Limburg, Amsterdam, Zuid-Frankrijk…

De zoektocht naar de juiste bestemming in het leven… Wie kent hem niet? Sta je momenteel op de juiste weg? Of wordt het tijd om een afslag te nemen? Wat wil je nu eigenlijk écht? Ik weet, ondanks mijn relatief jonge leeftijd van 29 jaar, als geen ander hoe het voelt en schreef eerder al eens over mijn eigen zoektocht. Ook de Nederlandse Monique Moors stelt zichzelf een paar jaar geleden deze vragen. Niet veel later komt ze terecht in de Tarn, waar ze nu Domaine Puech Malou runt.

Ten zuiden van het Limburgse Roermond brengt Monique haar jeugd door op de boerderij van haar ouders. Veelal een feestje, dat leven in de buitenlucht, maar op z’n tijd ook bikkelen. Monique: “Op een boerderij is het altijd hard werken. Je kunt middenin een oogst niet zeggen dat je even geen zin hebt. Soms waren extra handjes gewoon nodig en moesten mijn zus en ik bijspringen. Dat deden we, geen discussie. Is het hooitijd? Dan werden die koekjes van mijn zus en mij maar even niet gebakken. Die mentaliteit van hard werken en niet zeuren is mij later in het leven, en nu hier in ons gastenverblijf, nog goed van pas gekomen.”

Gek genoeg ontmoedigen haar ouders haar destijds om in het boerenleven te blijven hangen. Monique: “Ze wilden niet dat mijn zus en ik voor dit beroep zouden kiezen. Te hard werken, vonden ze. Ze gunden ons beter. Ik koos voor een studie in facility management en besloot de stap te wagen naar de grote stad, Amsterdam. Een hele verandering als je van het Limburgse platteland komt. Amsterdam kende ik tot dan toe helemaal niet. Wat tijdelijk zou zijn, duurde uiteindelijk 21 jaar.” 

‘Ineens wist ik: dit is onze toekomst’

Monique doet in Amsterdam ervaring op bij verschillende gerenommeerde hotels en maakt er vele vrienden. Ze geniet. Een relatie blijft echter jarenlang uit. Monique: “Dan noemt men je alleenstaand, maar dat vind ik zo’n vreselijk woord. Alleenstaand ben je nooit. Ik noemde mezelf altijd een eenpersoonshuishouden. Gemist heb ik die relatie niet. Ik voelde me juist heel zelfstandig en sterk, had tijd voor dingen waar gesettelde vriendinnen niet aan toe kwamen. Zo organiseerde ik naast mijn fulltime baan, in de avonduren, jarenlang ski- en motorvakanties. Vreselijk trots was ik, als we dan met zo’n vijftig motoren door Italië reden. Ik genoot enorm van die tijd.”

Toch komt er een keerpunt voor Monique, als ze eind dertig is. Ze zegt haar goede baan op om te ontdekken wat er nog meer is. Om te voelen waar voor haar de juiste afslag ligt. Ze besluit zichzelf als zzp’er aan te dienen in facility management. Niet veel later ontmoet ze Harry, haar huidige partner. “Harry zat toevallig óók in die fase: wat wil ik, waar moet ik naartoe? We besloten samen een maand op vakantie te gaan en daar al onze dromen, doelen en wensen op papier te zetten. Niet wetende dat daar op vakantie ons einddoel zich aandiende: Puech Malou. We waren gewoon wat aan het rondtoeren, maar toen we hier het erf of reden zei ik tegen Harry: ‘dit is het. Onze toekomst.’” Monique, lachend: “Harry dacht: die wordt gek. ‘Eerst maar eens zien’, zei hij eerst.”

In de stilte van Zuid-Frankrijk…

Hun domein Puech Malou ligt op een zonnige heuveltop van 525 meter, midden in de Zuid-Franse campagne. Monique noemt het met liefde hun eigen Franse erfgoedje. Sinds het stel hier neerstrijkt, voelt Monique de rust in zichzelf terugkeren. Op deze plek komt de rode draad uit haar leven terug: mensen een veilig gevoel geven, iemand de rust, ruimte en privacy bieden die hij of zij nodig heeft. Monique: “Soms komen hier mensen die nagenoeg opgebrand zijn van het drukke leven in Nederland. Ik voel me dankbaar dat wij deze mensen dan mogen ontzorgen, ze laten genieten en ontspannen. Weer even terug naar de basis. Dat is waar ik voor nu ontzettend veel energie van krijg.”

De toekomst laat Monique graag open. “Harry en ik zijn types die een feestje verlaten als er nog een feestje is, bij wijze van. Wat dat voor de toekomst betekent, weet ik niet. Of we voorgoed hier blijven? Ook daarvan heb ik geen idee. Misschien trekken we meer naar het dorp als we ouder worden. Hoewel ik van nature een aardige planner ben – dat moet haast wel als je een gastenverblijf runt – vind ik het heerlijk voor de toekomst nog alle opties open te houden.”

Logeren bij Domaine Puech Malou

Uiteraard ben je van harte welkom op het prachtige domein van Monique en Harry. Wil jij jouw vakantie bij dit bijzondere stel doorbrengen? Bekijk dan even deze pagina met alle info!

A bientôt!

Laat een Reactie achter