Lieve Nice,

 

Dat je zo ergens van kunt houden, er zo intens naar kunt verlangen. Dat je een ongekende vreugde voelt wanneer je er weer bent. Dat je je zo intens gelukkig voelt op die ene plek. Ik wist niet dat het kon. Maar het gebeurt me steeds en steeds weer wanneer ik bij je ben. Nice, mijn stad. Zo voelt het. Het is alsof je mijn grote liefde bent, die ik steeds weer loslaat door naar huis te gaan. Maar wanneer we herenigen, voelt alles als vanouds. Als de juiste bestemming.

Mijn lot. Is dat het? Het klinkt ietwat vreemd. Alsof ik nu leef op de verkeerde bestemming. Dat wil ik zo niet noemen, want ook thuis ben ik gelukkig. Ik ben blij met alle lieve mensen die zo dichtbij me staan. Superblij. En de plek waar ik nu leef, in het Brabantse Bergen op Zoom, is ook zeker niet mis. Toch is er iets tussen jou en mij. Een onbeantwoorde liefde? Of is ‘ie allang beantwoord? Ik weet het niet, maar deze brief is voor jou, Nice.

Je zonnestralen, je optimisme. Je kleurrijke persoonlijkheid. Door jou krijgen de dagen hoe dan ook een kleur. En ik een stralende lach. Wat er ook gebeurt. Wil je nooit weggaan? Wil je voor altijd de mijne blijven? Ik kom je opzoeken, zodra ik weer kan. Afgelopen week was wederom magnifiek. De dagen dat ik bij je was, voelden als thuiskomen. En snel zal ik terugkeren. Nice, mon amour, je t’aime.

 

Rosanne

 

Nice-frankrijk-6

Nice-stedentrip-2

nice-frankrijk-002

nice-frankijk-007

nice-frankijk-001

nice-frankijk-008

Laat een Reactie achter

 1. Darina

  Prachtige brief Rosanne! Je hebt het precies zo verwoord zoals ik het ook voel! En je nu weer verheugen op de volgende keer 🙂 x

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja, helemaal waar! We kunnen er extra naar uitkijken. 🙂

 2. Anouk

  Wat een heerlijke liefdesbrief. Absurd hoe erg je naar een plek kan verlangen he? Ik zag Nice nog nooit, maar mijn zusje is ook helemaal verliefd op deze stad. Mooi verwoord.

 3. Karljn

  Wat mooi geschreven! Nice is inderdaad een prachtige stad. Het klinkt alsof je er graag zou willen wonen, wie weet ooit? X

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ja, een stiekeme droom, hihi. Wie weet!

 4. Eva

  Wat mooi geschreven en wat herkenbaar, ik had precies hetzelfde met Berlijn en Boedapest. Die laatste bleek onmogelijk om te wonen maar die eerste was gelukkig de perfecte keuze. Komt die verhuizing voor jou er toevallig ook ooit nog aan? 😉

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ik vind het dus zo vreselijk stoer dat jij gewoon gegaan bent! Echt hoor!

 5. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Wat een lief stukje! Ik heb bijna het idee dat Nice ook gevoelens en menselijke eigenschappen heeft, zo word ik meegetrokken in je brief ;).

 6. Aimee

  Hoi Rosanne. mooie brief. En heel herkenbaar. In 2009 ben ik verliefd geworden op Nice en begon ik te dromen over een leven in Zuid-Frankrijk. In maart 2015 werd deze droom realiteit! Nice bezoek ik nu regelmatig en ja ik ben nog steeds verliefd.