Wil je weten hoe je een extra Frans tintje aan je toch al Franse dessert toevoegt? Simpel: door er een paar scheuten Noilly Prat aan toe te voegen!

Deze Franse drank lijkt enigszins op Martini, maar is het verre van. Wat het wel precies is, is ons allemaal een raadsel… De ingrediënten worden niet prijsgegeven. Het recept is al sinds 1850 ongewijzigd en het enige wat we weten, is dat Noilly Prat uitsluitend wordt gemaakt van witte druivenrassen geteeld in Marseillan. 

De Franse drank voegt een warme smaak toe aan het dessert dat ik vandaag aan jullie voorleg. Het gerecht bestaat uit aardbeien, slagroom, mascarpone, ijs en jawel… Noilly Prat!

aardbeien-dessert-frans2

Ingrediënten voor zes cocktailglazen:

 

– Geklopte slagroom, 150 gram
– Twee eetlepels mascarpone
– Twee tot drie grote aardbeien per glas
– Suiker
– Roomijs
– Noilly Prat
– Slagroom uit spuitbus
– Muntblaadjes

 

Bereidingswijze:

 

Leg 1/3 van alle aardbeien in een bakje met een flinke scheut Noilly Prat en laat dit een uur staan bij kamertemperatuur. Zo trekt de smaak van de drank goed in de aardbeien. Klop in een kom de slagroom tot een dikke massa. Voeg hieraan twee eetlepels mascarpone en twee lepels suiker toe en mix dit nogmaals tot een egale massa. Je kunt dit ver voor je diner al doen en het bewaren in de koelkast.

Vlak voor het moment van serveren leg je onder in het cocktailglas twee halve aardbeien uit de Noilly Prat. Verdeel de geklopte slagroom over de aardbeien en voeg een eetlepel roomijs toe. Verdeel hier nog eens drie tot vier stukjes (geen hele) ‘naturel’ aardbeien op. Maak het dessert af met wat slagroom uit de spuitbus en versier met een klein muntblaadje. Voila, bon appetit!

aardbeien-dessert-frans1

Laat een Reactie achter