Het is weer de tijd van het jaar: cadeautjes! Sinterklaas is weer in het land en voor we het goed en wel doorhebben staat Kerstmis voor de deur… Een heerlijke tijd, als je het mij vraagt. Én de ideale tijd om jezelf of je omgeving te verrassen met Franse cadeautjes. In deze blog verzamel ik wat leuke ideeën voor je francofiele vrienden of voor jouw eigen verlanglijst!

Mijn nieuwe boek: De mooiste korte trips in Frankrijk

Oké, inkoppertje… Toch wil ik hem jullie niet onthouden: mijn nieuwste boek! Eind november verschijnt hij, mijn boek vol verhalen en tips over de mooiste korte reizen die ik maakte in Frankrijk. Waarom dit onderwerp? Omdat ik regelmatig de vraag krijg hoe ik toch zo vaak op reis kan gaan naar Frankrijk. En omdat ik er van overtuigd ben dat vaker reizen je leven verrijkt. Daarom schreef ik een boek over de mooiste korte reizen (4-5 dagen) die ik maakte. Inclusief praktische tips bij de reizen en mijn persoonlijke belevenissen. Wie in de week van 5 december Sinterklaas viert, is nog precies op tijd met het boek. Stuur me een mailtje op Rosanne@bonjourfrankrijk, dan zorg ik dat je hem gesigneerd in huis krijgt. Vanaf de verschijningsdatum zal hij ook op Bol.com te bestellen zijn.

Leven in Frankrijk scheurkalender 2020

Scheuren maar! Dit is een favoriet in vele huishoudens: de scheurkalender. En hoe leuk is het dan om een scheurkalender met 365 feitjes over Frankrijk in huis te halen? Het magazine Leven in Frankrijk maakt er gelukkig elk jaar weer een. 

Bestel de Leven in Frankrijk scheurkalender hier

Leven in Frankrijk agenda 2020

Ook leuk: een agenda barstensvol Franse foto’s, informatie en leuke feitjes. Zo wordt je planning weer écht een feestje! Persoonlijk vind ik een passende agenda altijd erg waardevol, alsof het iets symbolisch is. Een plek waar een succesvol leven als het ware begint… Oftewel: een mooi cadeau voor jouw verlanglijst!

Bestel de Leven in Frankrijk agenda hier 

 

Blond Amsterdam bordje Bonjour of J’adore

Blond Amsterdam goes French! Of nou ja… In hun nieuwe serie zitten twee lieflijke schaaltjes met daarop Franse teksten: Bonjour en J’adore. Mijn vrienden weten inmiddels: als je mij ergens mee blij kunt maken, is het wel met Franse teksten. Dus ja, toen ik de schaaltjes zag, wist ik: die moet ik hebben! 

Bestel de schaaltjes van Blond Amsterdam hier & hier 

Tour du Jour bordspel

Een beetje francofiel is vaak óók groot liefhebber van de Tour de France. Al is het maar vanwege de prachtige landschappen die dienen als decor in dit wielerspektakel. Maar om nou een heel jaar te moeten wachten op de sfeer van de Tour… Dat hoeft dus helemaal niet! Met dit Tour du Jour bordspel haal je de Tour de France de rest van het jaar in huis. 

Bestel het Tour du Jour bordspel hier 

 

Frans taalkwartet

Op een gezellige avond de Franse taal beter leren kennen? Speel het Frans taalkwartet met vrienden! Elk te raden woord staat in de context van een hele zin, met uitspraakaanwijzingen en de Nederlandse vertaling. De onderwerpen van de vragen variëren van eten en drinken tot vakantie, sport, gebouwen en vervoer. En de prachtige foto’s maken het spel af!

Bestel het Frans taalkwartet hier  

Kookboek: Echt eten – Als Jon in Frankrijk

In Als Jon in Frankrijk neemt Jonathan je mee naar het Zuidwesten van Frankrijk, waar hij je voorstelt aan Sandra en Santi, twee bijzondere vrienden. Zij werken nauw samen met de natuur en hun manier van leven geeft hem nieuw inzicht en inspireert Jonathan tot het creëren van ruim honderd prachtige gerechten met groente in de hoofdrol. Klassieke gerechten worden op eigentijdse wijze ingevuld. Jonathan leert je bovendien hoe je je eigen oogst kunt produceren door het aanleggen van een eigen vierkante meter-moestuin. Ervaar de kwaliteit van geluk uit je eigen tuin!

Bestel Echt eten – Als Jon in Frankrijk hier 

 

Boek over wonen in Frankrijk: Altijd buiten eten!

‘Ben je helemaal gek geworden?’ Vrienden en kennissen van Onno Aerden tikten met hun vinger op het voorhoofd, als hij vertelde over zijn droom: een eigen huisje in Frankrijk. ‘Jij? Maar jij kan helemaal niet klussen! Je hebt in je tijdschrift over het leven in Frankrijk alleen maar horrorverhalen gepubliceerd over uit de hand gelopen projecten! Want Onno, zoiets kost géld!’ En toch, ondanks of mogelijk zelfs juist door al die verhalen, kocht Aerden zijn huisje. Tot zijn volle tevredenheid, noteert hij twee jaar later. In ‘Altijd buiten eten!’ deelt hij zijn ervaringen!

Bestel Altijd buiten eten! hier  

 

Strandlaken Tour de France

Nog meer leuks voor de Tour de France liefhebber: een waar strandlaken van de bolletjestrui! Stiekem zie ik mezelf al liggen op dit leuke laken, aan de Côte d’Azur… Terwijl de Zuid-Franse zon op m’n gezicht schijnt, ik de lichtblauwe zee hoor suizen en achter me het stadsleven van Nice gaande is. Heerlijk… Een mooi cadeau dat zeker op mijn eigen verlanglijst gaat!

Bestel het Tour de France strandlaken hier 

 

Laat een Reactie achter