Ben je op zoek naar een fijne accommodatie in Aix-en-Provence? Ik sliep twee nachten in b&b Le Jardin de Marie. In hartje Aix-en-Provence, maar tóch buiten alle drukte om. Lees mee…

Ontwaken in een hemels bed, terwijl de blauwe Provençaalse luiken nog gesloten zijn. Douchen in een knusse badkamer, waar de vele warme douchestralen over je rug glijden. Ontbijten in een schitterende tuin, met vers gezette café au lait, warme croissants en een variatie aan fruit. Simpelweg: mijn ochtend in exacte volgorde, klinkt niet verkeerd toch? En dat in hartje Aix-en-Provence. Welkom in Le Jardin de Marie!

Marie is een vriendelijke Française die haar gasten met iedere mogelijke vorm van liefde ontvangt. Het bordje op mijn deur met daarop de tekst ‘Bonjour Rosanne!’, geeft me een warm gevoel. Hier ben je niet zomaar iemand, geen gast zoals er in een hotel duizenden per jaar ontvangen worden. Hier ben ik echt Rosanne, ook voor Marie.

le-jardin-de-marie-aix-004

Mijn entree in Le Jardin de Marie is gelijk ook mijn eerste moment in Aix-en-Provence. Het begin van een periode die vijf weken zou duren, het begin van een nieuw niveau van mijn Franse taal. En misschien moest het wel zo zijn: bij Marie is Engels praten not done. Het is niet gebruikelijk voor ze, liever alles in het Frans. En daar ga ik: mijn eerste woorden na lange tijd. Dit had zo moeten zijn, want met Marie knoop ik mijn eerste Franse gesprek aan. Het is taai, ik voel me bekeken terwijl ik zoek naar woorden. Maar het is goed: Marie geeft me de tijd om te zoeken, ze wil helpen, ze wil met me praten. Want zo is Marie.

Le Jardin de Marie heeft drie kamers, twee tweepersoonskamers en één driepersoonskamer. Voor deze drie kamers hanteert Marie ook een speciale prijs voor één persoon, wat natuurlijk fijn is voor een soloreiziger als ik was. Maar misschien wel het allerfijnst van deze chambres d’hotes: de ligging. De accommodatie ligt op drie minuten lopen van de beroemde Cours Mirabeau, de lange boulevard van Aix-en-Provence. Drie minuten, en dan toch in een oase van rust verblijven? Zeker! De straat  waarin Marie woont is smal, het is er één met vele gekleurde hoge rijtjeswoningen. Een straat waarvan je gaat houden.

le-jardin-de-marie-aix-007
Tijdens mijn drie dagen bij Le Jardin de Marie werd ik verliefd op de accommodatie. Uren liep ik door de stad of omgeving van Aix-en-Provence. Ik genoot, maar al dat slenteren is ook enigszins vermoeiend. Zie je het al voor je? Na uren lopen besluit je terug naar ‘huis’ te gaan. Vijf minuten later ben je ‘thuis’. En dan wacht daar een enorme tuin op je, waar je tot rust komt met je boek, of waar je gewoon even een dutje doet. Ook de gezamenlijke woonkamer van Le Jardin de Marie heeft mijn hart gestolen. Een grote, hoge ruimte met klassieke meubels, een schitterend plafond en de hartelijke Marie die soms wel en soms niet aanwezig is maakt het af.

Ik heb meerdere accommodaties gezien in Aix-en-Provence en omgeving, allemaal met een eigen karakter. Le Jardin de Marie was voor mij bijzonder om de centrale ligging (dat is écht heerlijk!), maar ook om de ambiance. Er heerst hier echt een oase van rust. Een oase die ik nooit had verwacht. Magnifique!

le-jardin-de-marie-aix-008

le-jardin-de-marie-aix-006

le-jardin-de-marie-aix-003Bron laatste drie foto’s: Marie

Wil jij net als ik een nachtje logeren in Le Jardin de Marie? Kijk op de website van de b&b en laat me na je ervaring eens weten wat je ervan vond!

Laat een Reactie achter

  1. Jana

    Fijne tip! Meestal slaap ik in een appartementje via Airbnb (of in het Adagio Aparthotel als we met 4 zijn) maar dit adresje ga ik zeker onthouden!