Eigenlijk is er bijna niks makkelijker dan het maken van een quiche. Je kunt het natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar ik kies vandaag voor een makkelijke, maar toch verrukkelijke variant. Met camembert, parmaham en rode ui!
Eerder schreef ik al over de traditionele quiche lorraine die ik maakte. Un grand succes, kun je wel stellen, want oh: wat was ‘ie lekker. Tijd voor een nieuwe variant. De quiche lorraine was vergeleken bij wat ik nu maakte een hele opgave. Dit keer een quiche die iedereen in mum van tijd op tafel kan zetten.
Ingredienten:
- Zes plakjes bladerdeeg
- 1 camembert
- 1 pakje parmaham
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 2 tomaten
- 100 ml slagroom
- geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de camembert, parmaham, tomaten en rode uit allemaal in kleine stukjes en bewaar in verschillende bakjes. Bekleed je ingevette quichevorm met het bladerdeeg en prik er hier en daar wat gaatjes in.
Meng in een kom de eieren met de slagroom. Gooi nu alle bakjes leeg over het bladerdeeg in de quichevorm en gooi over dit alles tot slot het ei- en roommengsel.
Tot slot kan er wat geraspte kaas overheen et voila: zet de quiche 30-40 minuten in de oven tot hij goudbruin is!
Ziet er heerlijk uit, krijg er honger van ;).
Dit recept komt als geroepen. Ik was net op zoek naar een lekker recept voor vanavond. Ben erg benieuwd hoe die smaakt : )