Alle steden die een keer ‘Vieux’ in hun naam hebben zitten, zijn de mijne. Zo is er Vieux Nice en ineens was er ook Vieux Lille. En precies zoals ik verwachtte van het zogenoemde ‘Vieux-gedeelte’, oftewel het oude stadscentrum: c’etait magnifique! Deze oude gedeelten van steden zijn vaak het meest sfeervol van alles. Ze bevatten lieflijke eettentjes, smalle straatjes, meer kleur dan de doorgaande stad… Ik houd ervan.

In Vieux Lille zie je meer boulangeries dan straatnaamborden, en zelfs de straten veranderen om de paar meter van naam. Op iedere hoek van de straat zie je wel weer een andere bakker, en dat is leuk! Het heeft smoel. Naast boulangeries zijn er ook talloze vintagewinkeltjes en koffietentjes. En in de avonduren slenter je langs diezelfde winkeltjes, maar dan versierd met lichtjes. Sfeervolle lichtjes.

 

Must-do: avonddwalen door Vieux Lille

 

Iedereen doet er slim aan een nachtje in Lille te blijven, want avonddwalen in Vieux Lille is misschien wel het leukste wat ik er deed. Alles is er na het ondergaan van de zon ineens sfeervoller en mooier dan overdag, zeker tijdens de feestmaanden. We liepen langs prettige kaaswinkeltjes en leuke kroegjes. We bezochten een bierwinkeltje waar je je buik moest inhouden om al die speciale bieren niet per ongeluk om te stoten. Klein, maar zo ongelooflijk fijn. En alle winkels zijn tot 19.00 uur open, dus voordat je aan tafel schuift in zo’n leuk restaurantjes bezoek je eerst nog even al die leuke shops. Yay!

lille-frankrijk-001

vieux-lille-001

vieux-lille-002

vieux-lille-003

vieux-lille-004

vieux-lille-005

vieux-lille-007

 

A bient├┤t!

Laat een Reactie achter

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dank lieve, keertje teruggaan samen? ­čśë

 1. Billy

  Inderdaad weer een heerlijk verhaal Rosanne. Afgelopen september was ik in Lille (voor de Foire aux Vins) en hebben we ook heerlijk door de stad gedwaald. ‘s Middags hebben we ergens in een zijstraatje op een terras geluncht tussen de klimop planten, lampionnen en fleurige aankleding (naam is me even ontschoten). In de avond hebben we genoten van een heerlijk diner bij La Consigne. Beide enorm aan te raden!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Dwalen is gewoon zo fijn! Je komt dan ineens spontaan leuke plekjes tegen he. Ik ga je hotspots onthouden!

 2. St├ęphanie | Expeditie Aardbol

  Wat een schattige straatjes, heerlijk!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Jaaa, zo leuk! Al eens in Lille geweest?