Het is al laat op de middag, de fles Ricard staat inmiddels leeg in een hoekje. Net klaar met avondeten en de schemering valt. We besluiten onze fijne veranda op de camping even te verlaten. Er is namelijk niets fijner dan je voeten in het zachte zand van Port Grimaud zetten.

Port Grimaud, het Venetië van Frankrijk. Met haar tientallen grachtengordels door het stadje slingerend. ’s Middags is Port-Grimaud, dat onderdeel is van vestingstad Grimaud, een soort ijswalhalla, inclusief marktjes en bootjes die voorbij varen. Van Saint-Tropez naar Port Grimaud en terug, zo is de vaarroute. ’s Avonds verandert Port Grimaud in een lichtjesstadje met overal restaurantjes en terrassen. En toeristen natuurlijk, al is het lang nog niet zo ontdekt als Saint-Tropez.

 

Port Grimaud: het Venetië van Frankrijk

 

Om Port Grimaud te bereiken vanaf onze camping, nemen we de route over het strand. Terwijl de zon zijn laatste stralen over de zee laat schijnen, kijken we uit over Saint-Tropez aan de andere kant van het water. Samen met mijn vrienden loop ik richting de poort en betreden we Port Grimaud. Even voel ik me zo’n enorm rijke koningin, maar dat gevoel valt algauw van me af. Port Grimaud is een stuk minder glamoureus dan Saint Tropez en dat bevalt me wel. Even pas op de plaats, even allemaal normaal doen.

Het fijnste wat je hier kunt doen is gewoon slenteren langs de vele grachtjes en even neerstrijken op een van de terrassen. Een ijsje eten bij één van de Italiaanse ijsboeren – ja: Venetië is hier écht een beetje gevestigd. Even alle kleine boetiekjes binnentreden. En eindigen op het heerlijke zandstrand dat dit stadje rijk is. Nog even kijken naar de toch wel luxe jachtjes die hier ronddobberen. En dan naar bed. Het is mooi geweest voor vandaag. Bonne nuit et bisous!

port-grimaud-frankrijk-00

port-grimaud-frankrijk-001

port-grimaud-frankrijk-002

port-grimaud-frankrijk-003

port-grimaud-frankrijk-004

port-grimaud-frankrijk-005

port-grimaud-frankrijk-006

port-grimaud-frankrijk-007

Bon voyage!

 

Laat een Reactie achter

 1. Anneke Vos

  Wat ziet dat er weer prachtig uit, dat vraagt om een bezoek als we weer eens die kant op gaan.
  Je stukjes zijn altijd leuk, maar je maakt ook mooie foto’s!

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merci, wat leuk om te horen!

 2. Evelien

  Port Grimaud is echt een leuke plek! Ik ben er jaren geleden geweest. Ik zou eens terug die kant op moeten.

 3. Inge koote

  Wat een paradijs. Over een paar dagen gaan we met de camper richting zuid frankrijk. Het lijkt me wel wat. Alleen is er een camping waar ik mn hondje mag meenemen?