‘Als je niet praat, wat hoor je dan? Het water en de vogels’, vertelde een dame vorige week in het programma Vive le Vélo op Eén (België). Een reportage over de Gorges du Tarn – want daar reden de fietsers van de Tour die dag doorheen – bracht me opnieuw kriebels in mijn buik. Vlinders. Wat die dame heeft, heb ik ook: verliefd op de rust van de Gorges du Tarn.

Als de dag van gisteren herinner ik me hoe ik op het bootje stapte. In het dorp La Malene, waar je ook kano’s kunt huren. De groene heuvels om me heen vallen me al dagen op, maar wanneer ik op het bootje stap heb ik het idee dat ik niets anders meer kan zien. Groene heuvels, maar ook groen water. Alles lijkt groen, bijzonder groen.

 

De stilte van het water en de vogels

 

Samen met nog twee anderen en een Franse gids, die met zijn lange houten stok op de achterkant van de boot staat, beginnen we te dobberen op het water. De jonge knul legt uit welke vogels we boven de heuvels zien vliegen, hoe de heuvels van de Gorges du Tarn tot stand kwamen en wat we zo nu en dan aan de kant van de oever zien. Zo doemt er ineens een piepklein dorpje op, het schijnt een dorpje van Parijzenaars te zijn. Een straat lang, verboden voor eenieder. Want de Parijzenaren zijn niet zo vriendelijk om hun bezit te willen delen met de rest van de wereld, zo verzekert onze gids ons. Bijzonder…

Toch laat onze gids veel stiltes vallen. Hij probeert ons duidelijk te maken wat ook de dame op televisie vertelde. Wat je hoort als er niet gepraat wordt? Het water en de vogels. De natuur is de baas in het hart van de Gorges du Tarn. Ik kijk mijn ogen uit. Prachtig. Ongerept. Een boottocht over de Gorges du Tarn is niet in woorden te omschrijven, vandaar een filmpje.

Magnifique: met een sloep langs de kliffen van de Gorges du Tarn. Ik weet het zeker. Ik ben verliefd op weer een nieuw stukje Frankrijk.

Een video die is geplaatst door Rosanne Langenberg (@bonjourfrankrijknl) op

Praktisch
Organisatie: Les Bateliers des Gorges du Tarn
Duur: 1 uur
Prijs: 22 euro p.p

Laat een Reactie achter

  1. Lieke

    Wat is het daar prachtig Rosanne!
    Ik kan me goed voorstellen dat je daar soms stil van wordt.