He, he. Spuit elf. Ik werd alweer drie keer genomineerd om de zogenoemde Travel Tag Top 5 van Marcella in te vullen, maar de tijd liet heel even op zich wachten. Nu ben ik ervoor gaan zitten en kan ik niet anders zeggen dan: genieten! Deze reistag laat me heel even terugkeren naar Frankrijk, al dan niet in gedachten. Lees hieronder de anwtoorden op de vragen. On y va!

 

Wat is volgens jou de fijnste accommodatie?

 

Gelijk een pittige. Eigenlijk is het niet te doen hier een keuze in te maken, aangezien mijn interesses veel te breed uit elkaar liggen. Ik houd van kamperen en heb een favoriete camping waar ik honderden fijne herinneringen aan heb: camping La Camassade in Tourrettes-sur-Loup. Maar goed, daar is dus alles behalve luxe te halen. Dat vind ik heerlijk, maar anderzijds is een beetje luxe op zijn tijd juist ook weleens fijn. Zo sliep ik laatst nog in een geweldig viersterrenhotel met een prachtzwembad én een privéstrand aan de rivier de Tarn. Ja: ook dat was magisch. En oja, de ramen in de suites… Zoveel licht. Maar ook het slapen bij locals die een B&B runnen, ook wel chambres d’hôtes, vind ik geweldig. Eén van de mooiste waarin ik sliep was La Fleur Bleue, nabij de Mont Ventoux. Een prachtig verblijf dat gerund wordt door een net zo prachtig Nederlands stel. Oh, en het chateau in het piepkleine dorpje La Malene waarin ik vorige week sliep was eigenlijk ook niet mis. Ik kan gewoon niet kiezen…

chateau-la-malene-001

chateau-la-malene-002

 (Chateau Manoir de Montesquiou in La Malene)

 

Wat is volgens jou de meest verrassende stad?

 

Bestaat deze tag alleen maar uit onmogelijke vragen? Ook weer teveel antwoorden van mijn kant… Wie me enigszins kent weer dat ik mijn hart verloren heb aan Nice. De stad van kleur, van azuurblauwe zee, van internationale sferen. Maar ook Montpellier is geweldig en zeer ondergewaardeerd. Wat een ontzettend fijne stad is dit, met op iedere hoek van de straat Provençaalse terrasjes. Hier was ik onlangs slechts één dag, waarna ik zeker wist: ik ga terug! Ik moet! Oh, en Aix-en-Provence wil ik toch ook nog even benoemen hoor… Jeetje, wat een fijne stad is dat.

montpellier-frankrijk-01

(Montpellier)

Wat is volgens jou de mooiste kustlijn?

 

Ha, deze weet ik! Zonder twijfel de Calanques bij Marseille en Cassis. Niet eerder heb ik zó’n machtig mooie kuststrook gezien. Ik vind het zelfs moeilijk deze kuststrook in woorden te omschrijven. Je moet het zien. Lichtblauw water, rotsen die loodrecht uit zee komen en plekjes die enkel te voet of per boot te bereiken zijn. Ik voelde me hier zo één met de natuur. En ook hier ga ik absoluut nog naar terug. Zou je ook moeten doen. Nu ik toch bezig ben herinneringen op te halen… Ook de noordelijkste kuststrook van Normandië heeft me geraakt. Met name Cap de Carteret, maar ook Nez de Jobourg. Prachtig kuststroken met net zulke prachtige kapen. Deze kuststrook geeft je een einde-van-de-wereld-gevoel, wat toch stiekem ook wel heel gaaf is.

calanques-marseille-1

(De Calanques bij Marseille)

 

Wat is volgens jou een onverwacht pareltje?

 

Eh, heb je even. Sowieso die Calanques waar ik het net over had. Maar ook de natuur van de Gorges du Tarn in de Languedoc. Mocht je daar in de buurt zijn: maak absoluut een boottocht over de Tarn. Magisch! Oh: en de treinreis van Nice naar Tende, de Train de Merveilles. Deze leidt je naar de bergen van de Côte d’Azur en mag je absoluut niet vergeten. Ook dat is iets wat je nooit verwachtte te zien in dit stukje Frankrijk. Het is alles behalve de glitter en glamour van de Côte d’Azur, maar juist het pure achterland. Je zult hier de lokale bevolking tegenkomen en een praatje met ze maken, maar ook uitkijken op besneeuwde bergtoppen en machtige landschappen. Heb ik je al overtuigd? Zie onderstaande foto!

saorge-merveilles-frankrijk-005

(De Train des Merveilles stopt onder andere bij dit prachtige bergdorp: Saorge)

 

Wat zijn volgens jou de gaafste dieren?

 

Ik ben dol op katten, met name Franse katten. Franse katten lijken iets socialer dan Nederlandse katten, ze leven ook vaker buiten dan hier. Ik ben er dol op. Maar er is meer. Een van de fijnste dingen aan het reizen vind ik het ontmoeten van geiten, berggeiten. Dat zijn werkelijk waar echt een van de liefste dieren die ik ken. Als van kleins af aan heb ik deze fascinatie voor geiten. Als ik reisfoto’s van vroeger terugkijk, zie ik mezelf al gauw als klein meisje neus aan neus met een geit staan. Wellicht was ik in mijn vorige leven een geit, ik weet het niet… Wat denk jij?

katten-frankrijk-001
Ik zou uiteraard graag nog wat leuke bloggers taggen, maar volgens mij heeft bijna iedereen de tag al ingevuld… Mocht je je geroepen voelen: neem het gerust over met bovenstaande vragen. Merci, Marcella!

Laat een Reactie achter

 1. Linda

  Ik zie wel geitovereenkomsten ja, als ik zie hoe snel jij naar beneden huppelt als we tijdens een wandeling in Frankrijk moeten dalen, en hoe langzaam en bang-om-te-vallen ik volg…

  Heerlijke post, krijg reisheimwee!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Hahaha, nu je het zegt! Stiekem zit er best veel geit in mij!

 2. Simone | Simone's Kitchen

  Ja wat een leuke tag is dit toch he. En nu heb je er meteen voor gezorgd dat ik naar Frankrijk wil. Haha. Katten… Absoluut mijn favoriete dieren, ook al ligt er nu eentje half op mijn iPad te voorkomen dat ik hier makkelijk iets neer kan zetten…. 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Heerlijk wegdroom-tag! Enne… Sorry he 😉

 3. Anouk

  Waahaaauh, die kustlijn inderdaad. Boy oh boy, om verliefd op te worden!! Leuk artikel. Zo’n tag geeft ons mooi weer wat tips ;-)!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Volgende keer samen naar Les Calanques dan maar!

 4. Jana

  Ah, ik heb net je blog ontdekt en ik merk meteen dat je zo ongelofelijk veel van Frankrijk houdt! Zo herkenbaar! Ik ga je meteen volgen… Ik was vorig jaar op Eramsus en hoewel mijn liefde voor Frankrijk daarvoor al groot was is die zo mogelijk nog groter geworden. Les Calanques zijn inderdaad ongelofelijk mooi!

 5. Jessica

  Leuke antwoorden Roos! Jij wordt later niet zo’n crazy old cat lady, maar jij zit gewoon ergens in een hutje in de bergen, omringd door honderden berggeiten in alle soorten en maten!

 6. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Leuk dat je de tag in een frankrijkjasje hebt gestoken! Nog zoveel te zien voor mij in Frankrijk, terwijl ik dacht dat ik vroeger met mijn ouders alles wel een keer gezien had. Mooi niet dus 😉