Heb jij ooit een moulleux au chocolat op? Iedereen die met ja kan antwoorden hangt nu vast kwijlend boven zijn toetsenbord. Mocht je deze vraag met nee kunnen beantwoorden, let dan even heel goed op.

De moulleux au chocolat is namelijk een pareltje uit het assortiment van de Franse patisserie. Een koekje waar de chocolade nog uitdruipt wanneer je hem opensnijdt. Eigenlijk proef je weinig meer dan chocolade, maar de smaak van chocolade is in dit cakeje bijzonder fraai. En die samenstelling… Tja, kijk zelf! Nu jij aan de slag.

 

Ingrediënten:

 

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram suiker
  • 110 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 hele eieren
  • 2 eieren voor alleen het eigeel

 

Bereiding:

 

Meng de twee hele eieren en het eigeel van de andere twee eieren samen met de suiker en het bloem tot een homogene massa. Laat vervolgens de chocolade met de boter smelten in een pannetje. Giet deze chocolademassa bij het ei-massa en giet alles in je bakvormpjes. Zet de bakvormpjes 8 minuten in de oven op 210 °C en voila: smullen maar!

moulleux-chocolat-patisserie-001

moulleux-chocolat-patisserie-002

moulleux-chocolat-patisserie-003

Bon appétit!

Laat een Reactie achter

  1. Audrey

    Oooo, dit wil ik! (ook als ontbijt nu – never not eating)

  2. Eva - eighty7

    Ik vind dit echt ver-schrikke-lijk lekker. Ik kreeg deze eens geserveerd met Kerst en sindsdien snak ik naar nog zo’n goeie moulleux 😉

  3. Darina

    Dit ga ik zeker proberen! Het water loopt me al in de mond!

  4. Sheelagh

    Oh oh oh, nooit van gehoord en dus ook nooit gegeten maar ik wit dit NU!

  5. Evelien

    Wat leuk! Er staan zoveel (soortgelijke) recepten op het internet, maar dit kende ik nog niet! Klinkt heerlijk!