Ik ben dol op mooie steden, vergis je niet. Maar als er iets is wat ik fijn vind, is het mezelf even kunnen terugtrekken uit de drukte en menigte. Tijdens vijf dagen Parijs vond ik mijn rust in Le Marais, bij mijn bezoek aan Nantes was het Trentemoult waar ik mezelf gelukkig prees.

Trentemoult is een vissersdorpje aan de andere kant van de Loire dan Nantes. Dat is dan ook gelijk het leuke aan een bezoek aan dit dorp: je móet wel de boot nemen. He, vervelend! Dat de overtocht slechts vijf minuten duurt, maakt niet uit. Al bij de eerste stap op grond van Trentemoult is er iets dat heel erg opvalt: de straten met fleurig gekleurde huisjes. En de rust. Je loopt hier bijna alleen. Zouden toeristen dit plekje nog niet kennen? Het lijkt erop…

Ik schuif aan op het terras van La Civelle, aan het water. De wind is het enige waar ik me nu zorgen om kan maken en hoe heerlijk is dat? Ach, laat die wind ook maar lekker door mijn haren wapperen, c’est la vie! Het is genieten hier. Een orangina is gauw besteld en ook de kaasjes, broodjes en andere lekkere hapjes worden weggezet. Aanrader, dit terras!

trentemoult-nantes-001

Wat je in Trentemoult kunt doen en zien? Eerlijk: doen niet zoveel. Maar door de straatjes wandelen geeft al een goed gevoel. Een explosie van kleuren om je heen, versierde huisjes en hier en daar wat verstopte kabouters in tuinen of andere taferelen die bijna aan de Efteling doen denken. De mensen hier houden van rust en hun eigen fantasie, daar lijkt het op. En ik geniet ervan dit te aanschouwen.

Dat je hier enkel met de boot kunt komen, heeft misschien wel iets te maken met het feit dat er maar 1700 mensen op dit eilandje naast Nantes wonen. Even ter vergelijking: Amsterdam telt er ruim 800.000… Nét iets meer! Geen punt natuurlijk, want dit maakt Trenemoult tot wat Trentemoult is en ook eigenlijk gewoon moet zijn: een stukje rust aan de andere kant van de rivier. Naast die levendige (en tevens ook prachtige!) studentenstad Nantes. Ga je mee?

trentemoult-nantes-002

trentemoult-nantes-003

trentemoult-nantes-004

Laat een Reactie achter

 1. Esther

  Ik was er ook een paar weken terug, op maandag nog wel (als alles dicht is). Echt een baken van rust!! En zo mooi.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja klopt, echt een heerlijk plekje!

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Bij heel veel Franse stadjes/dorpjes heb ik het idee dat je er vooral naartoe moet om lekker doorheen te slenteren. Maar dat is juist zo lekker! Echt vakantie vind ik dat 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Jaaa, herkenbaar! Soms ‘moet’ je gewoon niets meer dan rondlopen, kijken, ruiken en genieten.

 3. Sheelagh Alexander

  Ziet er goed uit! Heerlijk om rust te zoeken in een dorpje en er gewoon wat te hangen en lekker te eten en drinken.