“Hé, vandaag wil ik Frans koken! Wat zal het worden?”, vroeg ik onlangs aan mezelf in de spiegel. Tja, je moet wat als je thuiswerkt en iedereen is de hort op. “Een quiche lorraine natuurlijk!”, antwoordde zij.

Oke, zonder gekheid: ik was inderdaad alleen thuis, wilde iets lekkers koken en besloot toen dat een quiche een ideale oplossing was. Een puntje voor mezelf, de rest voor de vriezer! En hee: wat is er nu Franser dan de befaamde quiche lorraine? Het is niet moeilijk, maar vergt wel enige tijd en orde.

Ingrediënten:

  • 125 gram boter, in kleine blokjes snijden
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 bekertjes creme fraiche
  • 150 ml melk
  • 120 gram geraspte kaas
  • 1/2 theelepel olie
  • nootmuskaat

recept-quiche-lorraine-005

Bereidingswijze:

1.

Meng de kleine blokjes boter met de bloem en voeg 1 ei, 1 tl zout en 1 el koud water toe. Meng dit tot een gehele massa.

2.

Verpak de massa in folie en laat een uur in de koelkast staan.

3.

Na het afkoelen leg je de deegmassa op een bebloemde bodem en rol het plat. Plaats het nu in de bakvorm en zorg dat het goed verdeeld is.

4.

Snijd vervolgens het spek in blokjes en bak het gaar in een pan.

5.

In een kom meng je de overige eieren met de melk, crème fraîche, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat. Done? Verdeel eerst de spekjes over het deeg en giet daarna het mengsel erover.

6.

Tot slot kan de quiche een half uur op 180 graden in de oven, et voila! Bon appetit!

recept-quiche-lorraine-004

recept-quiche-lorraine-003

recept-quiche-lorraine-001

recept-quiche-lorraine-002

Laat een Reactie achter