2017. Een bewogen jaar, durf ik wel te zeggen. Geen jaar vol Frankrijk, maar toch ook weer wel. Ik reisde zes maanden achter elkaar niet naar Frankrijk, wat voor mij behoorlijk lang is. Dat had zo zijn redenen. Maar het kwam ook allemaal weer goed, en uiteindelijk trok ik in het najaar plots drie maanden achter elkaar door het Franse land. Gek kan het leven lopen. C’est la vie, zullen we maar zeggen… Vandaag heb ik mijn zeventien favoriete reisfoto’s uit het jaar 2017 voor je op een rij gezet, met natuurlijk een korte toelichting bij de foto’s!

1. Vogezen in de winter

Mijn eerste reisje van 2017 bracht me naar de winterse Vogezen. Een weekje slenteren door besneeuwde landschappen, de Hohneck beklimmen op sneeuwschoenen, eindeloos kaas eten… Heerlijk! Lees de hele blog over deze fijne trip hier.

2. Cap Corse, Corsica

Heel veel reizen naar Frankrijk heb ik dit jaar niet gemaakt. In maart hield mijn tijdelijke baan als communicatiemedewerker in het onderwijs op en diezelfde maand begon ik aan een nieuwe, fulltime baan als tekstschrijver bij een reisorganisatie. Dat bleek uiteindelijk niet mijn plek en dus zegde ik deze baan op om fulltime voor mezelf verder te gaan, onder andere voor Bonjour Frankrijk, maar ook voor mijn bedrijf Contentbureau Une belle histoire waarmee ik bedrijven en particulieren help hun verhaal te vertellen. Toen ik mijn baan opzegde, ontpopte zich in mijn hoofd het goede idee om twee maanden door Frankrijk te trekken in het najaar. Ik zou zo’n dertig mensen portretteren en hier een boek over te schrijven. Met de uitwerking van dat boek ben ik nu in december onder andere bezig, naast andere klussen voor onder andere een krant en losse opdrachtgevers. Maar voordat ik twee maanden naar Frankrijk vertrok, mocht ik allereerst nog even drie weken vakantie vieren in september met vriendlief, op mijn droombestemming: Corsica! Niet voor niets een droombestemming, want wat een fotogeniek eiland… Bovenstaand plaatje is genomen op Cap Corse in het noorden van het eiland.

3. Cap Corse, Corsica

We trokken drie weken op het eiland rond met de auto en zagen fantastische landschappen, mensen en accommodaties. Een van onze adresjes was deze, op Cap Corse, met zicht op die mooie mediterrane zee…

4. Nonza, Corsica

De natuur van Corsica is fantastisch, maar ook de cultuur en de gebouwen zijn de aandacht waard. Dit kerkje in het dorpje Nonza zegt genoeg, toch?

5. Cap Corse, Corsica

Wederom op Cap Corse schoot ik dit schitterende plaatje, van zonsondergang boven zee met in de verte flinke regenbuien en een dik pak wolken. Love it!

6. Corte, Corsica

Nog meer Corsica… Deze foto nam ik in het binnenland van het eiland, waar de bergen indrukwekkend te noemen zijn!

7. Cascades du Hérisson, Jura

Na drie weken Corsica had ik exact vijf dagen thuis om mijn koffer uit te pakken, een nieuwe tas in te ruimen, de laatste mails weg te werken en nog even te knuffelen met vrienden en familie. Op 4 oktober stapte ik in de auto voor twee maanden toeren door Frankrijk. Van mijn eerste bestemming, de Elzas, reed ik naar de Vogezen en daarna naar de Jura, waar ik deze foto nam bij de watervallen van Herisson.

8. Col d’Izoard, Franse Alpen

De volgende bestemming na de Jura werd de Franse Alpen. Daar ontmoette ik wederom fantastische mensen, maar aanschouwde ook geweldige natuur. Mijn blauwe bolide genoot er net zo van als ik…

9. Col d’Izoard, Franse Alpen

Magisch mooie herfstkleuren in de Alpen in oktober!

10. Lac Lauvitel, Franse Alpen

Ik moest er anderhalf uur naartoe wandelen, maar dan heb je ook wat. Het Lac Lauvitel is een sprookje, helemaal in de herfst.

11. Lac du Goléon, Franse Alpen

Een bergwandeling in de buurt van La Grave, met de berg La Meije op de achtergrond.

12. Le Pègue, Drôme

Na de Franse Alpen reed ik verder richting de Drôme. Een compleet ander landschap, maar niet minder mooi. Wijn, overal wijn! En wederom ontzettend veel bijzondere, lieve mensen.

13. Rosans, Drôme

Dit fotogenieke dorpje heet Rosans. Ik voel me vereerd!

14. Ardèche

Volgende bestemming: de Ardeche. Grillig, maar prachtig.

15. Gorges de l’Ardèche, Ardèche

De beroemde Gorges de l’Ardeche. Een bekend plaatje, en toch was het geweldig dit met eigen ogen te zien.

16. Ardeche

Wederom de Ardeche… Do I need to say more?

17. Lac Chambon, Auvergne

Tot slot bezocht ik nog de Auvergne. Wederom een compleet ander landschap, met haar ruige vulkanen, vele meren en dunbevolkte dorpen.

Welke was jouw favoriet? A bientôt!

Laat een Reactie achter