Puffend lopen we over het bospad. Een warme dag vandaag, tijdens onze meerdaagse wandelreis door de Gorges du Tarn. Stiekem snak ik naar een zwembad, een lekker bed en een vers stokbrood. Mijn gedachten dwalen af. Naar croissants, naar pain au chocolats, naar camembert. En naar die plons in het zwembad, in mijn fantasie. Wandelen is leuk, maar alles op zijn tijd. Soms is het simpelweg zwaar en stribbelt mijn gedachte ineens tegen en wil ik alleen nog maar lekker eten en luxe.

Ineens hoor ik een gil achter me. Mijn vriendin en reisgenoot begint te springen en te wijzen. Ik was er niet bij met mijn gedachten. Absoluut niet zelfs, anders had ik dat zwembad aan de overkant van de rivier wel gezien. Wát een heerlijkheid! Is dat ons hotel vandaag? Niet. Is dit het, werkelijk? Ik doe met haar mee, begin te joelen en te springen. Oui, c’est vrai! Het is het sprookje van Grand Hotel la Muse et du Rozier, vlakbij het dorp Le Rozier. Mijn fantasie wordt werkelijkheid, ik voel het. Ik zie het. Met eigen ogen.

 

In ons kloffie in een viersterrenhotel…

 

Le Rozier is het eindpunt van onze meerdaagse trekking. Met backpacks op ons rug komen enigszins plakkerig aan. Ja, ik schaam me een beetje. Eigenlijk zie ik er nu niet geschikt uit om een viersterrenhotel binnen te stappen. Maar ik doe het toch, en de receptioniste lacht. Ze vindt het maar wat knap wat we doen en lijkt geen probleem te hebben met onze niet zo frisse uitstraling. Ze overhandigt ons de sleutel: een junior suite. Klinkt als een bonne idée. ‘We gaan ons opfrissen hoor’, verzeker ik haar nog voor de zekerheid. ‘Doucement madame!’

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-005

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-004

De suite doet mijn eerste fantasie werkelijkheid maken: wat een pracht, wat een praal. Die ramen, vooral die ramen! Een rechthoekig raam met weids uitzicht over de bebossingen van de Gorges du Tarn. Over het pad waar we zojuist nog liepen. Waar ik mijn fantasie zijn werk liet doen. En ineens ben ik hier. Plof ik neer op een za-lig bed. Wauw, dit is wat je noemt… Vakantie? Ja, dat is het. En stiekem weet ik dat er nog meer fantasieën werkelijkheid gaan worden. Het zwembad heb ik al zien schitteren vanuit de verte. Hoog tijd voor een duik!

 

Privéstrand en magnifique zwembad

 

Het is nog lastig: op zo’n heerlijk bed in een meer dan prachtige kamer liggen en er dan weg moeten. Of nouja, weg… Voor die duik dan, hè. Het is hier kiezen tussen een heerlijke hotelkamer of een bedje aan het zwembad. Ik wil het allebei. En allebei tegelijk. Nee, nu de zon schijnt en het met 27 graden aangenaam warm is, dwing ik mezelf mijn tweede fantasie werkelijkheid te laten worden. Het zwembad. De duik, de plons. Mijn vriendin en ik lopen het hotel door en kijken met open mond rond. Wat een fijne plek, wat een ruimte, wat een licht. Via het restaurant loop je hier de tuin in, die er ook al allemachtig mooi bij ligt. Aan de Tarn. Je kunt hier kiezen voor zwembad of strand. Alles privé. C’est une rêve, je pense?

Oui, c’est une rêve. Een droom die werkelijkheid werd!

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-007

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-001

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-006

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-003

grand-hotel-la-muse-et-du-rozier-002

www.hotel-delamuse.fr

Laat een Reactie achter

  1. Linda

    Oké en ik wil dus NU weer die backpack pakken en daarheen rennen. Gaan we weer, gaan we weer, gaan we weer? Wat doe je toch met me, Langenberg.

    1. Rosanne Bedrijfseigenaar

      Hahaha, je m’excuse madame!