Lille, de grote Franse stad, nét over de Belgische grens. Zo dichtbij, helemaal voor een Brabander als ik. En toch, toch was ik er nog nooit geweest. Op de een of andere manier kwam het er niet van, reed ik er alleen doorheen op weg naar verdere bestemmingen in Frankrijk. Maar toen… Afgelopen augustus was ik ineens de gelukkige winnares van een weggevertje op de blog van Laura en mocht ik twee dagen naar Lille. Finalement!

Samen met een vriendin reisde ik af naar Lille, waarvan ik niet wist wat te verwachten. Eerste indruk? Leuk! Vooral Vieux Lille, het oude stadscentrum, heeft mijn hart gestolen. Ik geef jullie vandaag een eerste indruk aan de hand van mijn Instagram-foto’s. Let wel: veel eten en drinken, omdat dat de momenten zijn waarop ik mijn telefoon erbij pak. Al slenterend door de stad maak ik voornamelijk foto’s met mijn geliefde Canon, deze volgen uiteraard in komende blogposts!

lille-frankrijk-001

1.

Naast ons hotel stond dit schitterende eendje. Hoe mooi, de kleur van Nederland op een Franse auto!

2.

Opmerkelijk: in Lille is het eind november al volop kerstmis, terwijl we in Nederland nog lang niet zo ver zijn en wachten tot de Sint ons landje weer verlaten heeft. In de hele stad vind je kerstsfeer. Van kerstmannen (zwervers in een kerstpak, goed idee mannen) tot sneeuwpoppen en lichtjes overal.

lille-frankrijk-002

3.

Hoewel we niet eens superveel honger hadden konden we om de Franse bakkers niet heen. Op elke hoek van de straat zit er wel eentje. Hoog tijd voor een lekkere éclair, ik kon het niet laten…

4.

Na een paar uur slenteren schuiven we aan bij Café Leffe. Lille is een echte bierstad, je merkt dat het dicht bij België ligt. In iedere straat kun je speciaalbieren proeven. Leuk! En hoewel we per ongeluk bij Café Leffe aanschoven en dus een Belgische bier moesten nuttigen, heeft Noord-Frankrijk zelf ook goede bieren, zoals La Goudale. Uiteraard hebben we ook die geproefd, later op de dag!

lille-frankrijk-003

5.

Wat ik zei over Kerst in Lille is niet gelogen. Merry Christmas!

6.

We hebben een etentje gereserveerd om 19.30u, en om de tijd nog wat te doden schuiven we voor de verandering aan in een wijnbar, die je hier dus niet zoveel ziet. Monsieur Jacques is echter een geweldig sfeervol tentje waar goede wijnen worden geserveerd!

lille-frankrijk-004

7.

De volgende dag starten we met een capuccino bij Le Pain Quotidien, een keten die ook in Amsterdam te vinden is, maar in Frankrijk nog nét iets leuker is!

8.

Ho ho ho…

lille-frankrijk-005

9.

Voor mij als kaasliefhebber was een bezoek aan de beste fromagerie van Lille een must-do. Het is alleen lastig zoeken in Lille, omdat het er barst van de smalle steegjes en straatjes. Gelukkig hadden we een kaart meegekregen in het hotel. Een kleintje maar… PS: de kaaswinkel is gevonden, later meer!

10.

Als afsluiter dronken we nog een heerlijk speciaalbiertje. Op een terrasje in de zon, zonder jas. Yay!

Laat een Reactie achter

  1. Bianca

    Niet om de Franse bakkerijtjes heen kunnen, heel herkenbaar! Fijne sfeerfoto’s nu al! Benieuwd naar de rest!

  2. Esther

    Oh, nog op het terras in december, wat een mazzel.