Alsof ik vlieg over de toppen van de Pyreneeën. Alsof ik vlieg over de prachtige zee nabij Marseille. Alsof ik druiven kan plukken uit al die hectare champagnevelden. Heerlijk, die prachtige drone-beelden uit Frankrijk. Ze laten me even wegdromen en geven me altijd weer een nieuwe dosis reisinspiratie.

Uren kan ik dan ook staren naar de mooiste filmpjes op het internet, gemaakt vanuit drones. Met liefde deel ik de mooiste drone-beelden uit Frankrijk met je. Vlieg mee over Corsica, de Pyreneeën en de Middellandse Zee!

 

Corsica

Paysages Corse hors saison from Banzaï Prod on Vimeo.

Dit is misschien wel het mooiste filmpje dat ik tegenkwam. Deels heeft dat natuurlijk alles te maken met de schoonheid van Corsica, want man man… Wat een prachtig eiland. Maar het heeft ook te maken met mijn voorkeur van reizen: in dit filmpje worden de steden niet heel erg belicht, maar juist de bergdorpen en de natuur. How I love that.

 

De Calanques van Cassis

Les Calanques Marseille-Cassis from Love Spots on Vimeo.

Dat ik de Calanques van Marseille en Cassis fantastisch vind heb ik jullie al ontelbaar vaak meegedeeld, maar ik kan er dan ook niet mee ophouden. Dit filmpje laat op een andere manier dan mijn foto’s en tekst zien hoe geweldig mooi dit stukje natuur is. Bij het kijken naar dit filmpje werd ik bijna een beetje zen. Ik voelde me echt even daar aanwezig en kreeg de neiging een duik in dat fantastisch mooie water te nemen…

 

De Pyreneeën in de herfst

PYRÉNÉES D’AUTOMNE by CAPSUSFILMS.com from CAPSUS FILMS on Vimeo.

Dit filmpje is ook al zo mooi. Een beetje mystiek zelfs. Als klein meisje bezocht ik de Pyreneeën een paar keer en de drang om er naar terug te keren is groot. Als natuurliefhebber kom je hier zo ontzettend aan je trekken. Wist je dat er zelfs nog bruine beren leven in de Pyreneeen? Oui oui. En hee, misschien moet ik deze reis dan maar gewoon in de herfst plannen, want als ik dit dronefilmpje mag geloven is dat een prachtig seizoen om de Pyreneeen te bezoeken.

 

De Drôme & Isere

Aerial Cinematography by lempreinte-photographie from lempreinte photographie on Vimeo.

Zes maanden verbleef de maker van deze film in de Drôme en Isere. Daaruit vloeide 40 minuten film, waarvan dit een korte compilatie is. Prachtig, mede door de wisseling van de seizoenen die hier goed te zien zijn. Van een witte winter tot het zachte voor- en najaar. En dat alles in combinatie met de prachtige bergen van de Drôme en Isere!

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

  1. Fleur

    Oh wauuww wat een prachtige filmpjes! En inderdaad; dat eerste filmpje is écht fenomenaal! Die beelden, de snelheid én de muziek passen precies. Bijzonder hé, zo’n drone. Heerlijk om bij weg te dromen:).

  2. Jessica

    Ik wil een drone! En op dit moment boven Frankrijk rondzweven. Dat ook. 😉