Jawel, het is een beetje feest, want… Er verschijnt binnenkort een nieuw boek van mijn hand! Achter de schermen ben ik de afgelopen maanden druk bezig geweest met het schrijven van mijn nieuwe boek. Dit nieuwe boek gaat over de mooiste korte trips in Frankrijk die ik de afgelopen jaren maakte. Inmiddels is het boek af (feestje!) en ligt het bij de drukker. Naar verwachting is het boek vanaf 14 december te koop, maar ik houd jullie op de hoogte over alle ontwikkelingen. In deze blog neem ik je graag mee naar wat je van mijn nieuwe boek kunt verwachten en hoe het was om dit boek te maken!

De mooiste korte trips in Frankrijk

Vanwaar de keuze voor een boek over korte trips naar Frankrijk, hoor ik je denken. Het antwoord hierop is eigenlijk simpel: met regelmaat reis ik naar mijn geliefde Frankrijk af. Vaak krijg ik de vraag: “Hoe doe jij dat toch, zoveel reisjes maken? En dan ook nog van die gáve reizen…” Met dit boek hoop ik antwoord te geven op deze vragen. Ik deel namelijk de mooiste korte reizen (4-5 dagen) naar Frankrijk die ik ooit maakte. Het voordeel: je hoeft er geen week vakantie voor op te nemen én het hoeft niet duur te zijn. Ook deel ik in dit boek de voordelen van deze indrukwekkende korte reizen. Want wist je dat deze reizen mij steeds weer een enorme energieboost geven? Steeds weer als ik terug kom van zo’n kort tripje naar Frankrijk, zit ik vol energie en voel ik me alsof ik de wereld weer aankan. Dat gun ik anderen ook. Vaker reizen = vaker een energieboost = gezond!

In het boek beschrijf ik elf van mijn mooiste korte trips (4-5 dagen) in Frankrijk. Bij elke reis geef ik praktische informatie over het reizen naar en op de bestemming en ik deel een programma per reis. De reizen zijn stuk voor stuk dierbare herinneringen voor mij geworden. Ervaringen die ik niet gauw vergeet. En die gun ik jullie ook. Denk aan een winterreis voor niet-wintersporters, een stedentrip naar de verrassende stad Toulon en de omliggende idyllische eilanden, een reis naar de magische bergen van Chamonix Mont Blanc…

Oh, en: alle fotografie in het boek is ook van mijn hand. Hieronder vind je een voorproefje:

Het voorwoord…

“Ga je nou alwéér op reis?” 

“Ben je eigenlijk nog wel eens in Nederland?”

“Wóón jij tegenwoordig in Frankrijk?”

Zomaar een greep uit wat ik dagelijks hoor. Nee, ik woon niet in Frankrijk. Sterker nog: die plannen heb ik ook niet. Vanuit mijn Brabantse woning maak ik simpelweg met enige regelmaat te gekke trips naar het land dat jaren geleden mijn hart veroverde: Frankrijk. Het land van ijskoude Orangina op een zonnig terras. Van pain au chocolat bij de boulangerie. Een goede keuken. Van de beste croissants. Verrukkelijke wijnen. En bovenal: prachtige landschappen. Ik werd er als klein meisje verliefd op. Amper een half jaar oud was ik toen mijn ouders me meenamen naar de camping in de Ardèche, waar het simpele Franse leven me verleidde. De rest is geschiedenis.

Ik houd van Frankrijk, en niet zonder reden. Want veel van wat ik in dit land zag, was magisch mooi. En daarvoor hoef je dus niet meteen drie weken vakantie op te nemen. Nee, met vier dagen in het Franse land kun je al vol nieuwe indrukken, frisse inspiratie en hervonden geluk terugkeren naar Nederland. Ik laat je in dit boek graag zien welke mogelijkheden er zijn en hoe jij dus vaker in het jaar naar dit schitterende land kunt afreizen. Bon voyage!

Bisous,

Rosanne

Foto: Roy Vermeij

Als eerste een gesigneerd exemplaar in huis?

Over de definitieve verschijningsdatum zal ik binnenkort publiceren, naar verwachting is dit 14 december. In elk geval vóór de kerstdagen. De prijs van het boek is 19,95. Wil jij alvast een exemplaar van mijn nieuwe boek reserveren? Stuur een mailtje naar Rosanne@bonjourfrankrijk.nl en ik zorg dat je als eerste het boek in huis krijgt!

 

Laat een Reactie achter

  1. Tjapke | Tjapke Op Reis

    Wat een leuk idee, Rosanne! Dit boek komt zeker en vast om m’n verlanglijstje!