Een vreemde blik kruist de mijne. “Franse pasta? Pasta is toch hartstikke Italiaans?” Eh, ja. De basis misschien wel, waarvoor dank Italië. Maar pasta is voor mij eigenlijk net zoiets als soep: je hebt Italiaanse, Franse, Hollandse varianten… Het is maar net wat je ermee doet. Ik maakte de Niçoise variant!

 

Nice, culinair Zuid-Frankrijk

 

Eén van de bekende dingen uit Zuid-Frans Nice is de salade Niçoise. Deze staat zelfs in Nederland regelmatig op de kaart en is erg geliefd bij fans van de mediterrane keuken. Omdat ik daartoe ook mezelf reken, wilde ik weleens wat experimenteren met deze Zuid-Franse invloeden. Dit keer geen salade, maar een pasta Niçoise. Wat blijkt: het is ook nog eens ontzettend simpel te bereiden én heel gezond!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 200 gr penne
– 2 tomaten
– 1 blikje tonijn
– 200 gr sperziebonen
– 1 ei
– 3 eetlepels pesto
– (eventueel een handjevol zwarte olijven, daar ben ik zelf niet zo dol op)

pasta-nicoise-003

Bereidingswijze:

Kook de penne beetgaar en voeg halverwege de sperziebonen toe aan de pan. Laat deze meekoken. Kook in een andere pan het ei hard (8 minuten).

Snijd de tomaten in kleine stukjes en brokkel de tonijn in stukken. Als het ei gekookt is, snijd je ook deze in stukjes.

Verdeel de pennen en sperziebonen in een warme schaal en wrijf in met de pesto. Bestrooi de pasta en sperziebonen met de tomaten, tonijn en het ei et voila!

pasta-nicoise-004

pasta-nicoise-002

pasta-nicoise-001

Bon appétit!

Laat een Reactie achter

  1. Stéphanie | Expeditie Aardbol

    Lekker deze salade. Een van mijn favorieten, al heb ik hem nog nooit zelfgemaakt, altijd ergens gegeten (en vroeger nog wel eens kant en klaar van de AH…).

    1. Rosanne Bedrijfseigenaar

      Haha, herkenbaar hoor! Lekker makkelijk. Maar dit maken bleek achteraf ook in een mum van tijd gepiept, dus ik kan het je aanraden ook als je niet zo van kokkerellen houdt!