pierre-kleinVerstopt tussen alle Italianen en pizzeria’s, zit daar op een rustig plekje nabij het treinstation Rotterdam Blaak ineens de Franse brasserie Pierre. Even waan je je weer in Parijs: drink een Frans wijntje in de zon op het terras of bestel één van de vele Franse gerechtjes. Bienvenue chez Pierre!

Deze wijk in het centrum van Rotterdam is een rustigere wijk dan ik ooit gedacht had, met het drukke station Blaak op vijf minuten loopafstand. Het doet me denken aan de Amsterdamse Pijp: gezellig, maar toch zo rustig. En dat precies hier Pierre gevestigd zit is een goed teken. Deze Franse tent heeft drie jaar geleden haar deuren geopend en doet het goed. “De wijk is ook echt een het opknappen”, bevestigt medewerkster Lisa die al vanaf het begin af aan meedraait.

pierre-rotterdam-004

 

Duidelijk concept: Franse wijnen, apero’s en croque monsieurs…

 

‘Onbeperkt Franse gerechtjes op maandag en dinsdag’ lees ik vol verwondering op het krijtbord bij binnenkomst. Klinkt niet verkeerd. “Die avonden lopen ook echt goed”, kan Lisa niet ontkennen. “Het is een soort tapasavond, maar dan met Franse gerechtjes in plaats van Spaans.” Dat is ook meteen waar Pierre zijn kwaliteit heeft liggen. Anders zijn. “Hier in de wijk barst het van de Italiaanse tentjes. De eigenaren van Pierre zijn geen Fransmannen en ook niet per definitie zó enorm Francofiel, maar wilden wel iets speciaals op de markt zetten. Tussen al die pizzeria’s en Italianen staat nu Pierre, ons Franse restaurant!”

Hoewel de mannen – Leon, Bram en Fred – in eerste instantie dan misschien geen enorme Francofielen waren, hebben ze wel een duidelijk concept weg weten te zetten. Alles bij Pierre schreeuwt Frankrijk uit. Franse wijnen, Franse apero’s, Franse teksten… En natuurlijk de kaart: croque monsieur, croque madame, boerenpaté, coq au vin. En een wisselende plat du jour.

pierre-rotterdam-001

pierre-rotterdam-005

 

Klein Parijs

 

Ook Lisa noemt zichzelf geen enorme Francofiel, hoewel ze jaren achtereen op vakantie ging bij haar opa die in Cannes woonde. En dat vond ze heerlijk. “De laatste jaren is het er een beetje bij ingeschoten, maar door mijn werk bij Pierre ben ik wel ontzettend van de Franse keuken gaan houden. Op oesters en kikkerbillen na”, lacht de brunette.

Volgens de vrolijke medewerkster draait Pierre goede zaken en komt er een breed publiek af op de horecagelegenheid. “Niet alleen Francofielen, maar ook mensen die gewoon eens wat anders willen proberen komen bij ons langs. Het is een soort klein Parijs in Rotterdam: ook in Parijs komen niet alleen Francofielen, maar alle nationaliteiten en geïnteresseerden. Dat maakt het werk bij Pierre zo leuk!”

pierre-rotterdam-002

pierre-rotterdam-006

pierre-rotterdam-007

Laat een Reactie achter

 1. Darina

  Wat een leuke tip! Ik ga zeker eens hier een vorkje prikken!

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Goede tip, ga ik op mijn Rotterdamse lijstje zetten! Mooie foto’s ook 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Merci! Laat maar even weten als je bent geweest, lijkt me leuk!