Populair in bloggersland: de insta-diary! Toegegeven: zelf vind ik het ook heerlijk om ongegeneerd plaatjes te kijken uit iemands leven. Daarom besloot ik mezelf er ook maar eens aan te wagen. Stiekem een hele opgaaf voor iemand die nogal eens vergeet foto’s te maken met haar telefoon… Dat krijg je als die enorme Canon om je nek hangt. Dit keer heb ik mezelf streng toegesproken: foto’s! Foto’s! Foto’s! On y va.

instagram-normandie-001

1. Camembert, lieve hemel! Mijn lievelingskaas! Hoe harder hij stinkt, hoe beter, wat mij betreft. Eén van de redenen om naar Normandie te gaan was stiekem misschien wel dit stinkende kaasje… Een bezoek aan hét dorp Camembert kon dan natuurlijk ook niet ontbreken. Jammer dat onze verwachting iets te hoog was. Het is namelijk niet meer dan één straat, met een gesloten museum (of nouja: geopend vanaf 14.00 uur, hadden we kunnen opzoeken natuurlijk).

2. Het uitzicht in Suisse-Normandie is op sommige plekken echt fantastisch. Op vier kilometer van het stadje Clécy kun je de Pain de Sucre bezoeken, deze bergtop.

3. Tijd voor een biertje! In deze regio is Pelforth het bier. Smaakt meer dan prima.

instagram-normandie-002

4. Ontbijt! Wat vind ik dit héérlijk. We haalden bij de supermarkt een soort biscuits, die met camembert (jawel…) echt zo lekker waren.

5. Le Mont Saint-Michel! Geen foto van het dorp zelf, daar komt nog een blogpost over met échte foto’s. Maar het strand achter het dorp vond ik net zo interessant, omdat er hordes mensen aan het wadlopen waren. Interessant.

6. Terug ‘thuis’ komen was iedere dag weer een feestje!

instagram-normandie-003

7. Een biertje op zijn tijd, daar is het vakantie voor…

8. Picknick op ons geweldige picknickkleed!

9. In een van de hypermarché’s (o, I love boodschappen doen in Frankrijk) vonden we de geitenkaaschips. Meenemen die hap! Een aparte smaak, echt geitenkaas. Best lekker.

instagram-normandie-004

10. Goedemorgen! Eerst even langs de bakker…

11. … en dan dit zien liggen. *kwijlt*

12. Even een dagje niks, dachten wij. We waren niet de enigen.

instagram-normandie-005

13. Ons bezoek aan de invasiestranden van Normandie was heftig. Een lange dag waarop we verschillende plekken bezochten, waaronder deze Amerikaanse begraafplaats. Hier liggen bijna 10.000 Amerikaanse soldaten die vochten voor Frankrijk. Zeer indrukwekkend.

14. Picknickkleed en een Kronenbourgje. Fijn.

15. En we kregen ineens gezelschap van de kat van de buurman! Ongevraagd, maar geen probleem hoor, kat.

instagram-normandie-006

16. Een dagje aan het strand van Courseulles-sur-Mer. Een fijn badplaatsje boven Caen. Niet heel groot, maar een gezellig boulevard en een winkelstraatje doen al veel goed.

17. Bij het noordelijkste puntje van Normandië, Nez de Jobourg. Prachtig stukje ongerepte natuur. Let’s strike a pose!

18. Een meer indrukwekkende kustlijn vonden wij aan de andere kant van Normandie, een dag later. Cap de Carteret, wauw!

instagram-normandie-008

19. Onze laatste dag sliepen we in een chateau in Brix, Chateau le Val. Een prachtig kasteel en een toffe eigenaar (Hagenees!).

20. Een soort suite, was het. Echt schitterend. Je begrijpt: ik sliep prima.

21. In het naastgelegen dorpje at ik een pizza met vier kazen. Deze neem ik wel vaker, ik hou zóveel van kaas (was dat al duidelijk?). Het is echter iedere keer weer afwachten wat er op mijn bord verschijnt, omdat deze pizza overal anders is. Echter, deze variant was misschien we de beste die ik ooit at… Met een grote geitenkaas in het midden en een overvloed aan camembert. Yay!

instagram-normandie-007

22. De hond van de eigenaar van het kasteel was bijna de liefste hond die ik ooit ontmoet heb, wat een lieverd.

23. In onze ‘suite’ lagen een paar fijne tijdschriften. Joie de Vivre, waar ik zelf voor werk, ha! Het heet nu trouwens Méditerrannée, prachtig blad voor wie houd van mediterrane landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland…

24. When traveling home isn’t bad at all… Goedemorgen!

Laat een Reactie achter