Een week geleden was ik door het dolle zo blij. Waarom, hoor ik je denken. Nou, eh, ik kreeg cadeautjes van mijn vriendinnen. En niet zomaar cadeautjes. Nee, Franse cadeautjes. Een Frans vakantielandenspel, een boek over Frankrijk, een CD van mijn nieuwe Franse idool… Blijer kun je een francofiel dus niet maken! Daarom tip ik je graag nog even gauw wat leuke kerstcadeautjes die jij voor je francofiele vrienden kunt scoren deze kerst. En het makkelijkste van al: je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Frans vakantielandenspel

‘Wat is de Franse naam voor tolweg?’ ‘Liberté, egalité et…?’ ‘Wat is met 1020 kilometer de langste rivier van Frankrijk?’ Zomaar een greep uit de vragen van het Frans vakantielandenspel. Een genot voor de francofiel, maar eigenlijk kan iedereen wel meedoen. Er zitten ook simpelere vragen tussen, en vragen die zelfs de francofiel niet beantwoorden. Leuk voor een avondje vertier met vrienden of familie (bij voorkeur natuurlijk in Frankrijk)!

Prijs: 8.95
Bestel het Franse vakantielandenspel hier

 

Franse film Demain tout commence

Begin dit jaar verscheen de film Demain tout commence in de Nederlandse bioscopen. Een film die veel mooie recensies ontving. Hoofdrolspeler Samuel leidt een zorgeloos leventje in het zuiden van Frankrijk, vol feest en weinig verantwoordelijkheden. Totdat hij hoort dat hij vader is van een baby, Gloria, die bij hem wordt achtergelaten. Ze worden onafscheidelijk als plots de moeder van Gloria weer opduikt… Een film die nog op mijn eigen verlanglijstje staat!

Prijs: 9,99
Bestel de Franse film Demain tout commence hier

 

Franse scheurkalender 2019

Regelmatig heimwee naar Frankrijk? Deze fijne scheurkalender is daarin een aangename oplossing, met elke dag een nieuwe portie Frankrijk voor je. Leuk feitje: de kalender wordt gemaakt door de medewerkers van het magazine Leven in Frankrijk en toen ik er mijn stage liep, heb ik er eens aan mee mogen werken. Ontzettend leuk om zoveel verschillende feitjes (jawel, 365!) over Frankrijk te verzamelen en op te schrijven!

Prijs: 14,99
Bestel de Franse scheurkalender 2019 hier

 

Boek: In een Franse keuken

Hoewel ik geen keukenprinses ben, vind ik koken over het algemeen wél heel leuk. Ontspannend! En ik vind het vooral interessant te horen hoe mensen toch altijd weer zulke verrassend lekkere gerechten op tafel krijgen. Laatst logeerde ik bij twee koks in de Auvergne en was ik wederom verbaasd over een simpele quiche met pompoen, die zij zo ontzettend smaakvol hadden weten te maken. Om die reden duik ik graag kookboeken in, het liefst natuurlijk eentje die de Franse keuken vertelt!

Prijs: 19,95
Bestel het boek In een Franse keuken hier

 

Frans taalkwartet

Ken je iemand met het goede voornemen om in 2018 aan zijn of haar Frans te werken? Dan is dit het ideale cadeau, dat de Franse taal leren écht leuk maakt! De vragen in dit spel gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals eten, drinken, vakantie, sport en vervoer. Wederom goed voor een avondje vertier.

Prijs: 9,95
Bestel het Frans taalkwartet hier

 

Boek: Puur Côte d’Azur

Mijn eigen boek: Puur Côte d’Azur! Over de prachtige Zuid-Franse regio waaraan ik mijn hart verloor, maar dan nét even anders dan anders. In dit boek neem ik je mee naar ongerepte stukjes aan de Franse riviera. Naar stille dorpen, prachtige berglandschappen en nog veel meer…

Prijs: 19,95
Bestel Puur Côte d’Azur hier

 

 

Boek: Merde!

Voor de grappenmakers onder ons: een boek over het échte Frans, inclusief alle woorden die je op school niet leerde. Een boek vol humor door het authentieke Franse taalgebruik. Ook onderwerpen als liefde, sex en drinken komen aan bod. Een uitgave zo je ze niet snel ziet, zeg maar…

Prijs: 9,50
Bestel het boek Merde! hier

 

CD: Amir – Addictions

Ik zal het maar gelijk toegeven: ik ben fan. Van Amir. Deze knappe Fransman die vorig jaar met het nummer J’ai cherché Frankrijk vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Maar luister ook eens naar On dirait, Etats d’Amour… Niet voor niets in Frankrijk een idool inmiddels. Ook de mijne!

Prijs: 16,99
Bestel de CD Addictions van Amir hier

 

CD: Louane – Louane

Liever een vrouwelijke stem die Franse chansons door je speakers zingt? Dan valt de nieuwe CD van de Franse dame Louane misschien in de smaak. Ook deze dame timmert goed aan de weg momenteel in Frankrijk, en dat is terecht. Haar nummers brengen me steeds weer in Franse sferen. Mijn favoriet? On était beau.

Prijs: 19.99
Bestel de CD Louane van Louane hier

 

Boek: Wilfred de Bruijn – Op zoek naar mijn Frankrijk

‘De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.’ There you got me. Echte verhalen over Frankrijk, ik ben er dol op zoals jullie inmiddels weten. Het boek staat sinds deze week in mijn eigen kast, dus inhoudelijk kan ik er nog niet zoveel over kwijt. Behalve dan dat ik ontzettend benieuwd ben naar zijn verhaal…

Prijs: 19,99
Bestel het boek Op zoek naar mijn Frankrijk hier

 

Draw your map Parijs

In 2018 op stedentrip naar Parijs met de kids? Dan is dit een geweldig leuk kerstcadeau voor de kleintjes! Hiermee kunnen zij zelf hun kaart maken en hun ouders de weg wijzen in de Franse hoofdstad. Kinderen krijgen leuke feitjes te weten, bijvoorbeeld over het spook in de kelder van Opera Garnier…

Prijs: 12,99
Bestel Draw your map Parijs hier

Disclaimer: deze blog bevat affiliatelinkjes, wat inhoudt dat ik een kleine vergoeding ontvang wanneer jij een van bovenstaande producten koopt. Uiteraard is alles wat ik schrijf nog altijd mijn eigen mening en heeft een dergelijke vergoeding daar geen invloed op.

Alvast een joyeux sinterklaas en kerstmis gewenst!

 

Laat een Reactie achter