliciteerd!! Wat ontzettend leuk voor je, je hebt het verdient.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ahw, ik vind het zo bijzonder als mensen dit zeggen.

 11. Annemieke

  Wauw, een eigen boek! Super goed & keep it up. Je bent uniek in je schrijfstijl, enthousiasme en verhalen over La France, keep on going, babe!

 12. Danique

  Wat ontzettend gaaf zeg! Dubbel gefeliciteerd en ik ben erg benieuwd naar je boek!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dankjewel! Heel leuk om te horen!

 13. Bianca

  Dubbel gefeliciteerd! Zie je boek al helemaal voor me, mooie verhalen, prachtige foto’s! Zeker eentje voor in mijn boekenkast!

 14. Mickey

  Gefeliciteerd!
  Frankrijk blijft ook hier ALTIJD een speciaal plekje in mijn hart houden …

 15. Daphne

  Gefeliciteerd, wat een gaaf idee – je eigen boek! Voor mij geen Frans drankje maar een gin tonic ter ere van de overburen waar ik morgen weer heen mag. Ik hoop dat jouw apéro goed zal smaken. Geniet er van.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Echt, ontzettend gaaf. Kan niet anders zeggen. En ook santé met jouw gin tonic 😉

 16. Anouk

  ZOOOOO TOF! Dubbel gefeliciteeeeeerd, ZO LEUK :D!! Jaaa, ben enorm benieuwd naar je boek en je verdere blogverhalen, zo leuk, jeeej!!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Aaaahhhh, thanks babeee! Zo leuk, je enthousiasme!

 17. Karljn

  Oh Rosanne! Wat tof. Gefeliciteerd x 2 dus. Ik ben benieuwd naar je boek, is het moeilijk of vooral heel leuk? X

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Aah dankjewel x2! 😀 Het is vooral veel werk, maar wanneer je eenmaal je juiste tone of voice te pakken hebt is het niet heel moeilijk. Vooral véél, uren maken, haha!

 18. Patricia

  Wat gaaf, een eigen boek! Boekenreeks zelfs, als ik het goed begrijp. Gefeliciteerd! Natuurlijk ook met je Blog verjaardag. Ik heb nog wel ergens een recept van een niet nader te noemen taart? 😉

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   NOHHH iets met salted caramel en cheesecake he. Ik vind dit een te goede reden om die taart samen op te eten!

 19. Robert | Traveljunks

  Ik feliciteer je dan maar meteen twee keer 😉 Leuk zeg, een eigen boek uitbrengen. Succes ermee!

 20. Patrick

  Van harte Rosanne namens Verkeersbureaus.info. Mooie mijlpaal.

 21. AnneMarie

  Ik word hier heel blij van. Gefeliciteerd hoor. Ik kan niet wachten tot het zover is dat je boek gekocht kan worden.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Wat leuk, dankjewel! Jij ook veel succes.

 22. alexa

  Gefeliciteerd met je boek. Wat leuk dat je alles zo hebt kunnen verwezenlijken door een blog te beginnen!

 23. Marieke

  Ik heb – naar aanleiding van je comment – gelijk even op je blog gespiekt en WAT TOF! Gefeliciteeeeeerd!!