Lezen over Frankrijk: heerlijk vind ik dat! Op die manier waan ik mezelf weer even in het Franse land. Stiekem kijk ik nu al uit naar de feestdagen. Lekker met een boek en een dekentje op de bank, bij de kachel, glurend naar de boom met zijn vrolijke lichtjes… Even alles loslaten en in gedachten terug naar Frankrijk… Gelukkig verschenen er in 2019 heel wat mooie nieuwe boeken over Frankrijk. Ik deel een paar van mijn tips met je!

In het reine – Agnes Martin-Lugand

In het reine speelt zich af in de prachtige Franse regio Normandië. Een regio die mijn hart al eens heeft gestolen. Met het lezen van dit boek keer ik weer even terug naar Noord-Frankrijk, en da’s geen straf… Lees hieronder een korte samenvatting van dit boek:

Reine leidt een gelukkig leven in Rouen en voedt haar zeventienjarige zoon Noé alleen op. Ze heeft de perfecte baan als interieurontwerper. Maar Reine draagt een donker geheim met haar mee. Haar perfecte leven is gestoeld op een leugen en als deze ooit uitkomt zal dit grote gevolgen hebben voor haar geluk. Haar ontmoeting in Saint-Malo met de charmante bohemien Pacôme, voor wie ze als een blok valt, verandert alles. Reine zal hem en Noé haar ware levensverhaal moeten vertellen om zo ruimte te geven aan haar nieuwe liefde.
Bestel het boek hier

Het dubbele geheim van de familie Lessage

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik verliefd ben op de Zuid-Franse Provence en de Côte d’Azur. De kleurrijke steden en dorpjes… Ik ben er dol op! Ik werd dan ook heel blij toen ik hoorde over het boek Het dubbele geheim van de familie Lessage, dat zich afspeelt in de Provence. Hieronder een korte samenvatting van het boek:

Augustus, 1989. In het kleine dorp Piolenc, in de Franse Vaucluse, verdwijnen Solène en Raphaël, de elfjarige tweeling van de familie Lessage. Drie maanden later wordt een van de twee gevonden. Dood.
Juni, 2018. Opnieuw verdwijnen kinderen in Piolenc. Als een macabere echo van dertig jaar geleden begint de nachtmerrie opnieuw, wat het dorp in een angstige shocktoestand brengt. Alle aanknopingspunten verwijzen naar de oude zaak en alle betrokkenen lijken hun onschuld te verliezen.
Bestel het boek hier

Frankrijk Puur – Martijn Joosse

Martijn blogt net als ik over Frankrijk, op zijn website Frankrijk Puur. Dit jaar besloot hij vijftig Franse bestemmingen uit te lichten in een boek: Frankrijk Puur. Een mooi boek voor de liefhebber van dit fijne land. Een boek dat je pakt en weer teruglegt. Zo’n boek dat nooit uit is, omdat je erin wil blijven bladeren. Mijn complimenten voor dit boek, Martijn!
Bestel het boek hier

Frankrijk Binnendoor – Ruud Couwenhoven

Ook Ruud blogt net als Martijn en ik over het Franse land. In zijn boek Frankrijk Binnendoor deel hij zijn verhalen over Franse markten, brocantes, wandelingen, fietstochten, antwoorden op veelgestelde Frankrijkvragen, experttips en een rondreis van 4100 kilometer. Een heerlijk boek om je weer even op de Franse weggetjes te wanen…
Bestel het boek hier

De mooiste korte trips in Frankrijk

Even een ongegeneerd stukje zelfpromotie… 😉 Twee weken terug kwam mijn eigen nieuwe boek uit, over de mooiste korte reizen die ik in Frankrijk maakte. Een boek vol kleine geluksmomentjes. Reizen maakt een mens rijk. Daarvan ben ik overtuigd. Steeds weer als ik terug thuis kom van een reisje naar mijn geliefde Frankrijk, zit ik vol energie en kan ik de wereld voor mijn gevoel aan. En daarom ben ik groot voorstander van korte, maar krachtige reizen naar Frankrijk. Reizen van 4 tot 5 dagen die ervoor zorgen dat jij meer geluk ervaart in het leven. In dit boek deel ik mijn favoriete korte trips, inclusief praktische informatie, een programma per reis en mijn persoonlijke reisverhalen. Ook jij kan dit ervaren én je hoeft er dus geen week vakantie voor op te nemen. Bon voyage!
Bestel het boek hier

Voor nu alvast prachtige, liefdevolle feestdagen gewenst!

Laat een Reactie achter