Franse chansons, ik geloof dat iedereen er wel een paar kent. Of je ervan houdt is een ander verhaal natuurlijk, maar echt: ik vind het geweldig! Gisteren was de Vlaamse francofiel Bart van Loo te gast bij De Wereld Draait Door. Hij zal binnenkort samen met Eddy et les Vedettes op tournee gaan door Nederland, met hun show Une Belle Histoire. Dat klinkt toch zalig?

Na het zien van dit fragment wilde ik die avond nog maar één ding: chansons luisteren. Ik heb thuis of in de auto regelmatig een cd aanstaan met Franse chansons, dat zorgt er altijd weer voor dat ik me even een beetje een Française voel… Alsof ik door de lavendelvelden ren, of langs Franse boerderijtjes… Daarom bij deze: drie van mijn favorieten. Luister mee en geniet!

Joe Dassin – Champs Elysées

Gerard Lenorman – La ballade des gens heureux

Les Poppys – Non non rien n’a changé

Een lastige keuze, want er zijn zóveel heerlijke Franse chansons! Ik beloof dat ik nog eens een blogpost schrijf met favorieten, dan zal ik ook mijn top tien opstellen. Geen straf hoor, Franse nummertjes luisteren…

Wat zijn jouw favoriete chansons?

Laat een Reactie achter

 1. Isabelle

  Les poppys – Isabelle, Je t’aime , natuurlijk 😉 haha

 2. Linda

  Ohhhhh Champs-Elysees natuurlijk! Ik zag je tweet voorbijkomen, maar had deze blogpost niet gelezen, en heb desondanks de hele dag met Champs Elysees in m’n hoofd gezeten. Groot is mijn vreugde nu ik dit zie! Vast omdat er zo’n ‘Frans gevoel van’ ons aanzit… Héérlijk.

 3. Nienke

  Soms word ik er ook heel rustig van om Franse muziek te luisteren.
  Oh Champs-Elysees blijft, zoals Linda zegt, ook vaak in het hoofd hangen.

  Ik hou van Carla Bruni en Shy’m. Maar die laatste is wel veel meer richting de pop kant. Maar dat vind ik op z’n tijd ook leuk. En Stomae is ook een andere stijl, maar wel Frans gezongen en heel goed.