Oui oui, je ziet het goed: een nieuw jasje (of jurkje, bikini, geef het een naam) voor Bonjour Frankrijk! Ik vond het tijd voor wat verfrissing et voila: dit is het geworden. De eigen identiteit van Bonjour Frankrijk wil ik behouden, dus de kleuren en het logo zijn niets veranderd. Wel is de homepage helemaal vernieuwd. Ik wil meer een Frans platform gaan maken van de site, met extra doorklik mogelijkheden. En na bijna een jaar bloggen was de tijd daar!

Een bewogen jaar…

Zo’n eerste jaar als blogger, dat is toch allemaal wat. Je begint vanaf 0. Nul volgers, nul bezoekers, maar al na dag één verandert er veel. Het is experimenteren met de schrijfstijl van de blog, met foto’s, met wat bezoekers willen… Het is… Spannend. Maar zo leuk!

Op 6 februari 2014 exact ging Bonjour Frankrijk de lucht in en sindsdien maakte het een groeispurt. We zitten nu op meer dan 600 likes op Facebook, bijna 1000 volgers op Twitter en ook de andere kanalen groeien nog iedere dag. Ik vind het bijzonder en ben ontzettend blij met alle waardering die ik krijg. C’est magnifique, oui oui.

Roos002aklein
Een digitaal bloemetje als dank voor jullie waardering!

Vooralsnog doe ik, Rosanne, de meeste dingen zelf, maar de maandelijkse column van Loes van Veen die in de Bourgogne woont, is iets waar ik heel blij mee ben. En ook onze boekenblogger Linda heeft de eerste stappen bij Bonjour Frankrijk gezet en gaat dit uitbreiden. Ze is werkzaam in een uitgeverij en kent dus alle ins en outs binnen de boekenbranche. Vandaar dat ik nu onder het kopje ‘Contact’ een overzichtspagina heb gemaakt van ‘het team’. Merci, dames!

Eh… En nu?

Nu ga ik gewoon verder met bloggen over camembert, wijnvelden, bergen en de Eiffeltoren. Ik heb veel geëxperimenteerd met blogs, met onderwerpen en met genres. Het schrijven over reizen geeft me vooralsnog de meeste voldoening, en ik merk ook dat jullie dat heel leuk vinden: meegenomen worden naar Frankrijk. Dat is dus wat ik het meeste wil blijven doen. Maar ook Franse recepten uitproberen en dit met jullie delen vind ik heel leuk. Het concept van Bonjour Frankrijk verandert dus niet drastisch, maar mochten jullie nog hersenspinsels willen delen, leuke ideeën hebben… Roep gerust!

Kom maar door! Wat vinden jullie ervan? À bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Esther

  Heel mooi! Toen ik op je linkje klikte dacht ik meteen: ooooh, als ze maar niet te veel heeft veranderd! Ik vond je site namelijk erg mooi 🙂 Maar gelukkig is het nog steeds jij, maar dan 2.0 ofzo. En ik had helemaal niet in de gaten dat er meer mensen meeschreven leuk om ze te zien!
  Groetjes,
  Esther.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Haha, herkenbaar hoor! Ik vond het stiekem zelf ook best eng om te veranderen 😉 Maar de identiteit is gebleven en wat mij betreft wordt het er alleen maar beter op. Merci voor je leuke reactie!

 2. Bianca

  Mooi! Was al mooi en de sfeer is gelukkig hetzelfde gebleven! Lekker doorgaan met mooie verhalen en prachtige foto’s delen =)

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ahw, ik hoor iedereen over de sfeer van de site, zo leuk dat dat goed bevalt! Dank! 😀

 3. Explorista

  Ziet er prachtig uit, past heel goed bij de site 😀

 4. Kirsten | Travrlaar.nl

  Mooi! En wat fijn dat je blog zo goed gaat! 🙂 Kan ik alleen maar op hopen.. Vooral doorgaan! 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merci! Komt vast wel hoor, het verhaaltje over beginnen bij 0 is echt zo waar. Bij mij groeit alles nog steeds, ik begon echt met zo weinig volgers / bezoekers. Worden er met de tijd steeds meer!

 5. Darina

  mooie layout! Ik lees je blog heel graag, ben ik weer terug in Frankrijk…fijn dat je blog zo goed gaat! Heel veel succes verder!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ah, heel leuk om dit te horen! Heerlijk he, om zo even terug te zijn in het Franse land…

 6. Lieke

  Mooie lay-out Rosanne!
  Ben zo trots dat jou blog zo goed loopt. Helemaal verdiend.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merci! Ik hoop dat het bij jou ook lekker loopt, maar het belangrijkste is toch gewoon dat je er plezier in hebt 🙂

 7. Audrey

  Heel mooi, Rosanne! En je bent echt top bezig met bloggen 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merciii! 🙂 Maare, jij ook, hè! Superleuk!

 8. Sandra

  Moohooi Rosanne! Het past bij je! En inderdaad, nog steeds zo’n fijne sfeer, top!