Een nieuw leven tussen de bubbels…

Als het aan de Nederlandse Carol & Gérard ligt, is er elke dag een goede reden voor champagne. Zij verhuisden drie jaar geleden naar het zuidelijkste puntje van de Champagnestreek om hier een nieuw bestaan om te bouwen. Van het drukke Nederlandse leven naar ontstressen op een prachtige Franse plek. Dat geluk delen ze graag met de gasten die zij ontvangen in hun chambres d’hôtes Sainte Anne. “Even terug naar de natuur en de eigen bron, naar je eigen kern. Samen zijn. Dat is waar wij blij van worden.”

In het zuidelijkste puntje van de Champagnestreek strijken Gérard en Carol drie jaar geleden neer. Hoewel Gérard nooit een emigratie-droom had, is dit voor hem op dat moment alles wat hij wenst. Carol, lachend: “Ik geloof dat ik hem in korte tijd besmet heb met mijn Franse roots…” Voor Carol is de stap naar Frankrijk namelijk minder vreemd: haar moeder was Française. Zij werd in Frankrijk geboren nadat haar ouders (de opa en oma van Carol) in 1926 naar het Franse land trokken met zes kleine kinderen, de veestapel en huisraad. Reden? Er waren kort na de Eerste Wereldoorlog te weinig mannen in Noord-Frankrijk over om het plattelandsleven draaiende te kunnen houden. De moeder van Carol was de enige van het gezin die later terugkeerde naar Limburg, waar Carol geboren werd en opgroeide.

Le coup de foudre, liefde op het eerste gezicht…

Carol: “Veel van mijn nichten en neven, hun kinderen en kleinkinderen wonen dus in Frankrijk, in de zuidelijke Champagnestreek. Hoewel ik er zelf niet opgroeide, heb ik me in deze regio altijd heel erg thuis gevoeld.” Haar hele leven woonde Carol in het zuiden van Limburg, stichtte er een gezin, kreeg kinderen en ging na haar echtscheiding alleen wonen. Gérard groeit op in Brabant en beleeft daar eenzelfde situatie op liefdesgebied, ook voor hem eindigt zijn relatie.

Gérard: “Carol en ik kwamen elkaar tegen, op haar werk. Ik kwam daar als vertegenwoordiger van een groot groente- en fruitbedrijf tijdens een dag voor medewerkers en vrijwilligers en we raakten aan de praat.”

Carol: “Onze ontmoeting was le coup de foudre, zoals de Fransen dat zo mooi zeggen. Liefde op het eerste gezicht. Het mooie aan onze relatie is dat we aan een half woord genoeg hebben om elkaar te begrijpen.” Gérard: “Zes jaar geleden ontmoetten we elkaar, drie jaar geleden vertrokken we samen naar Frankrijk. Zo gek, maar vooral ook mooi, kan het leven lopen.”

Carol: “Een jaar nadat we gingen samenwonen besloten we te trouwen. Dat was ook het moment waarop we ons de vraag stelden: ‘Is het gezond om te blijven werken in een drukke baan met veel stress tot aan ons pensioen?’ Toen het antwoord op die vraag voor beiden ‘nee’ bleek te zijn, besloten we ons leven volledig om te gooien. Het was als een ‘wake-up call’.”

Het onontdekte van de Champagnestreek…

Zo gezegd, zo gedaan. Carol en Gérard besluiten zich te vestigen in de Champagnestreek. Carol: “We wilden verhuizen naar een locatie die goed aan te rijden is vanuit Nederland. De Champagnestreek is een mooie uitvalsbasis voor een lang weekend weg, maar ook voor doortrekkers naar het zuiden. Of voor mensen die graag een week lang tussen wijngaarden logeren.” Gérard: “Maar de voornaamste reden om hier naartoe te gaan, zijn de rust en de gezonde leefomstandigheden die je hier nog vindt. We besloten dat we ons willen focussen op een gezonde leefstijl, in combinatie met genieten. Een glaasje wijn moet wat ons betreft zeker kunnen. Sterker nog: bij ons ligt er altijd champagne koud in de koelkast.”

Carol en Gérard vestigen zich in het uiterste zuiden van de Champagne, wat minder bekend is bij het grote publiek. Gerard: “De ‘Côte des Bar’ is een prachtig glooiende streek met een afwisseling van bossen en wijngaarden. Het is hier minder commercieel dan in de regio van Reims en Epernay en de kleine champagnehuizen maken kwalitatief hoogwaardige champagnes. Inmiddels geef ik in meerdere champagnehuizen bij ons in de buurt Nederlandstalige rondleidingen.”

Carol: “In Nederland zien we dat champagne vaak wordt gezien als een luxeproduct dat we alleen ‘mogen’ drinken als we iets belangrijks te vieren hebben. Belgen en Fransen staan daar anders in. Zelf zijn wij van mening dat er altijd wel een reden is om een flesje champagne te openen. Al is het maar om te vieren dat je van elkaar houdt. Dat is toch mooi? Het vaker vieren van dit soort kleine geluksmomenten dragen we dan ook graag aan onze gasten over.”

Gezond Genieten mét champagne…

Carol & Gérard organiseren themareizen omtrent ‘Gezond genieten’. Het doel van dit arrangement is teruggaan naar de kern. Naar wie jij echt bent. Loskomen van alle stress en prikkels in het dagelijkse leven. Het gaat over rust, stilstaan, ademhalen. Carol & Gérard helpen je hierbij op weg. Neem voor uitgebreide informatie bij dit arrangement een kijkje op hun website.

Data ‘Gezond Genieten 2020’:
Aankomst donderdag 2 april 2020 – vertrek maandag 6 april 2020
Aankomst donderdag 1 oktober 2020 – vertrek maandag 5 oktober 2020

E-mail:
info@sainteanneaube.com

Adres:
Carol Beckers & Gérard Martens
Chambres d’ hôtes Sainte Anne
5 Rue de la Fontaine
10360 Cunfin
Frankrijk

Laat een Reactie achter